среда, 22. јун 2016.

Uroš Gostić preko Todorovića udara na Đokića

piše: Slobodan Vasković

Uroš Gostić, osnivač SNSD-a, razorio je opštinsku organizaciju te stranke u Doboju, a sada je krenuo u rasturanje Socijalističke partije. I to ne u Doboju, već na republičkom nivou.

Gostić je Srđana Todorovića, visokog funkcionera Socijalističke partije, usmjerio protiv Riste Marića, generalnog direktora JP “Šume” RS.

Marić je prije petnaestak dana dao otkaz dvojici direktora Šumskih gazdinstava: Vukašinu Suvajcu, direktoru ŠG “Doboj" i Milošu Bijeljcu direktoru ŠG “Potoci". 

Marić je udario na Suvajca i Bijeljca, jer su odbili da prime Rješenja o smjeni. 

Marić im je zbog toga “presudio” po kratkom postupku: Otkaz su dobili 06.06. ove godine. 

Suvajac i Bijeljac imenovani su konkursom i odbijaju da predaju dužnost socijalistima Slavenu Gojkoviću iz Dervente i Miloradu Gogiću iz Drvara, koji bi trebalo da budu novi direktori. 

Bijeljca štiti Nikola Špirić, a Suvajca Gostić i Todorović.

U Doboju je teški rat za Suvajčevu poziciju, a Gostić preko Todorovića sada pokušava smijeniti Marića.

I Srdjan Todorović i Risto Marić su iz iste su partije.

Marićevu smjenu traže, jer je dao otkaz Bijeljcu i Suvajcu.

Gostić u cijeloj priči djeluje “iz sjene”, a Todorović pokušava da se tajno sastane sa Miloradom Dodikom i dogovori usekovanje glave Marića.

Skupštinski papak Ilija Stevančević i Momčilo Krajišnik, stari Gostićevi prijatelji, kanal su preko kojeg Todorović pokušava dospjeti do Dodika.  

Todorović na ovaj način direktno udara na Petra Đokića, koji stoji iza Marića. Sad je pitanje da li je stvarni cilj samo Marić, ili je on tek kolateral, a prava meta Đokić?!

Metuzalem ponovo slagao
Drug Stari, poznat pod i pod imenom Stevo Mirjanić Metuzalem, ponovo je slagao: mljekarima nije isplaćena premija za decembar prošle godine. 

Prema Mirjanićevim nedavnim obećanjima taj posao je trebalo već da bude završen. 

Riječ je o dva miliona KM koje Ministarstv poljoprivrede duguje mljekarima iz prošle godine, (dok poljoprivrednicima ukupno dugujeza 2015. cca deset miliona KM). 

Metuzalem je mljekarima i za prvih pet mjeseci ove godine dužan dodatnih deset miliona maraka.