уторак, 1. август 2017.

Dan sjećanja, Milinovićev lapsus, Korida i Metuzalem protiv Metuzalema

piše: Slobodan Vasković

Dan sjećanja
Sajt Vlade Srbije: 
Obeležavanje Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u Novom Sadu
Centralna državna manifestacija obeležavanja 5. avgusta – Dana sećanja na stradale i prognane Srbe, biće održana u petak, 4. avgusta, u 20 časova, na stadionu FK „Veternik“, Petra Kočića 12, u Novom Sadu.

Za sve zainteresovane medijske ekipe biće obezbeđen prevoz. Polazak iz Beograda je planiran u 16.15 časova, sa parkinga ispred istočnog ulaza Palate Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2.

Dolazak u Novi Sad je do 18 časova, a početak manifestacije je u 20 časova.

Sličnu najavu nisam mogao naći na sajtu Vlade Republike Srpske, kao ni na sajtu kabineta predsjednika Republike Srpske.

Mora da je još rano za takve najave - tek je 01. avgust. Ili je posrijedi stišavanje… Ili… 

Kako god, najava nema, kao ni ko će iz Republike Srpske uzeti učešća na Centralnoj manifestaciji.

Ranijih godina, 2015. i 2016., u režimskim medijima RS, obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe (u akciji Oluja) pridavana je ogromna važnost, jer su govornici bili Aleksandar Vučić i Milorad Dodik. Ove godine, za sada, ni riječi. 

Milinovićev lapsus: Umjesto Ivanića pozvao Vukotu u goste
Kad smo već kod Režimskih medija, Vukota Govedarica, šef SDS-a, postavio je, u sklopu akcije te stranke pod imenom “TV Bastilja”, deset pitanja Drašku Milinoviću, generalnom direktoru Javnog servisa.


Milinović je pozvao Govedaricu na RTRS, gdje će mu, kako je rekao, biti odgovoreno na sva pitanja.

Milinović je sigurno pogriješio, napravio težak lapsus - Bez dileme je imao namjeru pozvati Mladena Ivanića, koji je uvijek tu, na raspolaganju, kada je Režim u defanzivi; Da se ta defanziva malo uspori.

Prošli put je Ivanić nokautirao kritike Saveza za promjene na račun “TVB” u “Teleringu”, ovaj put mogao bi ih poslati u aut u “Pečatu”!

Ako je baš hitno, tu je uvijek “Aktuelni razgovor”.

Korida
Nakon “Teleringa”, Ivanić se baš istakao sa podrškom “Grmečkoj koridi”; To ga je baš iscrpilo, kao i lani u ovo vrijeme, pa se podrškom onim koji su ga birali da se bori protiv Režima, a ne da mu služi, ne može baviti.


Metuzalem protiv Metuzalema
Dešavanja sa ŠG “Vučevica” su pokazna vježba stanja “sistema”. Rasulo.

Još se ne zna kada će biti sastanak Riste Marića, generalnog sluge Luke Petrovića, sa Stevom Mirjanićem Metuzalemom, generalnim slugom Milorada Dodika, oko dešavanja u “Vučevici”.

Kolika je blamaža na djelu najbolje svjedoči činjenica da se čak i Papak No2 Ilija Stevančević našao pozvan da kritikuje stanje u JP “Šume RS”; Papak koji je, prodajom vlastitog obraza, takvo stanje indirektno i proizveo.

Tragikomično je da Papak No2 Metuzalem traži smjenu Steve Metuzalema. Žalosno da ne može da bude žalosnije. 

Ipak, najveći papak je Risto Marić. Neviđena papčina. Tvrdi pazar, pokušava prebaciti odgovornost na Metuzalema Mirjanića, a kada je bila frka sa Vukašinom Suvajcem, bivšim direktorom ŠG “Doboj", tada je Stevo M. tražio od Marića da riješi kadrovske probleme u tom gazdinstvu, a ako ne može, da podnese ostavku. 

Marić mu je odgovorio kontrapozivom; Na kraju je Suvajcu, u martu ove godine, istekao mandat, pa je sad umjesto njega Vlado Miletić. 

Mirjanić majstorski zna da prebaci posao na nekoga drugog, a time i odgovornost.

Dešavanja u JP i jesu Marićeva odgovornost; Sasvim je druga stvar što je on potpuno nesposoban da bilo šta u toj firmi riješi, sem onih ucjena od 10KM/po kubiku, odnosno10 evra/po kubiku, kada je riječ o oblovini koja se izvozi. 

Marić je slika Režima; Prilike su katastrofalne.