недеља, 17. септембар 2023.

Branislav Okuka, Dodikov savjetnik, prislonio cijev pištolja na sljepoočnicu Momčilu Mandiću u centru Trebinja


Piše: Slobodan Vasković


Branislav Okuka Crni prislonio je Momčilu Mandiću cijev pištolja na sljepoočnicu, tvrde moji izvori koji su upoznati sa teškim incidentom u Trebinju koji je izazvao Okuka, glavni savjetnik Milorada Dodika.


RTV BN je objavila da je do sukoba između Okuke i Mandića došlo kod hotela “Central park” u centru Trebinja i da je “Okuka potegao pištolj na Mandića”.


Moji izvori tvrde da su se Mandić i Okuka susreli ispred pomenutog hotela, nakon čega je došlo do prepirke između njih dvojice.


Potom je Okuka otišao do svog automobila, uzeo pištolj i prislonio ga Mandiću na čelo.Srećom, nije povukao obarač, ali je pitanje šta će se desiti sljedeći put, jer su Dodikovi savjetnici, kao i on sam, mahom teški nasilnici. I spremni na sve.


Sada treba učiniti sve da se spriječi da MUP RS zataška ovaj slučaj, posebno zato što Okuka u potpunosti kontroliše PU Trebinje na čijem čelu je Siniša Laketa.


Očito je Okuka bio spreman i na gore stvari, čim su ga policajci priveli, kako su javili mediji.


Laketa

Nikako se ne smije dozvoliti da prijetnja ubistvom, što jeste stavljanje pištolja na sljepoočnicu, bude zataškana.


Branislav Okuka je trenutno najvažniji savjetnik Dodika i bez njegovog odobrenja niko ne može prići Autokrati.


Njegovo ponašanje je očekivano, jer je nasilje javno podržano od Dodika u niz navrata  u proteklih nekoliko sedmica.


Dodik, prvi s lijeva; Okuka i Vukelić, prvi i drugi s desna


Okuka je izuzetno blizak i sa Veljkom Vukelićem, Dodikovim kumom i pripadnikom međunarodnih zločinačkih organizacija i zajedno sa njim, preko niza poslušnika, kontroliše brojne kriminalne poslove na teritoriji Hercegovine.


Mandić je blizak SDS-u.