петак, 6. август 2021.

Dodik opljačkan za 40 miliona evra: Opljačkao ga je njegov “šampion privrede” Đurić, a Dodik, nakon što je saznao da je operušan, nakon odliva 40 miliona iz mozga, kao u filmu “Maratonci” slomljeno ponavljao: “Hoću svoj dio, nećete da me prevarite”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Godinama već pišem o brojnim pljačkama koje je režirao i izveo Milorad Dodik, šef Crvene Sekte, ali sada prvi put imam priliku, sa velikim zadovoljstvom, napisati i opisati kako je upravo Dodik opljačkan.


I to za, ravno, 40 miliona evra.


2.

Opljačkao ga je, kao zadnjeg naivca, Borko Đurić, direktor firme GP “Krajina”, u kojoj je Dodik najveći akcionar sa 38,29 posto akcija koje se ne vode na njega, već njegovog slugu Milenka Čičića, nekadašnjeg vlasnika kriminalne firme “Kaldera”.


3.

Da je teško opljačkan, Dodik je saznao prije desetak dana i potpuno je pobjesnio. Prijetio je da će Đurića rastrgati, otkinuti mu glavu golim rukama, zatvoriiti, polomiti; Lomio je namještaj, a krvave pjene su mu udarile na usta.


4.

Takvo Dodikovo stanje nije novo, ali je potpuno šokantan razlog zbog kojeg je Dodik doživio odliv 40 miliona evra iz mozga.


5.

“Hoću svoj dio, nećete da me prevarite”, vrištao je Dodik kao u filmu “Maratonci trče počasni krug”.


6.

Međutim, neće dobiti ništa; Đurić, kojeg je Dodik karakterisao kao “šampiona privrede”, pokazao se kao istinski Šampion Prevare.


7.

Đurić je decenijama pljačkao Dodika, prikazujući manju dobit GP “Krajine” od stvarne, a jedan od načina na koji je sebi izvlačio novac je uvećanje faktura koje je plaćao dobavljačima, koji su mu vraćali razliku u cijeni u kešu; Đurić se igrao i sa brojem prikazanih urađenih kvadrata u zgradama, kojih je uvijek bilo manje nego stvarno izgrađenih. Višak kvadrata, odnosno novac od njihove prodaje, stavljao je sebi u džep. I tako godinama, dok Đurić, kao hrčak, nije skupio 40 miliona evra, što je zaista zavidna suma, ako se ima u vidu koga je opljačkao. 


8.

Dodik, koji je u cijeloj priči ispao potpuni som, nedavno je počeo da sumnja u svog “Šampiona”, pa je naložio istragu poslovanja firme ispod radara i došao do podataka da ga je Đurić napravio baš Velikom Budalom i odrao mu “dio kože” sa leđa; Dio, jer je Dodik toliko oteo, da u ukupnoj masi onog što je opljačkao, 40 miliona evra, za koje ga je Đurić izvarao poput zadnjeg levata, ne znače mnogo.

9.

Nije tu kraj poigravanja Đurića sa Dodikom - polovinu novca “Šampion Prevare” (oko dvadeset miliona evra) uložio je na Zlatiboru u izgradnju hotela.


Sve vrijeme je Đurić puštao priču da je hotel Dodikov, a ne njegov i da on samo nadgleda radove.


10.

Brojni stanovnici Zlatibora potvrdili su mi da se “godinama priča da je hotel Dodikov”, ali da se to teško može dokazati.


11.

Kako svari stoje, nema šta da se dokazuje - sve će ostati na pričama, jer je hotel Đurićev, a mogao ga je nazvati i po Dodiku i, uživajući u zaltiborskoj ruži vjetrova, izvrsnom poslovanju hotela koji se nalazi u samom centru, sa blaženim smiješkom izazvanim sjećanjem kako je opljačkao Dodika, koji je opljačkao sve druge, ispijati zlatiborske čajeve. Najpoznatiji su "Milojko" i "Radojko"!


12.

Šta reći na kraju, a ne zaplakati od smijeha zbog načina na koji je prvi pljačkaš Republike Srpske opljačkan, a da to nije ni primijetio. 


Teško Dodiku da se oporavi može pomoći i vreli "Milojko" ili "Radojko", a biće interesantno vidjeti kako će se završiti ova topla pljačkaška priča Šefa Crvene Sekte!