четвртак, 30. јул 2015.

SF

Piše: Slobodan Vasković

Bio sam umjereni optimista da će SSSBiH spriječiti usvajanje Zakona o radu u Domu naroda Federacije BiH. Sve dok na protestu u Sarajevu ne ugledah Ranku Mišić, dežurnu Narikaču iz RS. Koja uvijek i isključivo brine samo o svojim pravima, dok je za ona radnička baš i ne svrbi.

Decenijski apologeta Režima, što Mišićka jeste, u Sarajevu nije bila zbog podrške tamošnjim kolegama, već samopromocije. Učinilo joj se politički kurentno najaviti Konačni Obračun iz Sarajeva. Nakon što je cijelu deceniju opstruisala svaku bitku protiv onih koji su popljačkali firme, rasprodali ih u bescijenje, a od radničke klase napravili parije. Ne izlazeći Dodiku iz stražnjice.

Sad bi Raja trebalo da se bori za Mišićkinu fotelju i njenu reprezentativnost. Da krenu u Konačni Obračun za njenu platu. I nastavak ugodnog boravka u Dodikovoj pozadini.

Ako Raja hoće više ikada da budu nešto drugo sem najponiženijeg sloja u ovom društvu, prvo trebaju da se obračunaju sa Mišićkom. I to Konačno, pa onda redom. Samo taj hodogram nudi izlaz. Sa Mišićkom i dalje svi ostaju gdje su i dosad. Oni bez hljeba, ona u rektumu.

SSSBiH je najavio proteste i za petak. Pa odustao. Predsjednik SSSBiH radnike je predriblao zajedno sa vlastima. Tipično. Zato sindikat i služi. Da štiti vlast i uništava radnike.

Ranka me nije šokirala. Ali jeste MUP RS. Koji je podnio krivičnu protiv četiri direktora „Bobar banke“ Tužilaštvu BiH! Protiv kojeg se Dodik bori. I zbog kojeg Ruska Federacija hoće da sprovede referendum u Republici Srpskoj.

Da li to MUP RS namjerno ruši ruske nacionalne interese? I podmeće klipove Putinu i Lavrovu kako ne bi održali referendum o Tužilaštvu BiH. I da li je to direktni udar na Čurkina?

Onda pažljivo pročitam opis nedjela i uvidim da su četiri direktora donijeli materijalnu korist BG. Pod BG nije Beograd, već Bobar Gavrilo. MUP RS je optužio mrtvog čovjeka da je opljačkao sam sebe. I proslijedio krivičnu mrtvom Tužilaštvu BiH. Jer ti dosad nikog živog nisu uspjeli presuditi za privredni kriminal. Možda im to pođe za rukom nad nekim ko ne može da se brani. Jer je umro.

Djeluje šizofreno. Ali samo onom ko ne poznaje sistem rada Režima. Cilj je na Mrtvaca sve svaliti. Za života im je valjao, dok je za njihov račun izvlačio milione. Sada svi peru ruke od njega. Takav je običaj kad se vrati sa groblja.

Očito je Ruski nacionalni interes da se procesuiranjem mrtvog BG dokaže mrtvilo TBiH. Zato je i sijevnula krivična u Sarajevo. Kako bi se pokazalo da se oni iživljavaju i na mrtvima.

O kojima je vrh Režima rekao sve najbolje kad su umrli. Vrlo neprirodnom smrću.

Sad se pitam da li je BG ponio išta sa sobom u grob? Na primjer tajne, tajne račune, tajne transakcije sa Lazarevićem i ostalom tajkunskom bagrom. I onom političkom. Koja je BG otjerala u grob. Svojom nezasitošću.

Bilo kako bilo, BG se ne okreće u grobu. Nema potrebe. Okreću ga Njegovi. Kao na ražnju. Jer BG ne napuštaju ni na Onom Svijetu. Valjao im je za života, jer je donio nezakonito milione. Mrtav im je još vredniji, jer će opljačkane milione oprati preko njegovog groba. Kakva topla i divna srpska pravoslavna priča. Za filma.

Kad smo već kod filma, Dodik je postao stručnjak i za tu oblast. Pa prisustvuje snimanjima. Nije ni čudo, stari je on filmadžija.

Najviše voli SF.

Samo u tom žanru on može politički preživjeti ono što je zakuhao. I samo u tom žanru Vučić njega zaista moli, a ne prijeti mu. Umilnim tonom. I samo u tom žanru Dodiku američka vlada daje podršku i to protiv američkog ambasadora. I samo u tom žanru Rusi iskreno podržavaju Srbe.

Svi koji ne vjeruju u SF, već su bliže zaključku da se ovdje stalno vrti Noir, izdajnici su. Nove Srpske kinematografije.