петак, 24. јул 2015.

Lažni Samarićanin Ivanić kandidovao se za Dodikovog Korisnog Idiota

Piše: Slobodan Vasković

Fakti:
Tanjug/21.07. /Ivanić o Dodiku i njegovom referendumu:
"Dodik pokušava da i dalje glumi "velikog momka", pa nešto preti, galami, ali se iz svega vidi da je i on spreman da odustane od referenduma i da se sam uplašio mogućih posledica", smatra Ivanić. 
Sve to je, navodi, "još jedan dokaz Dodikove neozbiljnosti i neozbiljnosti politike koju on generalno vodi". 

Oslobođenje/24.07/ Ivanić o Dodiku i njegovom referendumu:
Dodik je ozbiljan političar, bez obzira na to što se ja s njim ne slažem, ima previše avanturizma u sebi, ali će sigurno dobro razmisliti. Jasne je poruke dobio, a ima i vremena. … Mislim da će on ipak naći neki izlaz, a ja mogu dati svoj doprinos i neću likovati”, rekao je Ivanić za "Oslobođenje".

Miloradu Dodiku trebalo je 48 časova da ponizi Narodnu skupštinu RS i odustane od, po svom nalogu izglasanog, Referenduma, a Mladenu Ivaniću 72 časa da Dodika od “neozbiljnog političara koji vodi neozbiljnu politiku” pretvori u”ozbiljnog političara sa nešto avanturizma u sebi”.

Da li razlika od 24 časa “u korist Ivanića” svjedoči da je Ivanić ozbiljniji političar od Dodika?

Naravno, pitanje je besmisleno, jer niko ozbiljan sebi neće dozvoliti da političkog protivnika u samo 72 časa okarakteriše ozbiljnim, pa neozbiljnim. Posebno ne političara koji je srušio sve institucije RS i postao najveća prijetnja miru u regionu.

Ivanić je alhemičarskim trikovima pretvaranja Neozbiljnog u Ozbiljnog (uz to još i avanturistu), jedino uspio sebe kandidovati za Korisnog Idiota Gromade Političkog Idiota, što je Dodik izvan svake razumne sumnje.

Zašto je Ivaniću potrebno da pored pozicije Mnogobožanstva koju ima u PDP-u i funkcije srpskog člana Predsjedništva BiH, ponese i titulu Dodikovog Korisnog Idiota, nejasno je samo onima koji ne poznaju njegovu karijeru sastavljenu od kratkotrajnih bljeskova i višegodišnjeg valjanja u gubitništvu.

Dokaz tome je i poslednji ciklus u kojem je Ivanić sasvim korektno obavio ulogu srpskog člana Predsjedništva BiH, a onda pogrešno pomislio da može da bude Pater Familias kompletnoj srpskoj propaloj političkoj vrhuški. I krenuo je on, široko raširenih ruku, da prašta i da ne likuje i da dijeli sertifikate o ozbiljnosti. Kao da je RS njegovo vlasništvo, koje je, istina potpuno devastirano, preuzeo od Dodika.

Pitanje koje slijedi jedino je logično: Da li se to Ivanić, osim kao kandidat za Korisnog Idiota, Dodiku ponudio i za saučesnika u zločinu zvanom Lažni Referendum, tako što će mu pokušati pomoći da izađe iz matne situacije u koju je sam sebe doveo?!

Već smo imali prilike vidjeti takve Ivanićeve “poteze”, koji su RS koštali desetogodišnjeg divljanja Primitivca i Primitivaca što su uništili sve čega su se dotakli. I doveli do potpune izolacije Republike Srpske, koju je Dodik dodatno armirao Lažnim Referendumom.

Ivanić, koji voli da prašta, sada treba da odgovori da li Dodiku oprašta što je svjesno zatrovao i uništio izvore nacije: Zdravstvo, Obrazovanje, Nauku i Kulturu; Što je RS ekonomski, privredno i finansijski zauvijek osakatio, Što je priprijetio ratom, pokušao inicirati fizičke incidente, a kada mu to nije pošlo za rukom podigao Bijelu zastavu?!

I zašto Ivanić, kojeg je Dodik okarakterisao kao Najvećeg Izdajnika, sada pokušava istom tom Dodiku omogućiti da pobjegne iz mišije rupe u koju se samonabio?!

Spasavanje obesmišljenog, nuliranog, pregaženog i nikom potrebnog Dodika podjednako je štetno koliko i njegov daljni opstanak na vlasti. Sa koje je Dodik već poodavno trebalo da se povuče.

Svojom novom ulogom Kandidata za Dodikovog Korisnog Idiota Ivanić ne pomaže da RS prevaziđe ultragubitničku situaciju u kojoj se nalazi. Dapače, on je gura dublje u živo blato. Zajedno sa “odjednom ozbiljnim” Dodikom.

Biće da je iza ove Ivanićeve navodno mirotvoračke, a istinski izuzetno štetne i opasne igre, samo njegov plitki pristup politici. Što je tipično, jer Ivanić je opštepoznat po tome što od Ličnog Interesa, ma koliko on minijaturan bio, ne samo da ne vidi Šumu, već ni Prašumu. U ovom slučaju problema i stradanja naroda koje sobom donosi svaki novi dan Dodikovog opstanka na vlasti.

Ako ćemo pošteno, nije bilo ni za očekivati da će Ivanić, zajedno sa Bosićem i Čavićem shvatiti nužnost Dodikovog što hitnijeg odlaska sa vlasti, što implicira da je bilo samo pitaje sata kada ćemo dobiti najozbiljnijeg Kandidata za Dodikovog Korisnog Idiota.

Ivanić je ujedljivo pobijedio u ovoj trci. Što ga baš čini vrlo ozbiljnim političarem.