уторак, 27. фебруар 2018.

ATV - Škoro Tačno u Podne

piše: Slobodan Vasković

Vedran Škoro, urednik ATV-a, biće imenovan za direktora te medijske kuće u petak, 02.03.o.g., tačno u podne.

Škoro neće biti vršilac dužnosti, kako je u početku namjeravao da učini vlasnik ATV-a Slobodan Stanković, već će odmah u punom kapacitetu preuzeti dužnost.

Nataša Tešanović tako odlazi sa ATV-a.

Direktor programa ATV-a, po svemu sudeći, postaće Tatjana Trninić, dugogodišnja urednica ATV-a. Pregovori sa njom o preuzimanju te pozicije su u toku.

Spekuliše se da bi za šefa Informativnog programa trebala biti imenovana Andrea Vuković, nekadašnja novinarka te kuće, ali to još uvijek nije odlučeno.  

Ovim imenovanjem/imenovanjima biće okončan proces prelaska ATV-a u ruke Slobodana Stankovića.

ATV - Kupoprodajni ugovor/Cifre/Dokumenti (09.02.2018.)


piše: Slobodan Vasković

Slobodan Stanković i njegova supruga Slavica kupili su, prema dokumentima, 51 posto udjela u ATV-u i tako postali vlasnici te medijske kuće.Tih 51 posto kupila je firma “Integra inženjering”, koja je u vlasništvu Slavice Stanković.Prema dokumentima sve je plaćeno četiri miliona KM, iako moji izvori i dalje tvrde da je porodica Stanković u vlasništvu 56 posto udjela ATV-a i da je za to zadovoljstvo platila 4,5 miliona KM. Ranije sam objavio da je prvo isplaćeno pola miliona avansa, a četiri miliona nakon potpisivanja ugovora.Prema dokumentu (vidi sliku), Nataša Tešanović, još uvijek aktuelna direktorica ATV-a, prodala je 28 posto od 30% udjela koje je posjedovala, dok je Darko Aleksić prodao 9 od deset posto udjela, a Dragana Škrbo i Danko Matić po 7% od osam posto, koliko su posjedovali.

Na taj način Tešanovićeva je (formalno ili suštinski) zadržala dva posto vlasništva ATV-a, a Aleksić, Škrbo i Matić po jedan posto.Ova poslovna “gimnastika” je vrlo interesantna, jer moji izvori tvrde da su Tešanovićeva&co zadržali (formalno!!!) određen postotak zbog sudskih sporova koji se vode protiv ATV-a i koje ATV vodi protiv nekih od ranijih suvlasnika što su već prodali svoje udjele Slaviši Kruniću prije nekoliko godina.Tešanovićeva, Aleksić, Banjac i Matić izjavili su “pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću” da od 22.08.2016. godine nisu zaključili bilo kakav ugovor koji je štetan po ATV.
Kupoprodajni ugovor između firme “Integra” i ATV-a potpisan je 28.12.2017. godine.