четвртак, 23. јун 2016.

Glavni Spasilac Sjecikesa: Salihović u službi korumpiranih političara

piše: Slobodan Vasković

“Ja sam Pravda”, uzvikuje ovih dana u prostorijama Tužilaštva BiH Goran Salihović, Glavni tužilac. Uz to tvrdi da je On taj koji odlučuje ko će da odgovara, a ko ne. I zaista je tako.

Salihović u skladu sa ličnim poznanstvima, ličnim interesima, materijalnim dobicima, odlučuje ko će da odgovara za počinjene kriminalne radnje, a ko ne. Istina, to nije Pravda, već Privatizacija Tužilaštva, ali to i nije neka novost.

Novost bi bila da Salihović odgovara zbog nečinjenja, propuštanja, trgovine uticajem, rušenja institucija, obračuna sa Ministarstvom bezbjednosti, Sudom BiH, Sipom, dobrim dijelom tužilaca, uposlenih u instituciji koju on vodi, OEBS-om i ko zna sa kim još sve…

Salihović na poziciji Glavnog tužioca je trenutno jedan od najvećih generatora kriminala i korupcije u BiH, jer pokvareni političari pljačkaju bez zazora, znajući da se sa Salihovićem “sve može dogovoriti”. I može. 

Upravo zbog toga “Pandora” se ne rješava već dvije godine, upravo zbog toga nema još uvijek optužnice za “Bobar banku”, upravo zbog toga slučaj “Pavlović banka” se razvodnjava i neutrališe, upravo zbog toga brojni drugi slučajevi teškog kriminala i korupcije ostaju netaknuti.

Salihović koristi Tužilaštvo BiH za lične svrhe, kao da mu je to ćaćevina/babovina i pretvorio je tu instituciju u STR. Granap “Pavda kod Gorana” u kojem bez problema kupi (ko ima) sertifikat o poštenju. Cijena sitnica.

Salihović nije dozvolio nikakvu istragu protiv Nikole Špirića, jer su njih dvojica jarani, jer imaju zajedničke talove i jer je Tužilaštvo BiH njihova privatna prćija, kojom ucjenjuju, progone, kažnjavaju one što im se suprotstave. 

Salihović nije dozvolio istragu protiv Špirića, u vezi sa njegovim bečkim stanom, vrijednim 400.000 Evra; Uopšte nije dozvolio da Sipa provjeri navode, iako imaju brojni osnovi sumnje da je Špirić do novca došao kriminalnim radnjama. 

Kako očekivati onda da Tužilaštvo provjeri Špirićeve malverzacije sa šećerom, koje su BiH koštale desetine miliona KM štete?! Nikako!  

Salihović sada, po Špirićevom nalogu, pokušava da iz slučaja “Bobar banka” spase Snežanu Vujnić, direktoricu IRB-a, koja se, zajedno sa Slavicom Injac, direktoricom Agencije za bankarstvo RS, tereti da je (sa još nizom uposlenika Bobar banke) nanijela štetu budžetima od najmanje 123 miliona KM. 

Vujnićka je vrlo zahvalna Špiriću (Salihoviću će tek da zahvali), jer, kako tvrde njoj bliski izvori, jedino Špirić pokušava da je spase.

A Salihović je Glavni Spasilac.

Sada je jasno zašto se stalno odgađa podizanje optužnice u slučaju “Bobar banka” - prvo je trebalo do maja, pa do polovine maja, pa do kraja maja, pa početkom juna, pa do polovine juna… Evo i kraja juna, a optužnice nema.

Glavni Spasilac Kriminalaca radi punom parom. Ako Salihović uspije da spase Vujnićku, eto spasa i Injac i svima onima koji su opljačkali Bobar banku. I stotine miliona KM iz nje. 

U tom slučaju ne treba da brine ni Aleksandar Džombić, slučaj “Unis” - fabrika cijevi Derventa, ni svi oni koji su opljačkali milijarde preko Balkan investmen Banke; Jedino bi mogao da bude presuđen Milenko Čičić, zvani Mića Kaldera, zbog utaje PDV-a, da se “Vlasi ne dosjete”!

Salihović nije tek nesposobni Pajac, kako mnogi smatraju; Riječ je o veoma Opasnom Klovnu, koji svjesno uništava instuticije BiH, koji uništava BiH i čiji je cilj da kao vlasnik STR “Pravda kod Gorana”, uspije prodati što više sertifikata o poštenju. Pri tom koristeći institucionalne alatke, kako bi priskrbio vaninstitucionalne dobitke. 


Ako Salihović opstane još nekoliko mjeseci na čelu Tužilaštva BiH, onda se ta institucija ima smatrati definitivno mrtvom. Nakon toga, samo korak je do usmrćivanja BiH. Što i jeste cilj većinskih vlasnika Glavnog Spasioca Sjecikesa. 

Špirićev Bečki Inkubator (19.02.2016.)

piše: Slobodan Vasković

Ovdašnji svijet rijetko ima priliku zaviriti u unutrašnjost stana koji vrijedi 800.000 KM. Stoga sam odlučio objaviti fotografije Špirićevog stana u Beču, zbog kojeg je, sudeći prema poslednjim izjavama, spreman na sve. Krvavo je on to zaradio-pijući krv sopstvenom narodu.

P.S. Oprostite što je malo neuredno, ušao sam nakratko da slikam, pa nisam stigao pospremiti.
Špirić spava dok putuje u Beč i sanja kako eliminiše Savez za promjene


Beč: zgrada u kojoj je Špirićev stan

Dnevni boravak 1

Dnevni boravak 2

Soba 1


Kuhinja

Soba kao halve

Soba 17