субота, 5. април 2014.

RTRS – recikliranje odavno potrošenih kadrova Dragana Davidovića

 
Piše: Slobodan Vasković

Draško Milinović je na poziciju v.d. generalnog direktora RTRS-a, došao pravo sa pozicije šefa kabineta premijerke Željke Cvijanović. Prije toga, obnašao je funkciju šefa kabineta Milorada Dodika u Palati predsjednika.

Milinović je nekada radio na RTRS-u, bio je prosječan spiker. Ispostavilo se da je vrhunski karijerista i poltron za čistu desetku.

Nakon Milinovića, u RTRS-u je uhljebljen još jedan kabinetlija - Milan Trbojević. On je postavljen na poziciju direktora direkcije RTRS-a ili, ako više volite, šefa kabineta generalnog direktora Javnog servisa. To znači da je Trbojević prvi operativac RTRS-a. Prethodno je godinama bio šef Biroa za odnose sa javnošću predsjednika RS.

Trbojević je, prije uhljebljenja u Dodikovom kabinetu, bio novinar. I to kvalitetan. Odbijao je da prihvati poziciju na RTRS-u, ali je na to prisiljen.  

Zapanjujuće je da se gotovo niko nije ni osvrnuo na javnu demonstraciju pretvaranja Javnog servisa u stranačko glasilo SNSD-a.

Draško Ignjatić je ostao na poziciji direktora Sektora programa Televizije Republike Srpske. Tu ga je postavio otjerani direktor Rajko Radovanović, 14 oktobra prošle godine.

Isti taj dan, Radovanović je postavio Dubravku Gajić za glavnog urednika, da bi je sa te pozicije otjerao u februaru ove godine.

Na njenu poziciju imenovana je nedavno Gordana Cimeša.

Dubravku Gajić nova SNSD-postava na RTRS-u izvukla je ponovo iz špajza i imenovali su je za urednika Dnevnika. Na istu poziciju vraćen je i Siniša Mihailović, zvani poker-aparat.

Vanja Furtula ostala je šef Deska, kada je Nenad Trbić, trenutno stacioniran u kabinetu Srebrenke Golić, odbio da preuzme tu poziciju.

Na male ekrane vratiće se i Nada Arlov. Vodiće „Dnevnik“ par puta sedmično. I biti tri dana šef Deska na radiju.

Biljanu Knežević i njene preobline, ponovo ćemo imati priliku gledati na RTRS. Dobila je rješenje na poziciju samostalnog urednika, a šta će ta neznalica uređivati, još se vijeća.

Svi navedeni su ljudi Dragana Davidovića, koji je sa mjesta direktora RTRS-a, krajem septembra prošle godine, smijenjen na izričiti zahtjev Milorada Dodika. Potpuno je nejasno što su ga smjenjivali, jer je njegov uticaj ponovo dominantan na RTRS-u.

Na RTRS bi trebalo da se vrati i Željka Dragičević, nekadašnja voditeljka i osoba čija je porodica dobila preko sedam miliona maraka raznih kredita. Od čega su malo šta vratili.

Dragičevićevoj je napisano Rješenje još za vakta Rajka Radovanovića.
Dodik ga je lično zvao da je vrati i ona je trebala postati šef promocije programa.

I Aleksandar Džombić tražio je da je zaposle ponovo na RTRS-u. Ona je kod njega trenutno sekretarica. Džombić je direktor revizorske kuće „CONFIDE”.

Osnivači „CONFIDE“ u RS su „CONFIDE“ Beograd, sa udjelom od 51 posto, i Ekonomski institut RS, sa udjelom od 49 posto. Vlasnik Ekonomskog instituta je Slobodan Stanković.

Zbog navedenog, na RTRS-u bi uskoro mogla početi raditi i Stankovićeva kućna pomoćnica, kao urednica, recimo, „Pečata“.