субота, 9. март 2019.

Davidova majka Suzana u Banjaluci; Upalila svijeću za svog Ubijenog Sina, ali i za duše ubica uz poruku - Bog sve vidipiše: S.V. 

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, zapalila je večeras u kapeli Hrama Hrista Spasitelja svijeću za svog sina, čije će tijelo 12.03. biti ekshumirano na Novom groblju u Banjaluci.

Upalila je još jednu svijeću. 

„Da upalim svijeće i za duše onih koji su ubili mog sina. Bog sve vidi“, rekla je Suzana. 


Davidovi posmrtni ostaci će 12. marta biti prevezeni u gradić Wiener Neustad, u Austriji, gdje će biti sahranjeni na tamošnjem groblju “Friedhof der Stadt”, 15.03.2019. godine.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, ranije je rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u „zločinačkoj državi“. 

Suzana Radanović i Davor Dragičević, roditelji Ubijenog Davida, svog sina sahraniće dva puta. 

Taj užas priredile su im, vrlo svjesno, takozvane institucije Republike Srpske koje nisu dozvolili niti dozvoljavaju da se riječi slučaj zločina Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Ekshumacijom i odvoženjem tijela Ubijenog Davida iz Geto-Banjaluka, otpočeo je i Progon Ubijenih.


Progon živih, koji se na bilo koji način suprotstave Hunti Dragana Lukača, traje već mjesecima, ali niko ništa ne preduzima.

Progon, pritisci i brutalnost Hunte, međutim, ne sprečavaju ljude da se svako veče okupljaju u crkvenoj porti i pale svijeće za Ubijenog Davida.