четвртак, 21. септембар 2023.

Pismo Miodragu Bajiću: Da li si svjestan da ste Sudija Jukić, drugi članovi Vijeća, tužiteljka Petković, ti kao njen nadređeni, Radovićka kao tvoja nadređena i brojni drugi iz policije i pravosuđa i politike, 20.09.o.g., postali saučesnici u likvidaciji Slaviše Ćuluma; Vrijeme ti je da javno progovoriš, ako nisi saučesnik

Piše: Slobodan Vasković


Bajiću, 

Nadam se da si upoznat da je Okružni sud u Banjaluci oslobodio profesionalnog ubicu Sinišu Šakića Kineza za likvidaciju Slaviše Ćuluma, 15.05.2020. godine.


Učinilo je to Vijeće Suda na čijem čelu je Branimir Jukić kojem nije bio dovoljan ni Šakićev DNK, nađen na mjestu likvidacije.


Bajiću, sasvim je realno da tvoje navodne napore da se boriš protiv zločina svake vrste kao Specijalni tužilac opstruišu u MUP RS, pojedine sudije sa svih nivoa, ali ako je tako zašto to javno ne kažeš? 


Zašto ćutiš? Koga se bojiš?


A ćutiš.


Nisi uhapsio Jukića niti ostale članove Vijeća koji su glasali za oslobađajuću presudu, iako su svojim postupkom postali saučesnici Kineza; I ne samo Kineza, već i Milivoja Lovrenovića Čaruge, Mileta Rosića, Daria Jekića, Jovana Jošila, Bojana Cvijetića, Osmana Mehmedagića Osmice i drugih koji su imali uloge u likvidaciji.


Svako na svoj način. 


Čim to nisi učinio, nikakav si Specijalni tužilac i to Glavni, a činjenica je i da nisi koristio Skaj aplikaciju kao dokaz; Koja sada već jeste sudski dokaz i u BiH, u kojoj su imena ubica. Kao ni tvoja Specijalna tužiteljka Snježana Petković.


Pitanje je zašto? Pitanje je i zašto nisi uhapsio Rosića, Jekića, Cvijetića, Osmicu…, sve druge koji su učestvovali u pripremi likvidacije?


Odlično ti znaš da su pojedinci iz OSA BiH bili podrška ubicama.


Izađi i objasni javnosti!


Objasni im i od čega se naprasno razboljela Specijalna tužiteljka Sanja Tadić-Stojisavljević, koja vodi predmet Branislava Zeljkovića i još nekolicine kriminalaca koji su za vrijeme pandemije opljačkali entitet? Da li je, možda, Stojisavljevićka napadnuta nečim opakim zbog čega je završila u bolnici?


Mene to uopšte ne bi začudilo, a ne bi trebalo ni tebe.


Bajiću, ako ne možeš ti da objasniš ili, pak, ne smiješ, zahtijevaj to od Republičkog tužioca Željke Radović, poznate po brojnim “vrlinama”. Možda je “okrenula ploču”, iako sumnjam!


Sad da budem potpuno direktan:

Da li si svjestan Bajiću da ste svi koji ste radili na ”istraživanju” likvidacije Ćuluma, kao i oni koji su sudili Kinezu, saučesnici u toj likvidaciji?! Imali ste dokaze, to je nesporno, tako da niko ne može reći da se bez dokaza ne može presuditi. I ne može, ali u ovom slučaju je bilo sve jasno i sa svim dokazima.


Niste vi samo saučesnici u likvidaciji Slaviše Ćuluma koji jeste bio kriminalac, ali niko ne zaslužuje da ga odstrijele kao životinju, pa ni on, već je važno da mu se sudi u Sudu, a ne dugim cijevima; Jeste saučesnici, ali i indirektni naručioci budućih likvidacija u kojima će učestvovati Kinez i ostali.


To im je posao - ubijanje i nastaviće; Kao takvi manje su loši i od tebe, Jukića i ostalih koji su ih oslobodili.


Znaš zašto su manje loši, iako su ubice: Zato što žrtvuju sopstveni život da bi se bavili kriminalom, a svi vi, koji im pomažete, žrtvujete državu.


I neki od vas jako dobro naplate usluge oslobađanja ubica kao sastavni dio procesa likvidacije.


Ako imate zeru obraza, ti, Radovićka i ostali iz vrha Republičkog tužilaštva, izađite pred javnost i objasnite zašto je Jukić oslobodio ubicu Kineza?


Čiji je Kinez, a čiji Jukić? Čiji su ostali učesnici u likvidaciji? Kakve su njihove veze sa režimom? Preko koga idu iz policije, a preko koga iz paraobavještajnih struktura? I do samog vrha Režima? Mani nas priča o žalbi na presudu.


Sve sam to već ja objavio. Ko želi može naći na blogu; Tako možeš i ti.


A ne moraš ni tražiti, sve ti to već znaš, kao i ja, kao i svi u Banjaluci, BiH, ali ćutiš. I ništa ne radiš.


Sada ćeš, kako je to uobičajeno, nekim “spektakularnim” hapšenjem, da pokušaš odvući pažnju sa propasti predmeta u kojem je Kinez oslobođen.


Ne vrijedi to više, skupi hrabrosti i saopšti javnosti zbog čega, po čijem nalogu, je Kinez oslobođen iako postoje svi dokazi da je ubica?!


i za kraj - narednih dana idu ti nova pitanja u vezi sa drugim predmetima sa kojima "čekaš" novu eru, valjda, pa ih ne pokrećeš!


Možeš ponovo, kao nekad, da mi preko medija uputiš javni poziv za saslušanje, što se do tada nikada nije desilo u BiH ili, pak, baciš zatvorenu kovertu pred vrata stana u kojem sam nekada živio i navedeš da je "uručena". 


Moglo ti se, ja sam tek bloger, ne i profesionalni ubica.