четвртак, 26. август 2021.

“Bombonice” dr Vlade Crte Đajića koji zbog “gume” u glavi i epske pohlepe polovinu stanovništva RS već smatra onkološkim pacijentima

presuđeni narkodiler Vedran Bodirožić (lijevo) zagrljen za Crtom Đajićem


Piše: Slobodan Vasković


1.

Gotovo je nemoguće naći fotografiju na kojoj dr Tilu Lilu Vlado Crta Đajić nije ili teško stimulisan ili u društvu narko dilera.


Posjedujem cijeli album takvih fotografija, a samo jedna u nizu je današnja naslovna sa narkodilerom Vedranom Bodirožićem kojeg je Vrhovni sud Republike Srpske, 25.06.2018. godine, pravosnažno presudio na četiri godine zatvora zbog trgovine kokainom.


2.

Grupa kojoj je pripadao Bodirožić uhapšena je 30.03.2017. godine, a važno je naglasiti da su od deset uhapšenih, njih četvero članovi jedne porodice. Upravo je Bodirožić dio te porodične grupe u Narkobandi, koju je predvodio Jelenko Tamburić, tadašnji radnik “Akvane” i bokserski sudija.



Narkodileri su kokain u međusobnim razgovorima nazivali - “bombonice”, “bjelan”, “gume”.


3.

S tog aspekta i fotografije Dr Vlade Crte Đajića sa narkodilerima mogao bih nazvati pravim “bombonicama”, a česta upotreba “bjelana” u glavi mu je napravila pravu “gumu”.


Toliko je “guma” zahvatila maha da dr Vlado Crta Đajić izuzetno rijetko dolazi na posao u UKC RS Banjaluka, gdje je, kakve li tragedije, generalni direktor.


4.

Crta je ujedno i predsjednik Gradskog odbora Crvene Sekte u Banjaluci gdje se, kako stvari stoje, neće još dugo zadržati. Umjesto njega trebala bi biti imenovana Željka Cvijanović.


5.

“Bjelan” Đajić ne bi trebalo da bude smijenjen sa čela UKC RS Banjaluka, iako je duboko u narkobiznisu, jer ima zadatak da raskrčmi 55 miliona KM koliko Vlada RS namjerava da izdvoji za izgradnju nove zgrade onkologije.


Đajić se, pun “gume” hvališe, tokom rijetkih posjeta UKC-u RS, da je članove Vlade RS ubijedio da izdvoje toliki novac (prvobitno je bilo predviđeno 45 miliona KM), argumetacijom da će veoma brzo “svaki drugi stanovnik RS biti onkološki pacijent”. Morbidno, šta drugo reći.


Crta je toliko pod dejstvom “bjelana” da polovinu stanovništva RS već tretira kao onkološke pacijente, što je jezivo. Međutim, zadatak Crvene Sekte i jeste biološko uništenje naroda u BiH, pa uopšte ne čudi što teško kompromitovanog Crtu Đajića ne smjenjuju sa čela UKC RS Banjaluka. 


6.

U nastavku da podsjetim na još nekoliko fotografija dr Vlade Crte Đajića sa narkodilerima ili, pak, pripadnicima velikih Gangova.


7.

Na fotografiji je dr Crta Đajić sa Bogdanom Jovanovićem, opasnim provalnikom koji “operiše” u inostrantvu i narko dilerom Ognjenom Savićem.


Crta, Jovanović i Ognjen Savić

I Ognjenov brat Ozren Savić je, takođe, narko diler.


Ognjen i Ozren Savić

Zajedno sa njima Crta je (većinski) suvlasnik vile “Žad” izgrađene od trgovine narkoticima.


Vila "Žad"

8.
Dalje slijedi Škaljarska “bombonica” na kojoj je dr Crta, pun “bombonica” čvrsto zagrljen sa opasnim, teškim kriminalcem Srđanom Svjetlanovićem, pripadnikom Kavačkog klana i nazovi visokim policijskim funkcionerom Nebojšom Svjetlanovićem. 


Crta Đajić, Kavčanin Svjetlanović i "policajac" Svjetlanović


Očito je da nije samo kod Bodirože porodični biznis trgovina kokainom.


9.

Naravno, neizostavna je  fotografija Crte sa Sinišom Kostreševićem, direktorom Policije i pripadnikom ogranka zloglasnog Kavačkog klana u Republici Srpskoj.



Kostrešević (u sredini) i teško stimulisani Crta Đajić


Taj ogranak predvodi Dejan Ilić Tigar, pripadnik “Crvene Sekte” iz Zvornika koji je, ujedno i jedan od Kumova Zvorničkog Narkokartela, zajedno sa Zoranom Stevanovićem i Sinišom Mijatovićem.


Dejan Ilić Tigar


Kostrešević je nepovratno uvezan sa Ilićem, jer ima udio u svim njegovim prljavim poslovima, a značajan dio tih poslova obavlja i Kostreševićev kum Rade Diljević.


Rade Diljević


Direktor Policije Kostrešević zaista je angažovan - na zaštiti Kavčanina Ilića, drugih Kavčana, ali i Škaljaraca. 

10.

Za kraj sam ostavio video-klip na kojem Crta Đajić, sav umrljan “bombonicama”, pjeva i igra sa narkodilerima na koncertu Baje MK!  (nastaviće se)