уторак, 5. септембар 2023.

“Programerski” sukob Dodika i Stevandića


Piše: Slobodan Vasković


Ništa ne može da zaustavi “velike patriote” Milorada Dodika i Nenada Stevandića u borbi za direktorske pozicije entitetskih Agencija; Posebno ako u njima postoji još nešto novca za oteti.


Tako je Stevandić pod teškim stresom, ne samo zbog toga što mu sankcije SAD-a prave ogroman probleme gdje god makne, već i zato što mu Dodik onemogućava mjesecima da ovlada Agencijom za agrarna plaćanja.


Ta Agencija je u raspodjeli plijena među režimskim strankama pripala Stevandićevoj partijici.


Stevandićev favorit za direktora Agencije je Mirela Kajkut-Zeljković, supruga Branislava Zeljkovića, kojem se sudi za teške prevare tokom pandemije virusa korona.


Mirela Kajkut-Zeljković

Dok je Stevandić bio u SDS-u, Zeljković mu je stručnjak za lijepljenje plakata, a napredovao je njegovim udruživanjem sa Dodikom. Mislim, napredovao je finansijski Stevandić, a Zeljković je unaprijeđen u teškog kriminalca, iako teško da je išta mogao uraditi bez znanja šefa i supruge.


Branislav Zeljković


Interesantno je gdje je nastao problem oko preuzimanja Agencije; On je već hroničan i zove se Igor Dodik&Prointer&NikomPotrebniSoftver.


Jednostavnije rečeno, Igor Dodik želi da preko “Prointera” uzme “samo” 1,5 miliona maraka za novi softver, za registar poljoprivrednih gazdinstava. 


Ako Stevandićev kadar dođe na poziciju direktora, onda će “patriota” tražiti svoj dio, dok u sadašnjoj situaciji od toga nema ništa.


Aktuelni direktor Agencije je Predrag Sladojević, nekadašnji službenik u Odjeljenju za poljoprivredu grada Gradiška. 


Predrag Sladojević

Sladojević je tek jedan među mnoštvom Dodikovih poltrončića, bez ikakvog karaktera, pa u potpunosti zaslužuje nadimak koji nosi - “Beskičmenjak”.


Osim što, širom otvorenih usta, sluša Dodika&Dodika, Sladojević zaposli u Agenciji i ponekog od rodbine Željke Cvijanović.

Jelena Kojić ex Cvijanović

Tako su Jelena Cvijanović (sada Kojić) i Radoš Zelenbabić postali načelnici odjeljenja u Agenciji.