субота, 17. фебруар 2018.

Nebojša Vukanović: Falsifikovani računi uzrokovali Izmišljene prijetnje

Nebojša Vukanović
Režimski mediji pišu kako je trebinjski profesor-umjetnik uputio prijetnje jadnom Nenadu Stevandiću, Staši Košarcu, Radovanu Viškoviću, Petru Đokiću, Kozomari i ostalim visokom funkcionerima režima, te žele da od njih naprave žrtve kojima se tobože prijeti, i čiji je život i integritet navodno ugrožen. Postavlja se pitanje zašto profesor nije pisao prijeteća pisma Vukoti, Bosiću, Šaroviću, Borenoviću ili Ivaniću već čelnicima režima?                         

Razlog je u tome što oni nisu bili klijenti profesora i umjetnika „Pape“, i nije njima falsifikovao i izrađivao lažne račune kako bi opljačkali državu. Profesor je pisao svojim klijentima samo upozorenja da ispune svoj dio obaveza koji su preuzeli. Režimski mediji napadaju profesora-umjetnika jer je falsifikovao račune, ali nije on oštetio državu za milione maraka već funkcioneri na vlasti koji su predali lažne falsifikovane račune u institucije  i uzeli novac na ime lažnih troškova koje nisu imali.

Među direktorima, ministrima, poslanicima i funkcionerima SNSD-a i koalicionih partnera vlada velika panika, jer svi strahuju da će se otvoriti Pandorina kutija i da će se otkriti stotine imena koji su godinama pljačkali državu lažnim računima, od poslanika, ministara, načelnika, direktora do vozača i sitnih službenika. Nezvanično šteta koja je pričinjena državi dugogodišnjom organizovanom pljačkom, u kojoj su direktno učestvovali najodgovorniji ljudi i političari, je milionska. Zato očekujem da pojedinci uskoro izađu u javnost i odgovore na pitanja koja su od velikog značaja za državu i društvo.

Očekujem da ministar Petar Đokić izađe u javnost i kaže koliko je recimo koštao njegov put u Sloveniju, kada je i gdje pribavio i predao račun o veoma visokim troškovima smještaja i usluga? Da li je, kada i koliko koristio usluge trebinjskog slikara i umjetnika?

Očekujem da Luka Petrović izađe u javnost i kaže koliko je prije dvije godine koštalo njegovo putovanje, smještaj i troškovi u Njemačkoj, kako je pribavio račune i koliko je na ime troškova uzeo novaca od HET-a dok je bio na funkciji rukovodioca investicija i javnih nabavki HET-a? Koliko treba biti pohlepan, nezasit, bolesno gladan i i gramziv da pored nekoliko miliona maraka imovine i keša falsifikuješ račune kako bi od države oteo još nekoliko stotina ili nekoliko hiljada maraka?

Očekujem da šef Kluba poslanika SNSD-a, ugledni i uvaženi narodni poslanik Radovan Višković, izađe pred novinare i kaže da li je koristio usluge trebinjskog profesora-umjetnika, da li je i koliko falsifikovanih računa pribavio i predao na račun Kompanije „Boksit“ Milići?

Očekujem da se napokon oglase i odgovore javnosti daju i čuvena braća Vuković iz Bileće, i kažu da li su često putovali, neko do Banjaluke a neko do Londona, i da li su možda oni ili njihovi vozači pravdali troškove radovima trebinjskog slikara i umjetnika? Nije lako od skromnih primanja obilježavati 40 godina neprekidnog funkcionerskog staža provedenog od sekretara Socijalističke omladine i Partije do direktora i poslanika?

Očekujem da prethodno rukovodsto Elektroprivrede RS, generalni i izvršni direktori, izađu u javnost i kažu gdje su i kako putovali, kolike su imali troškove, i da li je tačno da je samo smještaj na samo jednom putovanju direktora u Pariz koštao čak 9 000 maraka?

Da li je vidno uplašeni direktor RiTE Gacko Boško Kozomara samo tri dana prije dobijenog pisma i otkrivanja afere preko posrednika koristio usluge trebinjskog profesora umjetnika, i da li je za kratko vrijeme naplatio 3 000 maraka troškova putem falsifikovanih računa. Koliko desetina računa je falsifikovao prethodni direktor RiTE Gacko Milinko Milidrag i njegova desna ruka, uvaženi poslanik i direktor Rudnika Srđan Milović?        

Šojići koji su malo mućkali namnožili su se kao štakori, i pravo je pitanje kako ova država uopšte više funkcioniše imajući u vidu hiljade beskrupuloznih pijavica koji joj svakodnevno sišu krv. Ovu aferu je vrlo lako rasvijetiliti ukoliko to bude cilj policije, tužilaštva i istražnih organa, jer dovoljno je uzeti račune koje su predali profesorovi „klijenti“ i provjeriti da li su hoteli i ugostiteljski objekti izdali isti fiskalni račun sa istim iznosom, datumom i poreskim brojem. Jedan isnpektor i tužilac, ako ima malo volje i podrške pretpostavljenih i institucija, mogu za desetak dana pohapsiti cijelu bolumentu od stotinjak političara prevaranata, a profesoru dati status svjedoka saradnika. Svjedočenjem, uz bazu podataka i dokumentaciju koja se nalazi u zaplijenjenom računaru, sve bi bilo gotovo za desetak dana.
Nažalost MUP Srpske više nije policija svih građana koja štiti narod, društvo i državu od pohlepnih, bolesnih i beskrupuloznih kriminalava i devijantnih osoba, već su je Dodik i Lukač pretvorili u partijsku miliciju SNSD-a koja štiti mafiju i oligarhiju na vlasti. Zbog toga će, prema našim saznanjima iz policije, cijeli slučaj biti zataškan tako što će predmet biti izuzet iz Trebinja i prebačen u „Specijalno odjeljenje i Tužilaštvo“ u Banjaluci kako bi se uništio, držao u ladici na sigurnom dok ne zastari?


Ukoliko neko od „klijenata“ bude pisao, prijetio, ucjenjivao ili pravio bilo kakve neprijatnosti profesoru Papi, odmah će se znati o kome se radi, zato je našim uglednim i izabranim funkcionerima, koji su godinama pustošili budžet falsifikovanim računima, bolje da ni na koji način ne ugrožavaju svog bivšeg saradnika. Režimski i dvorski mediji su se okomili na trebinjskog umjetnika i slikara, ali on je, ne želeći da ga branim ili amnestiram, najmanji krivac i karika na dnu lanca jer nije on predavao falsifikovane račune i krao državu, već su to radili njeni najveći funkcioneri i zbog toga oni treba prvo da odgovaraju, a ne slikari, niži službenici i vozači!