субота, 18. јул 2015.

Pravoslavlje na dobošu

Piše: Slobodan Vasković

Danas je Prva Crkvena Starleta Irinej bio u Laktašima. Tezgario je. U nekakvoj kolibi/brvnari. Teška su vremena, svaki dinar je bitan.

Kako je krenuo, uskoro bi Irinej mogao nastupiti i sa Šipkom. I u halterima.

Nije to nikakva sramota za Crkvu. Koju su odavno njeni Glavni Makroi pretvorili u Javnu Kuću. I Švercersku Organizaciju. Taj dio poslova kontroliše Grigorije, zvani Bagzi. Ne voli taj nadimak, više mu odgovara da ga zovu Vito Đ.

Kad god pomislim na Grigorija triput se prekrstim, pa triput pljucnem. Radi uroka. I stavim vijenac bijelog luka oko glave. Nisam sklon nasilju, pa srebrni metak ne stavljam u bubanj Kolta. I Grigorije je danas bio sa Irinejom Ferarijem u brvnari.

Kada je Irinej u pitanju ne činim pomenute odbrambene poteze. Samo pogledam cijene donjeg rublja. I zapitam se kada će se odlučiti za haltere, kombinovane sa mrežastim čarapama. Izvrsno bi mu pristajale uz kamilavku. Crvene boje. Vjerujem da bi Sinod bio oduševljen. Kad im je već odlično da Irinej nastupa na privatnim partijima. I pod šatorima.

Tamo gdje su prečesto nastupale Crkvene Starlete Srbi su postali Maje. Nestali su.

Kao na Plitvicama, na primjer. Ima na jezerima i Japanaca i Poljaka i Nijemaca i Rusa i Čeha i Engleza. Samo Srba nema. Ni do Plitvica. Ni nakon Plitvica.

Kao u čitavoj Hrvatskoj, na primjer.
Kao na Kosovu, na primjer.

Srbi su nestali, ali su ostale Crkvene Starlete. Koje nastavljaju da prodaju vjeru za malo bolju večeru. I sendvič za ponijeti. I koje su Pravoslavlje privatizovale, pa ga prodaju kao robu široke potrošnje na svim buvljim pijacama.

Da bi zabavili narod, sem pedofilskih afera i nastupa sa Šipkom, s vremena na vrijeme organizuju „P Faktor“. Pravoslavni faktor, čiji pobjednici imaju najveće benefite kod Starleta. Kompletan Pravoslavni tretman.

Dosadašnje pobjednike „P Faktora“ čvrsto veže zajedničko prokletstvo: Svi su završili u zatvoru.