уторак, 24. август 2021.

Dodik ubrzao izgradnju svoje Vile u Banjaluci, čija je površina skromnih 2.040 m2 (FOTO)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik ubrzao je radove na svojoj vili u Banjaluci, koju gradi na rubu parka “Mladen Stojanović”.


Vilu gradi na kraju slijepih uličica Bože Varićaka i Janka Veselinovića.


Trenutno stanje na gradilištu Dodikove vile u Banjaluci
2.
Od aprila ove godine, kada sam prvi put objavio fotografije gradilišta Dodikove najnovije Vile, koja se gradi od kože sa leđa naroda, radovi su iz zemlje došli do dva sprata.


gradilište u maju 2021. godine

3.

Međutim, Dodik nije zadovoljan brzinom gradnje Vile, pa se nedavno fizički obračunao sa navodnim investitorom; Ono što je interesantno, ni navodni investitor mu u tom šaketanju nije ostao dužan.


4.

Kako god, stvari su se nekako smirile, pa je, nakon razmjene udaraca, nastavljeno sa gradnjom objekta.

5.

Vila će, već sam ranije objavio, prema mojim izvorima bliskim Dodiku, imati tri sprata; Odnosno, podrum, prizemlje i tri sprata.


U podrumu će biti izgrađeno košarkaško igralište, da bi Dodik mogao da koji put ubaci loptu u koš; Ništa prejako, da ga ne bi presjeklo preko leđa.



Bodriće ga najsnažnije njegov brat Goran, koji, u zajedničko ime, gospodari Prnjavorom uz pomoć tajkuna Bogdana Nikolića koji ima sve veze sa navijačkim NarkoGrupama.

Bogdan Nikolić i njegov sluga Darko Tomaš

I sam Goran Dodik ima snažno izražen navijački prst koji, redovno, pokazuje klubovima iz Beograda, dok onim iz Zagreba nosi opremu.


Goran Dodik, nekadašnji čest gost u Šilerovoj

6.

Dimenzije košarkaškog terena su 28x15 metara; To je igralište koje mora biti udaljeno dva metra (sa svake strane) od bilo koje barijere, među kojima su i klupe za rezervne igrače.


7.

Kako Dodik ima mnogo rezervnih “igrača” listom kriminalaca, očekivano je da dimenzije njegovog ličnog, kućnog, košarkaškog igrališta budu 30x17 m.


8.
Praktično to znači da će podrum biti ukupno 510 m2. Toliko će, u najmanjem, biti i prizemlje i sva tri sprata, pa se dođe do računice kako Dodik gradi kuću od, najmanje, 2.040 m2 upotrebljive površine.


9.

Nije loše za nekog sa platom od svega 5.000 KM. 


10.

Naravno, kuća se ne gradi na Dodikovo ime.


Dodik nikada nije živio u Banjaluci, već na imanju u Bakincima, selu kod Laktaša, na kojem ima izgrađene tri vile. Konačno je odlučio da se preseli u Banjaluku, vjerujući da će mu to donijeti poboljšanje rejtinga koji je u slobodnom padu.


Dodikova seoska koliba u Bakincima
11.
Dodik je zaista optimista kada je počeo ovaj najnoviji građevinski poduhvat otetim narodnim novcem, jer je već sada jasno da on u političku penziju odlazi najkasnije u oktobru iduće godine; Jasno je i da političku “penziju” neće provoditi u regionu, već na teritoriji Rusije ukoliko uspije da pobjegne.