четвртак, 16. јул 2015.

Endemski Papak, Advokatska komora i Vasković

Piše: Slobodan Vasković

U tekstu „Na margini vikenda“ napisao sam: Na margini Papinog dolaska u BiH, izlazim iz Parka. Sa nadom da neću to jutro vidjeti ništa više tako šuplje poput Željke.

Ali nije moje jutro. Naletim na onog Papka Miljkana. Zastupnika mafijaškog smeća. Prvi Papak među zastupnicima. Najveći. Šteta je ne upoznati ga: imaš nedostatak u životu, jer takav skorojević se rijetko, baš rijetko sreće. Endemski Papak.

Kad god ga vidim naježim se. Od gađenja. Ne bih to smeće mogao ni šutnuti, pa kraj njega prolazim ne dišući. Da me smrad ne bi ugušio.

Nekoliko dana nakon toga u blogu „Jedan sasvim pozitivan tekst“ naveo sam sljedeće: Tako nisam mogao sresti ni Željku, a ni onog gmaza Miljkana, zbog kojeg razmišljam da nabavim gas masku.

Obezbjeđujem dovoljnu količinu volje za plust tekst izbjegavajući pomenute stuhe i u nedelju, tako što ne izlazim na ulicu u ranim jutarnjim časovima. Kad se oni smucaju: ona oko Parka, Endemski Papak oko Uprave.

I šta se desilo? U mojim epitetima Endemski Papak, Smeće, Gmaz, Stuha… prepoznao se Miljkan Pucar. Što me iskreno iznenadilo, jer nigdje nisam naveo da je riječ o Zadnjoj Šupčini. Što Miljkan Pucar jeste.

Taj Miljkan Pucar tužio je moju djecu, od kojih je jedno maloljetno, i ubjeđenja je Bijednik da može da ih progoni, izlaže stresu, sa nadom da će oboljeti. Režimska Šupčina smatra da ga štiti Bagra koja vodi ovaj entitet. I da ima pravo da lovi moju djecu, a da ja nemam pravo da ih zaštitim.

Smeće Pucar dio je višegodišnjih kontinuiranih napada na moju porodicu, suprugu i djecu. Dok je mene progonio po sudovima, a dobio sam ga dva puta, koliko i on mene, nisam rekao ni napisao ni riječ o tom Skorojeviću. Međutim, kada se ostrvio na moju djecu, tu više nema pardona. Dopalo se to kome ili ne. Jer nije Šupak tužio moju djecu zbog prava i pravde, već da bi im zagorčao život i doveo ih u stanje latentne nesigurnosti. On i njegovi nalogodavci smatraju da će me uzdrmati time. Neće. Nisu me uzdrmali ni kada su mi pretukli sina, a to nikada nije istraženo, iako svi znaju da je to urađeno po nalogu Miloša Čubrilovića i Velibora Šotre. "Tvog sina su pretukli da se dodvore šefu, bez znanja šefa", rekao mi je prije četiri godine Spasan Zeljković, zet Milorada Dodika. Nisu me uzdrmali ni kada su me, zajedno sa sinom, kamenovali po nalogu vladike Grigorija, a u režiji Gorana Zupca. Nisu me uzdrmali ni kada su mojoj kćerki u Osnovnoj školi kao teme nametali moje priloge o Režimu. I da ne nabrajam dalje. Nas Vaskoviće ne mogu uzdrmati, šta god činili.

Šta se desilo nakon što se Endemski Papak prepoznao u mojim rečenicama? Nije on reagovao već je angažovao advokata Daria Lj. Sandića koji je svim advokatima RS (njih oko 500) uputio srceparajuće pismo u kojem od njih traži da zaštite Miljkana. I ničim ne objašnjava kako su i on i Pucar prepoznali u mojim rečenicama da je Miljkan Endemski Papak, Skorojević i Smeće. Što moje navode čini tačnim, jer su ga i kolege prepoznale kao takvog. Plus što se sam prepoznao.

Dario Lj. Sandić piše: “Unazad dva mjeseca na blogu jednog novinara (Slobodan Vasković) uporno se naš kolega g. Miljkan Pucar proziva i naziva pogrdnim imenima. Radi se o kolegi koga svi dobro znamo i koji dugi niz godina svjesno i časno obavlja advokatski poziv… Smatramo da bi Advokatska komora… trebalo da reaguje na sve dozvoljene načine kako bi omalovažavanje kolege Pucara prestalo ili kako bi isto bilo sankcionisano”.

Zaključujem da je Skorojević tankoćutna dušica čiji Papanski Ego dozvoljava progon djece, ali ne trpi nikako kvalifikovanje sopstvenih postupaka.

Na Sandićevo pismo referisalo se troje advokata, od kojih neki traže da se na Vaskoviću primijeni Zakon o javnom redu i miru, drugi traže “nešto efikasno”, možda da se pripuca na mene, dok se treći slaže da Advokatska komora treba da reaguje.

Slažem se i ja. I dajem i sam nekoliko prijedloga za teme po kojima bi Advokatska komora RS trebalo da reaguje:
-      Zašto niko od advokata iz Banjaluke neće da zastupa ni Vaskovića, ni njegovu suprugu, a ni njegovu djecu?
-      Kako je moguće da advokat Goran Bubić, koji je zastupao Milorada Dodika, prije početka suđenja zna kakva će biti presuda Ljiljani Kovačević, koja je objavila tačnu vijest o krivičnoj prijavi protiv Milorada Dodika? I zaista, na Osnovnom sudu Banjaluka, moja supruga Ljiljana izgubila je proces, kažnjena je sa 5 hiljada KM, koliko je Bubić i rekao. Ali ga je dobila na Okružnom.
-      Kako je moguće da Vasković bude presuđen i za ono što nije rekao, ili bez ijednog jedinog dokaza, a takvih predmeta ima sijaset?
-      Advokatska komora možda bi trebalo da se oglasi o nekim svojim članovima koji su usko sarađivali sa narko inspektorima, dok su ovi harali Banjalukom, i zaradili enormne svote novca,
-      Advokatska komora možda bi trebalo da se oglasi o nekim svojim članovima koji sa pojedinim sudijama sređuju presude, čime predmete gube neki njihovi drugi članovi koji nemaju jake veze u sudovima,
-      Advokatska komora možda bi trebalo da pokrene pitanje referenduma o radu sudova u RS, koji su vrlo vrlo često u funkciji kriminalaca, jer pojedine sudije kompariraju visinu kazne sa visinom narukvice. Nije valjda da to Advokatska komora ne zna?
-      Advokatska komora možda bi trebalo da pokrene pitanje predmeta, u kojima se za isto djelo donose potpuno različite presude. Ekstremno različite. A sve zavisi od toga ko je advokat onog kojem se sudi.
-      Advokatska komora možda bi trebalo da pokrene istragu kako Endemski Papak zna da ja znam da ću izgubiti određene predmete, što svjedoči o tome da je on znao da ću ih izgubiti i prije njihovog početka? Odnosno, kako to Papčina Pucar navodi, da je S.V. “imao mogućnost da uvidi i sam ishod istih”! Baš inteligentno i zasnovano na pravu.

Mogao bih ja nabrajati danima, ali nema potrebe za tim. Neka se Advokatska komora oproba na Vaskoviću, kad već ne smiju ni na čemu ozbiljnijem. Fali mi njihovo saopštenje u CV. I neka Adokatska komora izvrši pritisak na Sudove da me što snažnije kazne po svim tužbama. Posebno onim u kojima sam progonjen od presuđenih kidnapera.

Zamolio bih Advokatsku komoru da se što snažnije ostrve i na moju djecu. Posebno ono maloljetno.

Što se tiče advokata, ogroman broj njih je zaista i častan. I veliki broj njih mi je pomogao. Nezvanično. Nisu željeli da se pojavljuju na Sudu kao moji branioci, kako ne bi ugrozili svoje druge predmete. Jer braniti Vaskovića nije uputno. Jedini je to činio pokojni Predrag Pile Radulović. Otkako je preminuo branim se sam. Kao što se branila i moja supruga. Nešto predmeta dobijem, nešto izgubim.

Ne zamjeram onim advokatima koji ne žele da me javno brane. Razumijem da su pod pritiskom i zahvalan sam svakom od njih koji su mi proteklih godina pomagali da se branim na Sudovima od napada Režimske Bagre.

Advokata za djecu sam našao u Doboju, nadam se da Advokatska komora neće tražiti njegovo isključenje zbog toga što se drznuo da zastupa nekog od Vaskovića!

P.S. Vidio sam jutros endemskog Papka. Provukao se kraj mene kao slina. Bez protesta. Jadni Šupak.

vezani tekstovi: 
Na margini vikenda

Jedan sasvim pozitivan tekst