петак, 9. фебруар 2018.

ATV: Stanković i zvanično vlasnik; Škoro izbio u prvi plan za v.d. direktora

piše: Slobodan Vasković

“Integra inženjering” i zvanično je postala većinski vlasnik Alternativne televizije. Papirologija je završena i porodica Slobodana Stankovića je i zvanično u posjedu većinskog paketa udjela u ATV-u, koji iznosi 56 posto.

Narednih nekoliko dana treba da dođe do konstituisanja nove Skupštine akcionara, na kojoj će Stanković, odnosno njegov predstavnik u tom tijelu, donijeti odluku ko će naslijediti Natašu Tešanović na poziciji direktora ATV-a.

Prema mojim saznanjima, biće imenovan vršilac dužnosti direktora, a nakon toga će otpočeti procedura imenovanja direktora.

Vedran Škoro, jedan od urednika ATV-a, trenutno figurira kao najozbiljniji kandidat za poziciju vršioca dužnosti.

Dragan Davidović, bivši generalni direktor Javnog servisa, koji je do prije nekoliko dana bio najbliži toj poziciji pao je u drugi plan; Razlog je veliko nezadovoljstvo uposlenika ATV-a tim mogućim imenovanjem.

Ni Škoro ne može biti stoposto siguran da će naslijediti Tešanovićevu bar u poziciji vršioca dužnosti, jer se vodi velika bitka oko te funkcije i još nekoliko kandidata ozbiljno juriša na nju.

Među njima se pominje čak i Draško Milinović, aktuelni generalni direktor Javnog servisa. Bio bi to elegantan način da se on skloni sa RTRS-a, jer istraživanja SNSD-a pokazuju da je poslednjih mjeseci izvještavanje te kuće “postalo kontraproduktivno po najveću stranku u RS”.

Nikakvo iznenađenje ne bi bilo da niko od navedenih ne dobije poziciju, jer je priča o novom direktoru ATV-a već postala prava trakavica.

Krajem prošle godine, u njenoj poslednjoj sedmici, ATV je prešla u vlasništvo porodice Stanković.

Oni su za ovu medijsku kuću, većinski vlasnički paket od 56 posto, platili 4,5 miliona KM, a sav novac je isplaćen na račune bivših vlasnika.

Nataša Tešanović je u vlasništvu ATV-a imala 30 posto udjela, Darko Aleksić 10 posto, dok su Dragana Škrbo i Danko Matić posjedovali po 8 posto udjela.