понедељак, 28. април 2014.

TV duel na RTRS-u: Bosić "pozlatio" Dodikovo samouništenje

piše: Slobodan Vasković

Emisija “Indirektno” RTRS-a, u kojoj su se sučelili Milorad Dodik i Mladen Bosić, bila je bez ikakvog smisla, koncepta, sadržaja… osamdesetominutno mučenje u kojem su građani RS imali priliku vidjeti svu bijedu srpske politike, ali i bijedu Javnog servisa i njihovih takozvanih novinara.

U 80 minuta Dodik je govorio sedamdeset, a ostalih deset minuta nije dozvoljavao Bosiću da kaže bilo šta konkretno.

Potpuna destrukcija, obojena Dodikovim primitivizmom, koja mu je (Dodiku) nanijela nemjerljivu štetu. Usudio bih se reći nepopravljivu, jer u svojih 70 minuta nije rekao ništa konkretno, već se, manje više, neuspješno bavio poluistinama, dezinformacijama, objedama, tračevima, neinteligentnim i prežvakanim manipulacijama, ogavnim podmetanjima…

Dodik je stvari pokušavao svesti na valjanje u blatu, a kada ga je Bosić zakucao “Olegovom kilom zlata” ujeo se za jezik i pogubio sve konce. Izgubio se i on sam. Nervoza ga je pojela. I strah, jer je bio izvan sebe. Laž nikoga u tolikoj mjeri ne može izbaciti iz takta. Istina itekako.

Dodik je dotakao dno baveći se Bosićevim “psihoprofilom”.

Poluhisterični smijeh, koji mu se oteo u par navrata, više je govorio o njegovoj izlizanosti, potrošenosti i praznini, nego bilo šta drugo.

Zaista je jadno do koje mjere se spustila osoba koja je titulirana sa predsjednik RS.

Bosić je, za razliku od Dodika, bio relaksiran, ali je vrijeme da konačno shvati da uopšte više ne treba da se sa njim nalazi u bilo kakvim TV-duelima, jer su oni besmisleni i skup su Dodikovih primitivnih prljavština u kojima se više čak ni on uspješno ne valja.

Šta Bosić uopšte traži u toj Dodikovoj kanalizaciji?! Iz nje je nemoguće izaći neuprljan ma šta činio i ma kako odmjeren bio.

To mu ne treba; i ne samo njemu nego bilo kome ko drži do sebe.

Dodik je potrošen političar i gotov je. Tu dileme nema.

U emisiji “Indirektno” demonstrirao je to više nego direktno.
Nekada “zlatnog momka” političke scene udavilo je oteto/prokleto zlato i njegovi sopstveni jad, bijeda, primitivizam i prostakluk.