уторак, 28. јун 2016.

EXIT: Vasković 10. jula na Main stage

piše: Slobodan Vasković 


Moj sin, Nemanja Vasković, 10. jula  nastupa na EXIT-u, ovoga puta na Main stage. Nemanja, koji godinama nastupa kao DJ pod imenom Jung B, ove godine će nastupiti u okviru Bassivity showcas, što će biti prvi domaći showcase na EXIT-u ikada. Osim njega, Bassivity showcase predstavljaju VIP, Struka, Sivilo, Kendi, Arafat, Rimski, Coby, Dripac, Dotbwoii, Furio Đunta i Oneya.

Posle ekipe koju je okupio Bassivity, na Main stage nastupaju stranci- Gramatik, Stormzi, Wiz Khalifa, a vrhunac te večeri na EXIT-u je nastup britanskog brejk bit benda The Prodigy. 

The Prodigy su se prvi put pojavili na andergaund sceni početkom 90-tih godina prošlog vijeka i ubrzo su doživjeli veliku popilarnost i postali poznati u cijelom svijeti. Neke od njihovih najpopularnijih pjesama su Charly, Out of Space, No Good (Start the Dance), Voodoo People, Firestarter, Breathe, Girls и Smack My Bitch Up.

Jung B
Nemanja je i ranije nastupao na EXIT-u, a ove godine nastupa na Main stage, zahvaljujući izdavačkoj kući Bassivity. Radi se o prvoj i najvećoj  hip hop izdavačkoj kući u regionu, iz koje su izašla neka od najznačajnijih imena i albuma današnje regionalne scene. 

Takođe je prva izdavačka kuća koja je distribuirala hrvatska i bosanska hip hop izdanja u Srbiji. 

Produkcijski tim Bassivity je, osim niza klasika na domaćem terenu, jedina ovdašnja produkcija koja je svoje djelovanje preselila na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država i kroz svoju poslovnu jedinicu i studio u New York-u sarađivala sa najvećim zvjezdama ovog žanra na globalnom nivou, kao što su Rick Ross, French Montana, Lil Durk, Fetty Wap, Reakwon, Maino...

Bassivity 15 godina od osnivanja nastavlja da  formira nove generacije izvođača, pomjerajući granice uticaja ka mladim ljudima.

Nemanja godinama nastupa kao DJ rep benda "VIP". jednog od kultnih beogradskih rep bendova, a u poslednje dvije godine imao je i niz nastupa sa Struok i Rexonom, jednim od frontmena VIP-a. Takođe, kao DJ izgradio je i vlastitu karijeru. 

Jedan od najuglednijih svjetskih listova "Njujork Tajms", najčitaniji časopis u SAD i dobitnik rekordnih 117 Pulicerovih nagrada, objavio je listu najboljih festivala na svetu, gdje se novosadski "Exit" našao među prvih pet, jednako rangiranih. (B/92, 17.06.2016.)

Vasković nastupio na EXIT-u (14. 07. 2013.)

Piše: Slobodan Vasković 

Nemanja, moj sin, prošle noći nastupio je na EXIT-u, na Jack Daniels Stage-u pred nekoliko hiljada ljudi. Par stotina ljudi je ostalo ispred stejdža, jer nije imao kapacitet da ih primi. Osim Nemanje, koji nastupa kao DJ pod imenom Jung B, na Jack Daniles Stage-u prošle noći su nastupili i Lita Vega II, Jelena Gavrilović, Jack Zvezda – Iva Arifaj, Vatra...

Na istoj sceni nastupio je i pretprošle godine. Na tom EXIT-u je Nemanja, uz Marka Nastića, čuvenog beogradskog DJ-a, bio izvođač sa najviše bukinga.

Nemanja se didžeingom se profesionalno bavi od 2006. godine.   
Oficijelni je DJ beogradske hip-hop grupe V.I.P., jednog od najuticajnijih rep bendova u poslednjoj deceniji. Sa njima će nastupiti kao hedlajner na glavnoj bini Beer Fest-a, koji će se održati u avgustu ove godine u Beogradu.

Nemanja je do sada imao niz samostalnih nastupa na festivalima Exit, Share conference, Adria music conference  (Umag), Umagination  (Umag), Sinestezija  (Herceg Novi), Fresh Island Fest  (Zrće), Hideout Festival (Zrće), Amsterdam Dance Event  (Holandija), u okviru pratećih programa Sarajevo Film Festivala, Trenchtown  (Subotica), Hartera  (Rijeka), Soundwave  (Zagreb), Spring Rap Tour  (Ljubljana), Svi Kao Jedan (Beograd), Cinema City (Novi Sad), te koncerata sa V.I.P.-om u skoro svim gradovima u regionu.