четвртак, 15. март 2018.

Demokratski dijalog u SNSD-u: Gadafi, pod malignim uticajem, prebio Čolovića i Vidojevića; Koprivica umakao

piše: Slobodan Vasković

Bojo Borovina Gadafi
Na Sokocu ponovo “demokratski dijalog” unutar SNSD-a. 

Bojo Borovina, zvani Gadafi, je u žaru “političke borbe” teško prebio Dragana Vidojevića, v.d. direktora ŠG “Romanija”.

Borovina je nekoliko puta zakačio i Mirka Čolovića, a poznato je da Gadafi ima “baš tešku ruku”.

“Rasprava” se odvijala u kafani “Peđa” na Ravnoj Romaniji; Čolović je, nakon serije primljenih udaraca (po cijelom tijelu) nekako uspio izmaći, a Vidojević je, na svoju nesreću, ostao.

Njega je Gadafi baš umlatio. Toliko da Vidojević u Stanici policije samo jeca i ne uspijeva sve ispričati oko načina rada nogu i ruku Gadafija tokom “demokratskog dijaloga”.

Gadafi je, inače, odbornik SNSD-a u SO Sokolac i nekada je bio najbliži saradnik Čolovića, dok su “balvani išli kao halva”. Ali to se, kako stvari stoje, promijenilo.


Bojan Koprivica, v.d. direktora Zavoda za forenzičku psihijatriju, uspio je sa “rasprave” pobjeći bez povreda. 

Da podsjetim, u oktobru 2016. sam objavio da je Bojo Borovina, zvani Gadafi, tajkun SNSD-a, uspio  prisiliti Rada Dangubića, tadašnjeg direktora ŠG "Romanija", da mu omogući trgovinu drvnim sortimentima, iako je, u to vrijeme, bio dužan pola miliona KM.


Čolović i maligni uticaji
Gadafi je tada do novog “ugovora” došao nakon što je Dangubića,, 24.10. 2016., “nabio iz sve snage nogom u stražnjicu”, potom potegao pištolj na njegovog tjelohranitelja, da bi na kraju zaprijetio Mirku Čoloviću, šefu OO SNSD Sokolac da će ga “išarati”.


Nakon toga je Gadafi, 25.10.2016., obavijestio Čolovića i Dangibića da će tokom dana “preorati sve seoske i šumske puteve” koje je u kampanji popravio.


Tu je već došlo do teških trauma u SNSD-u, nakon čega je došlo do hitnog sastanka na 
Palama, gdje je Gadafiju obećano da već od 26.20. 2016. može krenuti sa odvozom drveta vrijednim 160.000 KM. I Gadafi je krenuo.


Sve do danas, kada je, očito, neki zastoj nastao.