среда, 6. март 2019.

Tijelo Ubijenog Davida Dragičevića biće ekshumirano 12.03. između 08. i 09. časova ujutro na Novom groblju u Geto-Banjaluka; 15.03. njegovo tijelo biće sahranjeno po drugi put u austrijskom gradiću Wiener Neustad u Austriji


piše: S.V.

Ekshumacija tijela Ubijenog Davida Dragičevića obaviće se 12.03. između 8 i 9 časova ujutro na Novom groblju u Geto-Banjaluka.

Nakon toga će njegovi posmrtni ostaci biti prevezeni u gradić Wiener Neustad, u Austriji, gdje će biti sahranjeni na tamošnjem groblju “Friedhof der Stadt”, 15.03.2019. godine.


Tačno vrijeme sahrane u austrijskom gradiću biće objavljeno uskoro.


Ubijeni David Dragičević sahranjen je 07.04.2018. godine u 14 časova na banjalučkom Novom groblju. 

Ekshumacija tijela Ubijenog Davida Dragičevića obaviće se 12.03.; Druga sahrana Ubijenog Davida 15.03. u gradiću Wiener Neustadt u Austriji - Režim i Hunta Progone i Ubijene



piše: Slobodan Vasković

1.
Ekshumacija posmrtnih ostataka Ubijenog Davida Dragičevića obaviće se 12.03.2018. godine. 

2.
Nakon toga biće prevezeni u gradić Wiener Neustadt, u neposrednoj blizini Beča.

3. 
Ubijeni David Dragičević, njegovi zemni ostaci, biće sahranjeni u petak, 15.03., na groblju “Friedhof der Stadt”,.

4.
Suzana Radanović i Davor Dragičević, roditelji Ubijenog Davida, tako će svog sina sahraniti dva puta.

Taj užas priredile su im, vrlo svjesno, takozvane institucije entiteta koje nisu htjele da dozvole da se riječi slučaj zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

5.
Ekshumacijom i odvoženjem tijela Ubijenog Davida iz Geto-Banjaluka, otpočeo je i Progon Ubijenih.

6.
Progon živih, koji se na bilo koji način suprotstave Hunti Dragana Lukača, traje već mjesecima, ali niko ništa ne preduzima.

7.
David Dragičević otet je u noći 17/18.03.2018., nakon toga je prebijen, mučen i ubijen. Njegovo tijelo nađeno je 24.03.2018. na ušću kanalizacije Crkvena u Vrbas.

8.
Među Ubicama su i pojedini pripadnici MUP RS.

9.
Darko Ilić, tadašnji načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, zajedno sa patolog Željkom Karanom, održao je 26.03. pres konferenciju na kojoj je pokušao kriminalizovati žrtvu Teškog Ubistva Davida Dragičevića, lažno ga optužujući za pljačku i tvrdeći da je njegova smrt zades,  a ne ubistvo.

10.
Kasnije je to činio i Dragan Lukač, ministar policije, nazvao je 29.03. Želimira Lepira, Glavnog okružnog tužioca i zahtijevao od njega da najhitnije ubistvo proglasi zadesom. 

Lukač je javno tvrdio da je David koristio “jeftini LSD”, ali su sve njihove laži demantovane.

11.
Od 26.03.2018. godine, kada je organizovana grupa “Pravda za Davida”, počela su okupljanja na Trgu Krajine, nazvanom Davidov Trg, gdje su građani zahtjevali Istinu o Naručiocima Ubistva i Ubicama, kao i njihovo kažnjavanje.

12.
Međutim, PravosudnoPolicijska mafija, kojoj pripadaju Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog javnog tužioca, Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, postupajući tužilac Dalibor Vrećo i brojni drugi, nije dozvolila ni najmanjeg pomaka u rješenju Ubistva Davida Dragičevića. 

13.
Davor Dragičević, Suzana Radanović i Grupa “Pravda za Davida” organizovali su nekoliko velikih skupova, na kojima su se okupile desetine hiljada Ljudi iz svih krajeva BiH i iz dijaspore, tražeći Istinu i Pravdu; Na tim skupovima nije se desio nijedan jedini incident.

14.
Međutim, Dragan Lukač, komandant Hunte, naredio je 25. i 30.12.2018. godine brutalni napad na goloruki narod, koji su batinaši Hunte bjesomučno premlaćivali. 

Niko nije reagovao.

15. 
Nakon toga, Hunta je zabranila bilo kakvo okupijanje, nezvanično je uveden policijski čas, Davor Dragičević je nestao mjesec dana, da bi se, nakon tog vremena, javio iz inostranstva, gdje je morao da ode kako ne bi bio Ubijen.

16.
Prognani su i mnogi drugi, vrlo sistematično od Hunte i vladajućeg Režima.

17.
Teroru Hunte su izloženi i Ljudi, koji nakon 30.12.2018. i zabrane svih okupljanja, svako veče pale svijeće u pomen Ubijenog Davida.

18. 

Progon Ubijenih iz Geto-Banjaluka, najvećeg Grada Republike Srpske, najmračnijeg dijela Evrope, novi je veo Tame i Zla koji obavijaju taj grad i entitet; Veo koji predu Režim i Hunta. I ne prestaju!