субота, 9. септембар 2023.

Pohlepa: Kecmanovićevo utiskivanje “u papir” sopstvenog mentalnog toksičnog iscjetka, javno pozivanje na oružane sukobe sa snagama Zapada i prolivanje krvi, vrlo je pragmatično - Sve je radi odbrane njegove Kasice-Prasice Dodika


Piše: Slobodan Vasković


1.

Odavno nisam pročitao tako ogavan, gnojan tekst, kao što je “Šmitu bi bilo najmudrije da ne pokušava ući u Srpsku”, koji je napisao višedecenijski davalac tuđe krvi Nenad Kecmanović, dugogodišnji savjetnik Milorada Dodika.


2.

Prije nego nastavim, da podsjetim da je Kecmanović bio i član ratnog Predsjedništva BiH, zajedno sa Alijom Izetbegovićem, tokom juna i jula 1992. godine. U julu je pobjegao iz Sarajeva, pa se nastanio u Beogradu, a ne na Palama.


Toliko o njegovoj “rodoljubivosti”, koja je oduvijek bila iskazivana kroz služenje “vlasniku srebrenjaka”, bilo da je riječ o (pokojnom) Izetbegoviću ili, pak, Dodiku koji njegove izdajničke usluge plaća već decenijama.


3.

Kecmanovićev tekst je izrazito antisrpski i vajni profesor, a suštinski, Dodikov plaćenik za pripremu biološkog poništenja Srba u Republici Srpskoj, tek ovlaš pokušava prikriti stvarne ciljeve njegove crvljive, otrovne, antisrpske pisanije.


4.

Od idiotskih konstatacija, tipa “da bi Šmit mogao da zaobiđe policijske patrole na magistralnim putevima i da se uđe u Srpsku na nekom šumovitom dijelu međuentitetske granice, ali da bi tek onda ispao, ne samo ponižen, nego i smiješan”, Kecmanović sa “nepodnošljivom lakoćom jednog u nizu srpskih izdajnika” stiže i do Trećeg svjetskog rata koji bi, prema njemu, mogao izbiti, vjerovali ili ne, zbog Dodika.


Uočljivo je to u bolesnoj konstataciji, u kojoj BiH poredi sa Ukrajinom, i navodi da se “Bošnjaci i Nijemci možda ne bi mnogo dvoumili, ali da Amerikanci, koji računaju da bi se uključili i Rusija i Kina, vjerovatno nisu spremni za treći svjetski rat, barem do predsjedničkih izbora u SAD, ali koliko je mudro uzdati se u njihovu pamet”!


Sasvim sigurno je, nakon citiranog “zaključka”, da se u “Kecmanovićevu pamet” niko normalan ne bi trebao pouzdati. 


5.

Kecmanović otvoreno preferira oružani sukob pripadnika MUP RS sa Šmitovom pratnjom.


"Da uđe pod borbenom pratnjom specijalaca Bundesvera, koji bi ušli u oružani sukob sa lokalnom policijom - to bi tek bio skandal u korist vlastite štete", smatra Kecmanović.


Vjerujte, Kecmanović u toj situaciji ne bi bio iza mitraljeza 12,7mm koji je ugrađen na treš lake oklopnjake “Despot”, već bi poginule iz tog sukoba konvertovao u evre koje će zaraditi pisanjem umrlica u tom, po njemu, opravdanom oružanom sukobu.


6.

Pohlepa za novcem je izvor sveg Kecmanovićevog zla i javnih poziva na prolivanje krvi koje on već godinama prodaje kao “dobre savjete”, suštinski uvijek usmjerene protiv Srba i njihovog boljitka.


7.

Kecmanović poziva na potpuno razvaljivanje BiH, njenih institucija, riječima “Republika Srpska mora biti spremna i na najgore scenarije i pripremiti kontramjere, kao što su povlačenje svojih predstavnika iz zajedničkih organa, izlazak Trećeg /Republika Srpske/ puka iz Oružanih snaga BiH”, te dodaje da je tu i "preuzimanje nadležnosti za pravosuđe, izlazak policije na entitetske granice, opšta mobilizacija, obraćanje Rusiji i Kini za zaštitu…"


8.

Kecmanović nije budala, iako bi se to moglo zaključiti iz njegovog gnojnog teksta, već Dodikov petokolonaš koji je spreman gurnuti srpski narod u BiH u oružani sukob sa Zapadom.


Tako bi on nastavio da zarađuje, pišući o “nepravednom ratu”, a što bi Srbi krv prolivali, njega ni najmanje ne interesuje, sem u mjeri koliko bi zaradio “po litru srpske krvi”. 


Sve izvan njegovog bankovnog konta, na koji je Dodik zaista mnogo položio, nije u fokusu Kecmanovićevog interesovanja. Njega interesuje samo ono što može taj konto uvećati, a stradanje Srba i drugih naroda u BiH izvjesno bi tom Nečovjeku itekako donijelo korist.


9.

Kecmanović, naravno, sopstveni toksični mentalni iscjedak “utiskuje” u papir kako bi zaštitio svog finansijera, a nikako kako bi zaštitio entitet Republiku Srpsku i narod u njoj. 


10.

Kecmanoviću je, izvan svake razumne sumnje, jasno da nije “Zapad došao do zida”, kako to tvrdi, već njegov gazda Dodik, ali on pokušava sve ne bi li animirao narod, koji je odbacio Dodika, da se žrtvuje za uzurpatora, kriminalca i najvećeg srpskog izdajnika koji izdašno plaća profesora trulog mentalnog sklopa. Toliko trulog da se njegov smrad osjeti kilometrima.


Kecmanović, direktni ratni saradnik Alije izetbegovića, toliko je beskrupulozan da danas sebi dozvoljava žiriranje o tome ko je izdajnik u RS, a to su, po tom ljudskom jadu i čemeru, svi oni koji ne podržavaju njegovu kasicu-prasicu Dodika. Klasičan transfer odgovornosti stvarnog izdajnika, u ovom slučaju Kecmanovića.


11.

Postupajući po savjetima raznoraznih ogavnih sekreta, kao što je Kecmanović, Dodik je Republiku Srpsku doveo u potpunu izolaciju, a sebe pod udar najjačih zemalja Zapada.


Nisu više ambasadori Zapadnih zemalja u BiH ti koji ne prihvataju primitivno, huškačko, ultraradikalno djelovanje autokrate Dodika, već su to vlade zemalja iz kojih dolaze (SAD, Njemačka, Velika Britanija, Francuska…).


To je najviši nivo “igrice” i Dodik nema baš nikakve šanse da “politički preživi” sukob koji je sam izazvao i sada se nalazi u bezizlaznoj situaciji.


12.

Kecmanovićevi idiotski savjeti mogu mu pomoći samo da što prije ode na dno, sa kojeg ga više niko neće moći izvući.


Dno i jeste prirodno okruženje i Dodika, kao i Kecmanovića; Dno najdublje svjetske kanalizacije. 


13.

Što se tiče Šmita, koliko mi je poznato, on će u Republiku Srpsku doći automobilom, a da li će ići preko Doboja ili Kneževa, manje je važno.


14.

Kecmanović, ta velika “Srbenda”, mogao bi konačno da se odluči za gerilu i krene u borbu protiv mrskih mu zapadnih neprijatelja koji bi, indirektno, mogli da ukinu dio finansijskih tranši koje dobija od Dodika za trovačke, izdajničke tekstove uvijek, ali uvijek, usmjerene protiv interesa Srba, a u službi zaštite vlasnika bisaga sa dukatima.