петак, 3. фебруар 2017.

MUP RS odustao od projekta “Leklerk”: Kostrešević se ukazao u svoj svojoj čubrijevskoj veličini

Siniša Kostrešević Leklerk
piše: Slobodan Vasković

MUP RS prekinuo je projekat “Stelt Leklerk”, čija suština je bila da Siniša Kostrešević, načelnik Uprave krim policije MUP RS, koji je postavljen na tu funkciju još krajem novembra, ostane nevidljiv i da kao takav provede brojne istrage, hapšenja i ostale radnje, potrebne za efikasnu borbu protiv kriminala.

Leklerk je, ipak, morao prestati loše glumiti tajnog agenta i objavio je fotografiju i biografiju na sajtu MUP-a RS, u kojoj je najimpresivnije da je bio komandir Policijske stanice u Laktašima.

Tu su korijeni svih njegovih daljih karijernih “uspjeha”. Tu je upoznao Miloša Čubrilovića Čubrija, koji mu je postao i ostao Idol.

Kostrešević, koji se dugo vremena “ponosio” činjenicom da niko nema njegovu sliku, sada je morao progutati sostvenu frustraciju umišljenog tajnog agenta i predstaviti se javnosti, kako bi, konačno, nakon dva mjeseca liječenja njegovih kompleksa, javnost saznala ko je načelnik Uprave krim policije.

Ono što je i dalje vrlo vrlo zabrinjavajuće jeste činjenica da Kostrešević i ovu funkciju koristi protiv kritičara Režima, a ne protiv kriminalaca koji haraju Republikom Srpskom. I od kojih su mnogi njegovi dobri prijatelji.

Kostrešević, između ostalog, preko podređenih “istražuje” da li se potpisnik ovih redova “osjeća ugrožen”.

Zaista zanimljivo, a moguća su tri razloga njegove “istrage”:
  • ako se osjećam ugroženo, možda namjerava da me zaštiti, što je sasvim  nerealno;
  • ako se ne osjećam ugroženo, vjerovatno mu je namjera da me ugrozi, da izvrši pritisak na mene, in continuo progoni…, kao što je to činio u niz navrata proteklih godina; 
  • možda pokušava da se šali, što mu baš ne polazi za rukom, jer je duhovit kao kontejner…
Ako mu je baš stalo da sazna, može i da me pozove, a ako nastavi da, preko podređenih, propituje moje poznanike o meni, biću prisiljen ja njega da pozovem i uljudno ga zamolim da se riješi tih višegodišnjih prljavih navika. 

Kostrešević bi trebalo malo više da se bavi svojim poslom, a malo manje da gleda Fox crime; Ako mu je već toliko stalo da sazna stepen moje ugroženosti mogao bi zvanično da sasluša Dodikovog Kuma i svog dobrog prijatelja Veljka Vukelića, nasilnika i kriminalca, i upita ga dokle je stigao sa realizacijom napada na mene; Koje, svako malo, najavljuje u krugovima u kojima se kreće Kostrešević. 

Dok se ne odluči šta će i kuda će, Kostrešević bi javnosti mogao da odgovori na pitanje zašto skriva krivičnu prijavu protiv Aleksandra Džombića, zašto ne istražuje malverzacije u JP “Putevi RS”, čiji je kantautor Robijaš Nenad Nešić; zašto ne istražuje Mladena Milanovića Kaju i njegove prljave poslove; Zašto ne istražuje kako je moguće da “Prointer” d.o.o. Banjaluka dobija tako veliki broj poslova milionskih iznosa; Kako je moguće da, pored njega “Profesionalca” na čelu UKP-a, Mirko Stojčinović, zamjenik pravobranioca, otima zemljište i objekte, koji pripadaju Gradu Banjaluka, i poklanja ih Dodikovim tajkunima; Kostrešević bi svoje “službe” mogao da usmjeri i ka Domu za nezbrinutu djecu i provjeri šta se sve tamo dešava, posebno bi trebalo da ispita ko štiti pedofile u ovom Gradu… 

Ništa od toga Kostrešević neće učiniti, jer je Dodikov i Čubrijev Sluga. Jedino što taj “Profesionalac” zna jeste da vrši pritisak na Dodikove kritičare i skuplja prljave tračeve… 

Premalo za takvog “igrača”!