среда, 6. март 2019.

Okupacija Teslića zbog Četiri Vrećepiše: S.V.

Desetine pripadnika Stranačke milicije SNSD-a doslovno je okupiralo Teslić.

Razlog je prebrojavanje glasova iz Četiri Vreće, koje treba da počne u 14 časova.

Tvrdi se da će otvaranje tih vreća pokazati da su članovi SNSD-a, pod vođstvm Dragana Bogdanića, pokušali falsifikovati rezultate referenduma o opozivu načelnika opštine Milana Miličevića.

Opoziv je propao, a Miličević je pobijedio ubjedljivom većinom, tako da ne postoje ni teoretske šanse da dođe do preokreta.

Međutim, značajno je da se može utvrditi da je bilo pokušaja falsifikovanja, što bi značilo krivičnu odgovornost i za Bogdanića i za njegove podređene.

Iza pokušaja opoziva Milana Miličevića stoji, osim Bogdanića i Željka Cvijanović.Referendum je održan u nedelju, a od tada do danas, Četiri Vreće bile su pod prismotrom Stranačke milicije i aktivista SDS-a, stranke u kojoj je Miličević predsjednik Glavnog odbora.

Na slici ispod je vreća sa glasovima sa izbornog mjesta Vlajići.Na sledećoj slici je vreća koju odbornik SNSD-a, koji nije bio član biračkog odbora u Vlajićima,  uz pomoć Jedinice za podršku, prevezao do Komisije za sprovođenje referenduma.Vreća iz Vlajića je među Četiri Vreće koje su sporne.