петак, 4. август 2017.

Krivična protiv Babaljevog Mikija (Kovačevića), bivšeg načelnika Pala

piše: Slobodan Vasković

Policijski službenici Policijske Uprave Istočno Sarajevo podnijeli su prije nekoliko dana krivičnu prijavu potiv Miodraga Kovačevića, bivšeg načelnika opštine Pale.

Prijava je podnesena Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, zbog, kako je navedeno, postojanja osnova sumnje da je Kovačević počinio krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“.

Kovačević se tereti da je, tokom 2016. godine, potpisao Ugovor sa firmom “Velike šume”, vlasnika Radomira Petrovića, čija je vrijednost 110.000 KM, a da prethodno nije proveden nikakav tender.

“Velike šume” trguju drvetom, a bave se i nasipanjem i asfaltiranjem puteva.

Interesantno je da ova krivična prijava nije dobila nikakav publicitet, čak ni u režimskim medijima, za razliku od one protiv Slaviše Miškovića, takođe SDS-ovca i bivšeg načelnika Višegrada, kojeg MUP tereti za štetu od 154.000 KM nanesenu opštinskom budžetu.

Kovačević je poslušnik Darka Babalja, SDS-ovog funkcionera, koji je, brojnim malverzacijama, u vrlo kratkom vremenu, stekao višemilionski imetak. 

Babalj je dobro uzdrman i zatečen krivičnom protiv svog doušnika Kovačevića i sada pokušava da se odmakne od njega i prikloni Bojanu Ninkoviću, predsjedniku OO SDS Pale, kojeg je do prije nekoliko dana htio smijeniti sa te pozicije.

Babalj je dio unutarstranačke koalicije protiv Vukote Govedarice, koju predvodi Mićo Mićić, a dobrim dijelom kontroliše Momčilo Mandić.

U vrhu SDS-a sve je više onih što smatraju da Babalja treba odstraniti iz stranke, jer je nanio veliku štetu interesima SDS-a trgujući radnim mjestima, ucjenjujući na tenderima i učestvujući u preprodaji zemljišta opštine Istočni Stari Grad, koju vodi njegov kriminalni partner Bojo Gašanović, osobama iz arapskih zemalja.