недеља, 17. септембар 2023.

Mandić za BN TV: Okukin postupak, potezanje pištolja na mene, pokušaj je ubistva

Mandić


Momčilo Mandić izjavio je za BNTV da je “čist pokušaj ubistva” nasilni postupak Branislava Okuke koji je na njega potegao pištolj u centru Trebinja, 17.09.o.g..


Mandić je rekao da je pitao Okuku zašto njegovu porodicu “blati gdje stigne”, na šta mu je, kako tvrdi, Okuka odgovorio da je on savjetnik Milorada Dodika i da će Mandićevu “porodicu da uredi kako on misli”, nakon čega je došlo do svađe između njih dvojice.


Mandić tvrdi da je Okuka njihov bivši radnik i da ih je pokrao uzimajući gorivo u vrijednosti oko 150 hiljada KM. 


"Okuka je onda izvadio pištolj i uperio u mene. Rekao sam mu da puca. U tom momentu je došla žandarmerija, oteli su mu pištolj i odveli ga u policijsku stanicu. Meni su rekli da dođem sam u stanicu i da dam izjavu", rekao je  Mandić za BN i dodao da je Dodikov savjetnik “u policijskoj stanici tvrdio da nije istina da je potegao pištolj, da je savjetnik u Dodikovom kabinetu, da sa njim ne mogu tako da postupaju i da mu je ugrožena bezbjednost”, kao i da ga Mandići prate.


Okuka

"Sve to može da se provjeri na okolnim kamerama koje su sve snimile”, rekao je Mandić i dodao da će angažovati advokata koji će pratiti cio slučaj.


"Angažovaću advokata da prati predmet, a policija po službenoj dužnosti mora da podnese krivičnu prijavu protiv Branislava Okuke zbog pokušaja ubista, taman da je savjetnik Vladimira Putina. Ne smije da vitla pištolj prema nenaoružanom čovjeku nakon verbalnog sukoba, i to službeni pištolj", poručuje Mandić.


U centru Trebinja Branislav Okuka, savjetnik Milorada Dodika, potegao je pištolj na Mandića, nakon čega je intervenisala policija, koja je Okuku privela u stanicu.


Prema mojim informacijama, Okuka je Mandiću prislonio pištolj na sljepoočnicu. Pištolj je donio iz automobila, nakon svađe sa Mandićem.