четвртак, 21. март 2019.

Raspakivanje Kremenovića, Kostreševića, Ilića i Lukačapiše: Slobodan Vasković

Kremenović
U tekstu “Nastavak Raskrinkavanja Darka Ilića i dva pitanja za Dubravka Kremenovića”,  koji sam objavio 13. marta ove godine, postavio sam dva pitanja Dubravku Kremenoviću, desnoj ruci Darka Ilića, aktuelnog savjetnika Komandanta Hunte Dragana Lukača, i ni na jedno pitanje nije odgovoreno.

Pitanja Kremenoviću su glasila:
U izjavi Bajiću naveo si da ne poznaješ nikog od porodice Dragičević, kao da nisi poznavao ni ubijenog Davida Dragičevića.

Da li si siguran da nisi slagao?

Da nisi, možda, jednom prilikom sjedio, vrlo bijesan, sa Davidove lijeve strane, dok su ostali bili sa njegove desne strane; U zatvorenoj prostoriji?

Kremenović, koji sam sebe dovodi pod veliku sumnju pisanjem Službenih zabilješki o samom sebi, trebalo je da odgovori, kako bi javnost uvjerio u svoju transparentnost. 

Kako to nije učinio, pitanja i dalje ostaju postavljena, plus jedno sasvim novo pitanje:

Kremenoviću, ako si, možda, jednom prilikom sjedio sa Davidove lijeve strane, dok su svi ostali bili sa njegove desne strane (u zatvorenoj prostoriji), da li je, možda, tada David sjedio na stolici zelene boje?

Kostrešević
Osim za Kremenovića, ima i jedno vrlo važno pitanje za Sinišu Kostreševića, takođe savjetnika Komandanta Hunte Dragana Lukača.Kostreševiću, pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS, u svjedočenju 22. maja 2018. godine, na pitanje Nedeljka Glamočaka, člana tog tijela, da li mu možeš reći kada je David Dragičević “doveden u vezu sa provalnom krađom u kući Rađen”, odgovorio si, doslovno sledeće:
“Pa nemojte me držati za riječ, mislim, (nemojte datumski, mislim, da li prije pronalaska tijela ili poslije), prije pronalaska tijela”.Kostreševiću, Ko je prvi zvanično doveo Davida Dragičevića “u vezu sa provalnom krađom u kući Rađen” i kada?

Kostreševiću, da li si to provjerio, posebno nakon što si utvrdio da David nema ništa sa provalnom krađom, jer je to bilo vrlo vrlo bitno utvrditi?

Kostreševiću, da li si utvrdio zbog čega niko iz MUP RS nije otišao do kuće porodice Dragičević, u periodu od 18.03., (kada je David otet, potom i ubijen), do 24.03.2018., kada je pronađeno njegovo tijelo, ako se u tom perodu David dovodio “u vezu sa provalnom krađom u kući Rađen”?

Nije li to i previše čudno?

Kostreševiću, da li niko iz MUP RS nije otišao do kuće porodice Dragičević u navedenom periodu, jer je dio vrha MUP RS već tada znao kako će završiti sa Davidom? 

Kostreševiću, da te podsjetim, tvoj šef Lukač je javno izjavio 27.03.2018. godine da niko u tom periodu nije posjetio porodicu Dragičević!

"Ne znam zašto policija nije u toku dosadašnje istrage razgovarala sa roditeljima, ali ćemo to svakako uraditi", izjavio je Lukač, 27.03.2018. godine.

Kostreševiću, još jedno pitanje za tebe: “Šta znaš o zelenoj stolici”?

Ilić
Darko Ilić, kao i Dubravko Kremenović, Bojan Karanović, Siniša Kojdić i brojni drugi će tek odgovarati na pitanja istražilaca, ali do tada Ilić bi mogao da odgovori na pitanje - Gdje su snimci sa “Office shous” koji bi potvrdili kada je tačno Filip Ćulum došao na Trg Krajine u noći, 18.03.2018. godine i šta je radio u centru grada?To pitanje je vrlo bitno, jer je Ilić pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS ustvrdio da je Ćulumov alibi besprijekoran i da je sve u pogledu “tog lica” provjereno!

Ako je to već tako, Ilić treba da odgovori kada je Filip Ćulum otišao sa Trga, kojim putem i gdje?Prije toga trebalo bi da kaže gdje su snimci sa svih tih kamera koji potvrđuju, kako navodi, alibi Filipa Ćuluma?!

Lukač
Pitanja za Lukača: 
-Da li si ti naredio uništenje snimaka sa video nadzora iz noći 18.03.2018. godine?
-Da li je LSD i dalje jeftin?


Za kraj jedna mala digresija:
-Kada će tvoje obezbjeđenje ponovo razbiti Dodikovo obezbjeđenje?!