понедељак, 13. јул 2015.

Kreteni prešli Rubikon

 Piše: Slobodan Vasković

“Razni kreteni neće moći da unište budućnost Balkana”, rekao je danas srpski premijer Aleksandar Vučić.

Ubjeđenja sam da je Vučić mislio na Kretene koji su inspirisali njegovo kamenovanje u Potočarima, a ne na kretene koji su to izveli.

Kretena sa velikim K u BiH je napretek; Evo, na primjer, Vučićev domaćin Bakir Izetbegović: pozvao čovjeka u goste i krenuo da mu skine glavu.

Sad Bakir I to demantuje tvrdeći da “nikada ne bi sebi pucao u nogu”.

Vjerujem da ne bi, ali njegovi saradnici pokušali su (s)pucati Vučiću kamen u glavu i promašili. Zato su, kako danas stvari stoje, pogodili Kretena Bakira, jer je dozvolio da ga savjetuje Mirsad Ćatić, vlasnik “Sekjuritija”. Organizacije koja je izvršila napad, umjesto da zaštiti goste.

U Sekjuritiju su svi odgovori, o inspiratorima, organizatorima i izvršiocima.

Kad smo već kod izršilaca, Blic je objavio storiju o Asimu S, koji je, prema tvrdnjama tog lista, blizak saradnik Bakira I i “organizator napada na Vučića”. I uz storiju pustili sliku Almira Merdića iz Tešnja, koji jeste učestvovao u napadu na Vučića.

Tako je Asim S, zvani Bravče, koji jeste savjetnik Bakira I, i kojeg je Blic vrlo vjerno opisao, nestao sa naslovnica. Izvori iz SDA me uvjeravaju da Bravče nema ništa sa napadom.

Drugi, pak, tvrde da svi Almirovi putevi vode do Sekjuritija i kabineta Bakira I. Treba biti strpljiv i sačekati, a odmotaće se, kako bi se saznalo da li su savjetnici Bakira gađajući Vučića pogodili svog Šefa?!

Sve mi se čini da je Bakir I na odličnom putu da strada od “prijateljske vatre”.

Kreten sa velikim K je i Milorad Dodik. Svojom kretenskom politikom on je i doveo do ambijenta u kojem zamalo srpski premijer nije izgubio glavu. Prije toga mu je MKD zabio nož u leđa. Zajedno sa Mandžurijskim kandidatom Nikolićem.

Dva grobara bez duše, Vučić zamalo bez glave – najnovija je narodna poslovica.

Ako bude valjane istrage, svakako treba ispitati da li je MKD izdao naređenje Zupcu da ne šalje Sipu u Potočare. Kako bi na djelu vidio Vučićevu hrabrost. Pa kad je Vučić preživio, onda se MKD prestravio. I 24 časa bio pomirljiv i za BiH.

Nakon čega je došao na red Referendum. Što od MKD pravi MKnakvadratD.
Zato što Eštonova nikad ne zvoni dvaput.

Rado bi MKnakubD natrag; Prihvatio bi i Higijeničarku iz neke EU kancelarije kao sagovornika o odlaganju referenduma. Ali prešao je, kako sam reče, Rubikon. Valjda je mislio da je to potok. Pa možeš natrag kad god hoćeš, samo malo podviješ nogavice.

Rubikon se prelazi jednom. I to bez povratka. Lažni Cezar uskoro će to saznati. Kad smo već kod cezara, MKnačetvrtuD nekako mi najviše liči na Nerona. Neron je spalio Rim, a MKnapetuD je spržio RS. I Neron je pjevao. Kao i MKnašestuD. I Neron se takmičio, a MKnasedmuD ima KK.

S tim što MKnaosmuD neće završiti kao Neron, već u zatvoru.

Misleći na Nerona, pade mi na um Kaligula, koji je sigurno bio Srbin. Kaligula je svog Konja Incitata učinio senatorom. Njegovi nasljednici su vijekovima kasnije Konja uveli u Palatu.  

Vratimo se Referendumu.
Svako ko podrži tu Laž Kreten je kao i MKnadevetuD. I želi rat ovdje.

Kad već nisu uspjeli da ga izazovu u Potočarima. Zajedno sa Kretenima iz Drugih naroda. Kojima, izvan svake razumne sumnje, pripada i Dragan Čović, što opstruiše istrage i smjenu Zupca.

Čoviću je samo jedna na pameti: Da se Vlasi i Bošjaci ne dosjete. I ne pomire. Onda se on svodi na mjeru, koja je Kretenu premala. I pretijesna.