среда, 13. март 2019.

Nastavak Raskrinkavanja Darka Ilića i dva pitanja za Dubravka Kremenovića
piše: Slobodan Vasković

1.
Darko Ilić, savjetnik Dragana Lukača, komandanta Hunte, direktno je involviran u Ubistvo Davida Dragičevića i njegovo zataškavanje.

2.
Brojni su dokazi za to - kako direktni, tako i indirektni, a činjenica da je zamjenik Republičkog tužioca Miodrag Bajić donio Naredbu o nesporovođenju istrage protiv Ilića, Dubravka Kremenovića i ostalih pripadnika MUP RS, da je u njoj čak falsifikovao činjenice, samo svjedoči koliko je širok krug onih koji pokušavaju zataškati Surovu likvidaciju Davida i zaštiti Naručioce Ubistva, Ubice i njihove saučesnike.3.
Jedan od tih je, izvan svake razumne sumnje i Dragan Lukač koji je 29.03.2018., odmah nakon što je MUP RS predao Izvještaj o smrti Davida Dragičevića, pozvao Glavnog okružnog tužioca Želimira Lepira i zahtijevao od njega da slučaj proglasi zadesom.

4.
Lepir je to javno i potvrdio. On je odbio Lukačev zahtjev, kako bi zaštitio sebe, jer je već znao da je David ubijen, ali je nastavio da zajedno sa dijelom vrha MUP RS, potpomognut Daliborom Vrećom, postupajućim tužiocem i Milanom Tegeltijom, predsjednikom VSTS, uz pomenutog Bajića, čini sve da se Ubistvo zataška i ne riješi. 5.
Vratimo se Iliću i novim dokazima o njegovoj umiješanosti; Dobar dio tih dokaza nalazi se u njegovoj izjavi na zločinačkoj pres konferenciji MUP RS, održanoj 26.03.2018. godine, u vrijeme dok je obavljao funciju načelnika Uprave za organizovani kriminal.

6.
Gotovo svaki detalj njegove izjave, kojom je pokušao da kriminalizuje i demonizuje, Ubijenog Davida do sada je demantovan, raskrinkan i dokazano je da je lagao, ali to Bajiću nije bilo dovoljno da otvori istragu protiv njega. Zato što ga Bajić štiti, jer su njih dvojica jedna od ključnih karika PravosudnoPolicijske zločinačke organizacije.

7.
Ima još jedan bitan detalj sa te pres konferencije, na koji je važno obratiti pažnju, jer svjedoči da je Ilić vrlo precizno znao kuda se kretalo NN lice, koje vidimo na snimcima nadzornih kamera objekta “MK”, a koje, sasvim sigurno, nije David Dragičević, kako to Ilić tvrdi.
8.
Važno je naglasiti da je Ilić kretanje NN lica znao prije nego su izuzeti snimci sa kamera sa “MK” servisa; Da podsjetim - ti snimci su presnimljeni 25.03., a predani su u MUP RS 26.03.2018. godine. Snimke je izuzeo Đorđe Rađen, koji uopšte nije pripadnik policije i koji je lažno svjedočio da je njegova kuća u ulici Velibora Janjetovića Janje opljačkana.

Zvanično, snimci sa “MK” i Apartmana “Vesto” MUP RS je izuzeo tek 31.03., pet dana nakon Ilićevog presa!

9.
Precizno sam već ranije obrazložio sve ove detalje, podsjetiću na neke od njih. 


Kako je Ilić mogao da zna kuda se kreće NN lice, za koje on lažno tvrdi da je riječ o Davidu Dragičeviću, kada u tom trenutku, zvanično, on uopšte nije pogledao snimke ni sa apartmana “Vesto” ni sa “MK” objekta na koje se poziva, jer ih MUP RS do tog presa nije ni izuzeo.

Međutim, ono što direktno tereti Ilića tek dolazi. 

Ilić eksplicitno tvrdi da NN lice “ne skreće prema glavnoj cesti”, već da prolazi kroz ulicu kraj objekta “MK”, iako ni na koji način to  nije mogao zaključiti na osnovu snimaka video nadzora sa apartmana “Vesto” i servisa “MK”, jer ih je policija, nezakonito, dobila od Đorđa Rađena tek poslije presa 26.03.. Rađen je, u najmanje, saučesnik u Ubistvu Davida Dragičevića.

MUP RS je tek 31.03. izuzeo kompletne snimke sa tih objekata. 

Iliće je pet dana prije zvaničnog izuzimanja snimaka sa pomenutih objekata tačno znao rutu kretanja NN lica, koje je glumilo Davida, javno je prezentovao, što dovoljno svjedoči o njegovog dubokoj umiješanosti u zločin Teškog Ubistva Davida Dragičevića.

Šta to, praktično, znači - da je Ilić pripremio rutu kretanja “NN lica” onako kako je to njemu odgovaralo!

Ta ruta kretnja Iliću je trebala da bi “dokazao”, kako je tada rekao, “zades”. 

U stvari, trebala mu je da bi se što efikasnije pokušalo zataškati ubistvo Davida i pažnja odvukla na drugu stranu, što mu nije pošlo za rukom.

10.
Sve navedeno potvrđuje i višestruko provjereni podatak da su snimci sa kamera “Auto Milovanović”, koji su veoma važan detalj u cijelom slučaju, predani 27.03.2018. u PS Lauš i to na dva narezana CD-a. A ti snimci su veoma bitni!

11.
Snimci su predani dan nakon pres konferencije na kojoj je, da još jednom podsjetim, Ilić izjavio sledeće:
“Vraća se nakon ovih pedeset minuta (provedenih u kući, op.aut.). Ovdje se kreće normalnim korakom bez bilo kakvog trčanja i ne skreće prema ovamo (ulicom Velibora Janjetovića Janje, op.aut.) već ovdje prolazi ima ulica pored ovog “MK” i ovdje se nalazi most na rijeci Crkvena. Ovo je rijeka Crkvena; Preko ovog mosta ovdje dalje se nalazi ulica Franca Šuberta u kojoj je nastanjen pokojni Dragičević”.  

12.
Kamere video nadzora sa servisa “Auto Milovanović” (ulica Dušana Subotića), snimaju direktno dio prema mostu na rijeci Crkvena, kao i sam most. 


13.
Kako je Ilić 26.03. mogao znati šta se nalazi na kamerama “Auto Milovanović” kada su one u posjed MUP-a RS dospjele tek 27.03., dan nakon presa (predati su video zapisi od 00 časova do 05 časova, 18.03.2018.)? Nije mogao znati nikako, sem u situaciji da je on lično pripremio rutu kretanja “NN lica” onako kako je to njemu odgovaralo!!!

14.
Da postoje snimci Davida Dragičevića na kamerama “Auto Milovanović”, valjda bi  ih do sada Tužilaštvo i MUP RS prezentovali javnosti i tako zaustavili svaku dalju priču o tome. Međutim, nikada ni riječ nisu izustili o ovim snimcima.

15.
Za to može postojati samo jedan razlog: Na snimcima kamera sa “Auto Milovanović” ne vidi se David Dragičević. 

16.
Pitanje je da li se vidi Neko Drugi, Neko ko je te noći glumio Davida Dragičevića i upravo ulicom Dušana Subotića otišao do Karađorđeve, gdje ga je sačekao automil, koji se u kobnoj noći okrenuo u ulici Velibora Janjetovića Janje, a što je jasno sa snimaka sa kamera “MK” servisa, kada se pažljivo analizira odsjaj farova koje su uhvatile.
17.
Važno je naglasiti da Ilić laže i da se ulica Franca Šuberta, u kojoj je živjela porodica Dragičević, prije nego su svi protjerani iz Geta Banjaluka, nalazi odmah iza mosta na rijeci Crkvena. Tu je Ključka ulica, a da bi se došlo do Šubertove, mora se ići preko stijenja i visokog uspona.18.
Još bitnije je istaći i sledeće: U svojoj Naredbi o nesprovođenju istrage protiv Ilića, Kremenovića i drugih, Bajić i njegov pion Goran Glamočanin nijednom jedinom riječju ne pominju kamere sa objekta “Auto Milovanović”; Te kamere, niti zapise sa njih, u svojim “izjavama” Bajiću ne pominju ni Ilić ni Kremenović!!!19.
Na ovom mjesti treba napraviti malu digresiju i podsjetiti da dio vrha Hunte već godinu dana tvrdi kako su kamere sa “NLB banke”, koja se nalazi u centru grada u zgradi “Ekvator”, kobne noći snimile Davida Dragičevića, ali ni ti snimci nikada nisu prikazani.

20.
U Bajićevoj kriminalnoj Naredbi o nesprovođenju istrage tvrdi se da su te kamere snimile Davida u 02 časa 38 minuta, ali je nedavno Želimir Lepir, pred svjedocima, rekao da on “nema pojma ni o kakvim snimcima sa NLB banke”! 21.
Zaista zastrašujuća izjava Lepira, jer svjedoči da se ni na snimcima sa NLB banke, očito, ne vidi David Dragičević i da je i ta informacija, izbačena iz MUP RS i od samog Ilića, jedna velika laž! Uprkos tome, Lepir godinu dana ćuti o toj činjenici.

Pitanja za Dubravka Kremenovića
U izjavi Bajiću naveo si da ne poznaješ nikog od porodice Dragičević, kao da nisi poznavao ni ubijenog Davida Dragičevića.

Da li si siguran da nisi slagao?

Da nisi, možda, jednom prilikom sjedio, vrlo bijesan, sa Davidove lijeve strane, dok su ostali bili sa njegove desne strane; U zatvorenoj prostoriji?

Ilić je falsifikovao i lokaciju gdje se nalazi pekara “Zmijanje”, tako što je na mapi, prikazanoj novinarima 26.03., pomjerio taj objekat kako je odgovaralo njegovoj lažnoj priči (28.12.2018.)piše: Slobodan Vasković

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, sve je slagao na morbidnoj pres konferenciji MUP RS, održanoj 26.03. o.g., kada je svjesno kriminalizovao žrtvu Ubistva Davida Dragičevića, lažno ga optužujući za pljačku.

Ilić je tada slagao čak i položaj pekare “Zmijanje” u kojoj je, navodno, David Dragičević kupio burek, pa krenuo u pljačku kuće Đorđa Rađena.

Ulica Velibora Janjetovića Janje, u kojoj se nalazi kuća Rađenovih, izgleda kao potkova i oba njena kraja počinju/završavaju u ulici Karađorđeva.Međutim, pekara “Zmijanje” nalazi se na prvom kraku te ulice, na samom uglu Karađorđeve i Velibora Janjetovića Janje.

"Zmijanje", iznad je naziv ulice - Velibora Janjetovića Janje
Pekara se ne nalazi na sredini dijela Karađorđeve, koja povezuje dva kraja ulice Velibora Janjetovića Janje, kako je to označio na “mapi” Ilić sa velikim ćiriličnim slovom ”П”.

Ilićeva mapa 
Zelenom bojom je označena pekara "Zmijanje

Zašto je to učinio: Zato što je nelogično da NN lice ide sa prvog ulaska u ulicu Velibora Janjetovića Janje, gdje se nalazi pekara “Zmijanje”, na njen drugi kraj, udaljen 50 metara.

Ilićeva putanja označena crnom bojom
Drugi ulaz iz Karađorđeve u Velibora Janjetovića Janje
Logično bi bilo da je, odmah nakon “kupovine” bureka, NN lice skrenulo u ulicu Velibora Janjetovića Janje i, pored apartmana “Vesto”, produžilo prema kući Rađenovih, ako je već ranije imao namjeru da je opljačka. 

Iz pekare se odmah ulazi u ulicu Velibora Janjetovića Janje
Prema Iliću, on to ne čini, već, što dokazuju i fotografije, kao i skrin šotovi “google maps”, odlazi od pekare uz Karađorđevu, pa tek onda skreće u ulicu Velibora Janjetovića Janje, prolazi pored kamera servisa “MK”, a onda ga snimaju i kamere sa Apartmana “Vesto”.
To lice kao da je namjerno htjelo da ga snime kamere sa oba objekta, kako bi se dodatno podvukla navodna pljačka i pokušalo dokazati da je to David Dragičević.

Upravo zbog nelogičnosti kretanja NN lica, Ilić na pres konferenciji svjesno pekaru, bukvalno rečeno, pomjera na svojoj skici na sredinu razmaka između dva kraja ulice Velibora Janjetovića Janje, kako bi kretanje lica učinio logičnim.


Zašto se to lice kretalo na opisani način, može postojati mnogo razloga, ali jedno je sigurno - to lice nije David Dragičević!