среда, 7. фебруар 2018.

Politike Destrukcije; Tačka ključanja i "Eventualne likvidacije"

piše: Slobodan Vasković

Edvard Munk: Krik
1.
Više od deset pripadnika ISIL-a, koji su se borili na ratištima u Siriji i drugdje, slobodno šeta Bosnom i Hercegovinom. Neki od njih su odležali minimalne kazne po povratku sa ratišta; Kazne su presmiješne, s obzirom na opasnost koju predstavljaju te osobe, ali niko se zbog te činjenice ne uzbuđuje. 

Ni u Federaciji BiH ni u Republici Srpskoj, gdje, posebno, poslednjih godina, dominiraju “eksperti” za “terorizam”, listom Korisni Idioti vladajuće Oligarhije.

Bilo bi dobro znati da su pomenuti pripadnici ISIL-a pod budnom paskom bezbjednosnih službi, ali mi to djeluje poprilično nerealno. Jer ih niko ni ne pominje.

2.
Niko ne govori o tome da bi trebalo radikalno pooštriti kazne za ušešće na stranim ratištima, bez obzira koje ono bilo; Nikom to, djeluje, nije ni na kraj pameti, jer bi to značilo konstruktivan pristup. Ali i sukob sa pripadnicima tih Grupa. 

Što je neprihvatljivo Politikama Destrukcije.

3.
Politikama Destrukcije zato je vrlo kurentno slati srpsku djecu na vojnu obuku u Rusiju, bošnjačku djecu obučavati kod Tešnja - Askeri! 

Uskoro će, pretpostavljam, osvanuti i video hrvatske djece kako se spremaju za “patriotske igre” u BiH.

4.
Politikama destrukcije nikako ne prija ako se objavi video srpske djece na vojnoj obuci i braniće ga do poslednjeg premladim “Askerima”; Premda je i jedno i drugo neodbranjivo, a svi oni koji djecu pripremaju za neki hipotetički pokolj čine zločin.

Za koji bi ih trebalo drakonski kazniti!

5.
Istrajno njegovanje “kulture zločina” ovdje je najrasprostranjenija disciplina; Prijetnje novim ratom odmah su iza nje; Pripreme za sukobe dobijaju na intenzitetu na svim stranama.

Zato su ovdašnjim politikama (svim) dobrodošli svi borci sa stranih ratišta - od Sirije do Ukrajine.

Zato se “do koske” brani njihovo “pravo” da se “humanitarno” organizuju. U paravojske. Zato se prisiljava agresijom svih režima u BiH na ćutanje o paravojskama. Bilo da je riječ o pripadnicima ISIL-a sa početka priče, koji su, izvjesno, u međusobnoj direktnoj komunikaciji (i ko zna sa još kim), pa sve do “Srbske časti”, koja je u Republici Srpskoj branjena i još se brani (u režiji Vlasti i njenih jadnih poltrona, iz “bezbjednosnih” i “novinarskih” redova) do “otkidanja noktiju” iako postoje relevantni dokazi da su njeni pripadnici daleko od svake časti. I da to ne može sakriti bilo kakav video “Crnih Munja”. 

I obratno.

6.
Relativizacija - mi jesmo njihove, ali i oni su naše; ako mogu njihovi, što ne bi i naši - sve je i dovela ovdje gdje se BiH i oba entiteta nalaze: U Tačku na kojoj je samo jedno pitanje - Kada će uslijediti veći incident, krvavih boja?!

To je već pitanje trenutka, a Bezbjednosni Idioti ovdašnjeg Režima u svojim tazetargettekstovima najavljuju likvidacije ("Листу за одстрел" подмећу Српској, Вучић постаје сумњив због "Српског тока”- tvrdeći da će za njih biti optužen Milorad Dodik.

Sve je, navodno, hipotetika, ali i hipotetička najava likvidacije bilo koga, u ovom slučaju hipotetičkog NN “opozicionog prebjega”, je najava likvidacije, samim tim i zločina u pripremi. 

(Да ли би се на исти начин могла поставити теза о "сакралној жртви", односно могућој ликвидацији неког ко се од опозиције удаљава, и ко би могао нанијети штету ако проговори или приђе позицији?
Наравно, евентуална ликвидација било које политички ангажоване личности експресно би била "фактурисана" предсједнику Додику и "политичкој полицији" министра Лукача.)

Posebnu težinu tome daju činjenice da je “autor” savjetnik Ministra unutrašnjih poslova Predrag Ćeranić; Da tu najavu prenosi Javni servis; I da u tom tekstunajavilikvidacije imamo direktno targetiranje Srđana Šušnice, čiji je otac Miodrag Šušnica likvidiran 10.04.1992. godine. Srpskom rukom.

(Конструкција о убиству Миодрага Шушнице, с чим се Стевандић упорно доводи у везу, осмишљена је са сином трагично страдалог Шушнице, који је сада експонент страних НВО, а наводно је независни умјетник, социолог, блогер.)

7.
Riječ je o pripremi terena za likvidaciju i odbranu Režima od te likvidacije!

8.
Za upitati se koliko je takva postavka i  njena “odbrana” zaista potrebna Miloradu Dodiku?

I zašto ga njegovi “bezbjednosni kreatori zla” uopšte dovode u vezu sa bilo kakvom mogućom likvidacijom - Hipotetičkom ili nekom drugom, sasvim je svejedno?!

9.
To bi trebalo da je Dodikov problem, ako mu je to uopšte problem, jer on uvijek tvrdi da sve zna, pa, sasvim izgledno, zna i zašto mu je potrebno dovođenje u vezu sa likvidacijom; Hipotetičkom, NN opozicionog prebjega!

10.
Dodik sigurno zna i ko je izazvao (politički motivisanu) pobunu unutar Specijalne jedinice MUP-a RS (trajala od 13-15.11.2014.); Bez dileme mu je poznato Ko je snimio, ko proslijedio, kome, kako i kojim redom audioŽeljku Cvijanović u storiji o “Dva Papka” (15.11.2014. je snimak objavljen)?

Dodik sigurno zna i da li su i koliko ova dva događaja međusobno povezana?! 

11.
Sa ove distance nema sumnje da su dio Jednog Projekta, koji je, prvo, rezultovao dovođenjem Dagana Lukača na čelo MUP-a RS (18.12.2014).

Nakon čega je uslijedio niz velikih akcija - Formiranje Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma (polovinom aprila 2015.), čiji su rezultati u borbi protiv terorizma ravni nuli, ali su, itekako, veliki u praćenju kritičara Režima.

Iako Lukač Zapadnjacima “prodaje priču” (nekima i uspješno) o tome kako se ta Uprava zaista bori protiv terorizma i ekstremizma, riječ je o privatnoj “državnoj” bezbjednosti inkorporiranoj u MUP RS.

12.   
Po formiranju Uprave uslijedilo je ubrzano naoružavanje (što transparentno, što netransparentno), koje intenzivno traje i danas, formiranje brojnih “udruženja”, koja su u procesu militarizacije, uvezivanje komunalnih policija, jačanje lovačkih društava… Na koncu i uvođenje “Srbske časti” na Velika Vrata!

I sve ove Snage primarno su formirane za borbu protiv Srba, onih koji su nezadovoljni Dodikovom vladavinom, a tek je na stotom mjestu njihovih prioriteta tema “Odvraćanje”!

13. 
Milorad Dodik je sve više i više Unutrašnji Okupator Republike Srpske, a Lukač komandant njegovih Unutrašnjih Okupacionih snaga!

Ne može to sakriti ni preopasnih više od deset ISIL-ovaca sa početka priče, niti bilo koji video o “Askerima”, a ni srpskoj djeci na obuci u Rusiji. 

14.
Nimalo zavidna situacija za Republiku Srpsku; Nimalo zavidna situacija ni za Dodikove kritičare; Nimalo zavidna situacija ni za samog Dodika, koji sve više djeluje kao sredstvo promocije Komandanta Lukača, a sve manje i manje kao njegov šef.


Ali Dodik to već zna; Kao, uostalom, i sve ostalo! Između ostalog i koliko dugo će još biti u funkciji sredstva!!!