понедељак, 2. август 2021.

(VIDEO+FOTO)/Pendrekom po glavi: Policija iz PU Zvornik tvrdi da je pet mladića napalo policajce; Mladići tvrde da ih je policija napala i surovo premlatila bez razloga, te da je jedan od policajaca čak repetirao pištolj i prijetio im da će pucati u njih

Pendrekom po glavi


Piše: Slobodan Vasković


“U Zvorniku uhapšeno PET OSOBA: Fizički napali policajce, jednog povrijedili”, objavili su mediji 31.07., pozivajući se na saopštenje PU Zvornik.“U Zvorniku je uhapšeno pet osoba koja su fizički napala policajce i jednog od njih povrijedila", saopšteno je (31.07.2021.) iz zvorničke Policijske uprave.Međutim, uhpšeni tvrde drugačije, navodeći da su bili u izlasku u petak, 30/31.07., u diskoteci “Sparta”.


Tvrde da su po završetku žurke krenuli kućama, ali da su ih ispred diskoteke dočekala dva policajca i počeli da viču na njih i da ih vrijeđaju.


Momci su se verbalno branili, ali jedan od policajaca Nebojša Đokić je, ničim izazvan, udario jednog od njih pendrekom u leđa.


Đokić (lijevo): vidi se da mu nije pocijepana košulja i da drži dršku pištolja

Potom je, kako tvrde, u jednom trenutnku policajac izvadio pištolj, repetirao ga i prijetio da će pucati.


Đokić

Policajca niko, kako tvrde, nije ni napao niti udario, ali je on pozvao žandarmeriju i rekao da su ga napali. Žandarmerija je krenula u potjeru za mladićima, našla ih kako sjede na jednoj od klupa, sasvim normalno.Stigla su četiri policijska vozila sa preko 20 policajaca i svi po izlasku iz vozila vade pendereke i, ne pitajući ništa, odmah počinju da tuku mladiće.


Postoji nekoliko video klipova, a ja objavljujem jedan od njih.


Potom ih odvode u Policijsku upravu sa lisicama na rukama i tu počinje prebijanje i surovo maltretiranje mladića u prostoriji od 4 m2.Tražili su od njih da im daju snimak na kome se vidi kako policajac bez razloga vadi pištolj i repetira.


Tako su ih zarobljene držali preko 20 časova i sve vrijeme, kako tvrde, fizički maltretirali, psovali na najvulgarniji način, vrijeđali i psihički maltretirali.Dalje navode da nikada nisu bili privođeni, da su svi sportisti i studenti. 


Sada dolazi najvažniji dio koji svjedoči na šta su sve spremni Divljaci koji rade u policiji: Kada su uvidjeli do koje mjere su pretukli mladiće, a da, pritom, njihov kolega Đokić, koji ih je pozvao, nema ni ogrebotine, jer nije ni napadnut, oni su ga izgrebali i pocijepali mu uniformu. Jednog mladića su vodili u bolnicu te noći, koliko je bio prebijen, ali su mu prijetili da ne da kaže da je pretučen, nego da je pao.


Još su mu naglasili da će tek da vidi šta je maltretiranje, ako riječ progovori o onom što mu se desilo.