уторак, 29. април 2014.

Sokolačka SNSD-sapunica: Bitka oko pljeskavica sa likom Dodika

Piše: Slobodan Vasković


Sapunica u sokolačkom SNSD-u se nastavlja, poslednja epizoda nosi naziv “Dodik i pljeskavice”.

Mirko Čolović, za 1. maj organizuje uranak kod škole u Sokocu. Pozvao je sve da dođu na pljeskavice i ćevape i još tvrdi da će za roštiljem biti Milorad Dodik lično.

Dodik je nedavno prvo isključio Čolovića iz SNSD-a, a potom ga vratio u stranku, ali je od njega zatražio da se do izbora ne petlja u partijske poslove. Što Čoloviću, očito, ne pada na pamet.

Istovremeno, predsjednica sokolačkog SNSD-a Tanja Tomčić-Bulajić poziva sve članove svoje stranke da za 1. maj ni slučajno ne idu kod škole na
Čolovićev uranak i tvrdi da će svima onima koji pojedu Čolovićeve pljeskavice iste i prisjesti, jer će ih Dodik isključiti iz stranke. Bilo da ih jedu sa lukom ili bez njega.

Priča je bizarna, ali predstavlja i jasnu sliku dubine sukoba u sokolačkom SNSD-u.

Čolović se ne povlači sa sokolačke političke scene i nedavno je pozvao Radomira Tošića, direktora Pošte u tom mjestu, i obavijestio ga da će uskoro biti smijenjen.

On i dalje tvrdi da je jedini legitimni predsjednik OO SNSD Bojan Koprivica.
Što se tiče faširanog mesa za ćevape i pljeskavice, ostalo je nepoznato odakle će ga Čolović nabaviti ove godine. Lani i preklani su ga dobavljali od mesara Šupića sa Han Pijeska, kome su ostali dužni hiljade maraka. Šupić je ranijih godina izdato faširano meso fakturisao opštini Sokolac.

Kako stvari na terenu stoje, Čolovići će uspješno organizovati Prvomajski uranak, jer su oni stvarni gospodari SNSD-a na Sokocu. Što se tiče Tomčićke, sigurno je da je ona već na roštilju. Veliko je pitanje da li će je predsjednik stranke skinuti sa roštilja ili će je pustiti da skroz sagori.