субота, 25. јун 2016.

Laktaši: Dodik, nakon poraza od Kodžomana, razmišlja da za načelnika kandiduje Milana Baštinca

piše: Slobodan Vasković

Ni Miroslav Kodžoman ni Snježana Radetić neće biti kandidati SNSD-a za načelnika opštine Laktaši na narednim lokalnim izborima.

Tako je odlučio predsjednik te stranke Milorad Dodik, nakon što je raspustio Opštinski odbor SNSD Laktaši, 23.06. ove godine, jer je pretrpio težak poraz od aktuelnog načelnika opštine Miroslava Kodžomana.

Milan Baštinac, zamjenik ministra energetike u Vladi RS, najbliži je u ovom trenutku nominaciji za načelnika Laktaša.

Baštinac je čovjek od povjerenja Bude Stankovića, Dodikovog kuma i propalog tajkuna.

Opštinski odbor SNSD Laktaši zasjedao je 23.06. u hotelu “San”, kako bi odlučili ko će ispred stranke biti nominovan za načelnika.

OO SNSD Laktaši trebalo je da potvrdi nominaciju Snježane Radetić, koju je predsjedništvo tog odbora već kandidovalo za tu poziciju, 15.06.2016. godine. Radetićeva je bila kandidat Dodika i Bude Stankovića.

Sjednicom OO je predsjedavao lično Milorad Dodik. 

Međutim, na sjednici OO SNSD se desio pravi triler, jer je Radetićeva ostala bez podrške: za nju je glasalo 42 člana OO, dok je Kodžomana podržalo njih 47.

Vidno iznerviran, jer je ostao u manjini, Dodik je raspustio odbor i zatražio hitno formiranje novog, koji bi predložio kandidata.

“Ali Vi ste meni obećali kandidaturu”, protestvovala je Radetićeva, obraćajući se Dodiku.
“Jesam ti obećao, ali vidiš da te neće ženska glavo. Nemaš većinu”, odbrusio joj je Dodik.  

Miroslav Kodžoman, aktuelni načelnik Laktaša, tako je u direktom sudaru porazio i Stankovića i Dodika, koji stoji iza njega. Međutim, to je Pirova pobjeda, jer sigurno neće biti kandidovan.

Dodik ne trpi poraze, a i Budo Stanković je protiv Kodžomana.

Kodžoman se zamjerio Stankoviću, jer je odbio da ispunjava njegove finansijske zahtjeve.

Iz istih razloga, polovinom 2014. opozvan je tadašnji načelnik Milovan Topolović, nakon kojeg je Kodžoman sjeo u fotelju prvog čovjeka Laktaša. Što je sinonim za Slugu Bude Stankovića. Ko odbije da služi Budi biva uklonjen.