четвртак, 16. јун 2016.

Dio Vrha MUP RS štiti Fantome iz Marićke

piše: Slobodan Vasković

Dragan Lukač je najneuspješniji ministar unutrašnjih poslova, iako Režimska mašinerija čini sve da ga predstavi kao “Malog Putina”.

MUP RS, pod njegovim vođstvom, nije riješio nijedno ozbiljnije krivično djelo, a ubistva, pljačke, ranjavanja, prepadi… maskiranih bandita se redaju kao na traci, a slučajevi adaktiraju.

Posebno je, u opusu nerada i zataškavanja, interesantan slučaj Fantoma iz Marićke, sela u regiji Prijedor.

Tamo su trojica maskiranih bandita automobilom sletili sa puta, u po bijela dana, 27.05., zatim zapalili džip, pucali na mještane i pobjegli. 

Policija ih je navodno tražila, potjera je, kako se tvrdilo, trajala cijeli dan, ali tipovi sa Fantomkama na glavama su nestali.

Nestale su i sve dalje informacije o tom slučaju, a zvanično istraga i ne postoji.

Međutim, moji izvori iz vrha MUP-a RS tvrde da iza Fantoma iz Marićke stoji dio vrha policije, koji je učinio sve da se cijeli ovaj slučaj zataška i maskirani Fantomi ne otkriju.

Svoje tvrdnje potkrepljuju informacijama da je vozilo, kojim su fantomi sletili sa puta, uklonjeno tri časa nakon tog događaja, a da, prethodno, nije urađen kvalitetan uviđaj, ekspertiza, “operativnotehničke mjere nisu provedne profesionalno i do kraja”.

Iz Vrha MUP RS NEKO je zabranio CJB Prijedor da se uopšte bavi ovim slučajem, pa on za njih i ne postoji.

Posebno je interesantan dio koji se odnosi na policijske pse: Dovedeni su iz Banjaluke, Specijalne jedinice, iako ih posjeduje i Jedinica za podršku CJB Prijedor.

Istraga uz pomoć pasa je fingirana, jer su krenuli “u akciju” čak pet kilometara od mjesta gdje je vozilo sa Fantomima sletilo sa puta.

Naravno da nisu nanjušili ništa, nikakav trag.

Ništa nije otkrio ni policijski helikokopter koji je “dignut” kada se saznalo za pucnjavu u Marićki. Možda je helikopter i pokupio Fantome?!

MUP RS je zvanično saopštio da nije bilo pucnjave u Marićki, odnosno da maskirani banditi nisu pripucali na putare i seljane koji su krenuli da im pomognu. To je notorna laž, jer je pucnjave bilo.

Niko iz MUP-a RS nije saopštio ni čiji je auto zapaljen.

Mnogo pitanja ostaje otvoreno nakon uspješnog bjekstva Fantoma iz Marićke.

Zbog čega MUP RS želi da se ovaj slučaj zataška?
Da li su u vozilu bili pripadnici neke od specijalnih jedinica MUP RS?
Da li su u vozilu bili pripadnici Dodikove tajne paraslužbe?

Da li su Fantomi iz Marićke tog 27. maja krenuli da ubiju nekog u Prijedoru?!