уторак, 10. август 2021.

Stankovićev kriminalni poluadvokat polumaratonac Dimitrijević trči ravno u Zatvorski Krug

Piše: Slobodan Vasković


1.

Poslovno-prevarantska veza između “klijenta” Slobodana Stankovića, vlasnika konzorcijuma “Integral inženjering”, i njegovog najnovijeg advokatskog pajaca Stevana Dimitrijevića može se okarakterisati narodnom - “našla rupa zakrpu”.


2.

Dimitrijević je advokat Stankovića koji pokušava da nezakonito, svim sredstvima, mahom kriminalnim, dokazati da je vlasnik “Integrala” iznad zakona, sudova, presuda i da mu se može da ne isplati dug firmi “IT Profesional”, čiji je vlasnik Zoran Tadić.


3.

Nakon što je definitivno, pravosnažno, izgubio spor, Stanković je, bijesan zbog toga, najurio svilenkastog Miljkana Pucara, koji ga je do tada zastupao i smatrao da je, samom tom činjenicom, on ad hoc zakonodavac.


4.

Dimitrijević je otišao korak dalje, ravno do dna i izvjesno će završiti iza rešetaka, jer je, koristeći ukradene šifre, provalio u CMS (sistem automatskog upravljanja predmetima) Okružnog suda u Banjaluci, na čijem čelu je notorni kriminalac Asmir Koričić.


5.

Za to teško krivično djelo Dimitrijević mora odgovarati, kao i onaj ko mu je pristupne šifre dao. 


Biće interesantno vidjeti da li će Koričić zahtijevati krivičnu istragu oko ovog teškog incidenta?!


6.

Dimitrijević se malo previše zanio kako bi se što dublje uvukao u Stankovićev rektum, zaboravljajući da su promjene u pravosuđu počele, da se obrisi prava konačno naziru i da će uskoro kriminalci poput njega biti počišćeni iz te sfere, a on lično završiti na robiji.


7.

Činjenica da je Koričić, nažalost, još uvijek na čelu Okružnog suda, u kojem je Dimitrijević nezakonito upao u CMS svjedoči da je tu instituciju neophodno što brže očistiti od šljama i ološa poput narečenog predsjednika Suda.


8.

Nije Dimitrijeviću kriminal slabo poznata rabota; Štaviše, on odlično pliva u tim vodama, jer je prevarant sklon svakoj vrsti nezakonitosti, sa akcentom na “zabijanje noža u leđa”.


“Zabio je nož u leđa” i prevario svakog sa kim je radio i svakog ko mu je pomogao.


9.

Do prije nekoliko godina, Dimitrijević je bio kao advokat u advokatskoj kancelariji Karanović/Nikolić, čije je sjedište u Beogradu.


Čelnici ove kancelarije napravili su kobnu grešku kada su Dimitrijevića postavili na čelo svoje advokatske filijale u Banjaluci.



Dimitrijević je namagarčio šefove koji su mu dali “hljeb u ruke”,  tako što je formirao svoju advokatsku kancelariju, prevukao sve radnike u nju i, naravno, preuzeo i sve klijente. 


10.

Filijala Karanović/Nikolić se još uvijek nije oporavila od tog udarca, a intenzivno rade na osnaživanju kancelarije u Banjaluci.


11.

Slično je napravio i sa Goranom Ćorićem (vlasnik “Metromedije”, nekada vlasnik firme “Moj market”) vrlo uspješnim privrednikom bez afera, sa kojim je osnovao sportsko društvo “TRK” koje je organizovalo Prvi banjalučki polumaraton.


12.

Nedugo nakon toga, već 2018., Dimitrijević je zabio Ćoriću nož u leđa i uz pomoć trećeg osnivača Vladimira Seleca, preuzeo “TRK” i sve poslove oko tog događaja, koji su veoma unosni.


13.

Ćorić je, potom, napravio svoj sportski klub “Run&More Community” i organizuje polumaratone i maratone.



14.

Dimitrijević će sasvim dobro trčati u zatvorskom krugu, ali da, prije toga navedem još nekoliko njegovih kriminalnih načina rada.


Advokatska kancelarija Stevan Dimitrijević je, tokom 2020. godine, ostvarila prihod od 1.363.283 KM (od toga dobit 495.827 KM). 


Klijenti su mu pretežno firme (privredni sporovi), a specijalnost  da sa direktorima tih firmi dogovara velike paušale; Nakon isplate, direktorima-kriminalcima vraća na ruke dio dobijenog novca. 


Ovakvim talovima, Dimitrijević i direktori firmi direktno rade na štetu firmi koje on zastupa; Praktično ih pljačkaju, a akcionari nemaju pojma o tome.


15.

Slična je situacija i kada Dimitrijević zastupa fizička lica: Dio naknade za zastupanje mu klijenti donose u gotovini u kancelariju, a on taj novac ne knjiži niti polaže u banku. 



Na taj način izbjegava plaćanje PDV-a, što je krivično djelo utaja poreza. 


Ukoliko klijent uplati novac za zastupanje na žiro-račun Dimitrijevića onda se na uplaćeni iznos mora platiti PDV, što ovaj kriminalac izbjegava uzimajući keš i varajući državu.


16.

Uopšte ne čudi što ga je Stanković uzeo za advokata, jer je spreman na svaku vrstu prevare, obmane, kriminala i korupcije, ali je mnogo važnije od toga da Stanković, iživljavajući se dvanaest godina nad firmom “IT Profesional”, pokazuje da je, uprkos činjenici što je opljačkao stotine miliona bez ikakvih sankcija, bio i ostao sitna prljava duša koja pati od teškog kompleksa više vrijednosti, čijim javnim promovisanjem on skriva još teži kompleks niže vrijednosti!!! 



17.

Ma koliko opljačkao, viletina napravio, Stanković će ostati upamćen kao kriminalac, nikada kao osoba vrijedna, poštovanja, a kada je slučaj krađe opreme od firme “IT Profesional” u pitanju, i sitni kokošar. Bezvrijedan kao i njegov poluadvokat Dimitrijević.


Preciznije - Isti kao što je i njegov nerazdvojni prijatelj Milorad Dodik, koji mu sada pokušava oteti značajan dio onog što su zajedno oteli, a sitna duša Stanković uknjižio na sebe. (nastaviće se)