недеља, 18. фебруар 2018.

O Snježani Dodik...; Veliki pad rejtinga SNSD-a uzrok Dodikove teške nervne napetosti

piše: Slobodan Vasković

1.
Duboko uvažavam gospođu Snježanu Dodik. 

Nikada o njoj nisam, niti bih, napisao loše riječi. 

Rijetko, gotovo nikada, je ne pominjem.

2.
Uopšte ne znam gdje gđa Dodik radi; Da li radi za neki portal, da li uopšte radi; Ali znam da joj nije lako...

3.
Gđi Snježani Dodik želim sve najbolje; I njenoj djeci i unučadima i tu završava svaka moja priča o uvaženoj gospođi i njenim najbližim.

4.
Što se, pak, Milorada Dodika tiče, potpuno sam ravnodušan. Niti me može nasekirati, niti uplašiti; Istina, uspijeva me još ponekad nasmijati - Opasni Politički Improvizator zna, s vremena na vrijeme, biti sirovo duhovit.

5.
Isto tako zna biti Sirovo Uplašen, pa su mu reakcije Neartikulisane. Kao današnja, direktno usmjerena na člana moje porodice. Ali to je već stvar kućnog vaspitanja!

Svakom njegov obraz po tom pitanju. 

6. 
Otkud “iznenadna” Dodikova Neartikulisanost? I Sirovost?

7.
Uzrok je pad rejtinga SNSD-a u poslednjih deset dana od preko tri posto!!!

Veliki pad, zbog kojeg je Milorad Dodik pobjesnio. I teško se istresao na svoje najbliže saradnike. 

Onako kako to samo on zna - Sirovo, Brutalno, Beskrupulozno, Garnirano teškim ….

8.
Za pad je optužen, (a ko bi drugi), Vasković, zbog tekstova o namještanju tendera u Fondu zdravstva i MUP-u RS, potom portal “Žurnal”, za koji radi moja supruga Ljiljana; I za koji piše Avdo Avdić, autor serije izvanrednih tekstova o formiranju paravojske u Republici Srpskoj. 


I sam sam imao nekoliko tekstova o tome, ali Avdo je bio nosilac te priče, uprkos optužbama da je samo potpisnik mojih tekstova; Istina je da sam samo pratio, podržao svog kolegu i prijatelja i činiću to i dalje.

9.  
Dodik, kako rejtinzi SNSD-a pokazuju, njihov pad posebno, nema više pravo na brojne Kopernikanske Obrte; Nije više njihov gospodar, a njegova lažna Nacionalna priča jednostavno se istopila pred grabežom ministara Zorana Tegeltije i Dragana Lukača, koji je golom rukom opipljiv.

10.
Urlanje floskula “vojsku su nam oteli, policiju neće” teško može anulirati svima vidljive prevare: Onu od petnaest miliona maraka, sa nabavkom IZIS-a za Fond zdravstva, iza koje stoje Zoran Tegeltija i MMSCOD; I prevaru sa kamerama i radarima, tešku sto miliona maraka, iza koje stoje Zoran Tegeltija i Dragan Lukač.

11. 
Te milionske prevare ne može sakriti 2.500 pušaka, namijenjenih, primarno, zastrašivanju Srba, koji ne podržavaju aktuelnu nomenklaturu u Republici Srpskoj.

Ako zastrašivanje ne pacifikuje otpor, onda će puške “da rade”!

12.
Nisu samo pad rejtinga SNSD-a, “portal za koji radi Vaksovićeva žena”, Vaskovićevi tekstovi o namjeravanoj predaji bezbjednosnih podataka Turskoj obavještajnoj službi, kao i tekstovi o finansijskom masakriranju  FZO, učinili Neartikulisanim Dodika, već još dugi dugi niz, po njega, veoma kritičkih tekstova u brojnim svjetskim medijima.

13. 
Nabrojaću samo neke:

Gardian

Vašington post

Njujork tajms
CBS 
https://www.google.ba/amp/s/www.cbsnews.com/amp/video/global-concerns-over-russias-influence-in-bosnia-herzegovina/

Rojters

https://www.google.ba/amp/mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN1F51ZW


Al Džazira
https://www.google.ba/amp/www.aljazeera.com/amp/blogs/europe/2018/01/serbian-honour-force-russian-link-180114131431078.html
...


14.
Za sve njih, naravno, “radi”, a ko bi drugi, već “Vaskovićeva žena”!