уторак, 14. јул 2015.

Cisterne prohujale sa vihorom

Piše: Slobodan Vasković

Hubrisov sindrom potpuno je dotukao Milorada Dodika; Načinio od njega Otužnog Pajaca, čijim se „gegovima“ nevoljko zabavljaju još samo Zamalo Mediokriteti, Papci i Ubice Lakog Političkog Morala, koji, manje više, čine raštimani orkestar što prati oronulu i ocvalu negdašnju zvijezdu šatora, bodljavina i ostalih, kamena sa ramena, radnji.

Od sveg nekadašnjeg šatorskog sjaja ostao je samo Primitivac koji isijava licemjerstvo i laži, vjerujući da je i dalje In, iako je poodavno Out, tek neprijatnost, istina povelika, svakom ko ga čuje i vidi.

Dodik neodoljivo podsjeća na oronulu Kamenjaraku, kvrgavih nogu i proširenih vena, sipljivog glasa i bolnih leđa, koja kraj puta Kamiondžijama podiže ruku po automatizmu, čvrsto vjerujući da su sve njene Cisterne prohujale sa vihorom. Ali i dalje ide na posao, jer ne zna kud bi.
Fatalizam Prostitutke što je proćerdala život vukući se po cesti i kabinama.

Međutim, Politička Kamenjarka Dodik se ne predaje. Pogrešno ubijeđen da je i dalje Elitna Politička Prostitutka, što je, svojevremeno, i bio kada je gužvao Zapadne Postelje, a na kraju promiskuitetne karijere Istočne. Promjena lokacije na kojoj ordinira i loša navika da Klijenteli uzme pare i zabije im nož u leđa, bitno je uticala na njegovu karijeru. Od koje nije ostao ni K.

Ali jeste Hubris. Magnum.

Samo neko teško obolio od Grandomanije može sebe proglasiti Političkom Gromadom. Iako je riječ o Političkoj Komadini Idiota, koji nakon The End svoje bijedne pljačkaške karijere, zašećerene vanvremenskim konvertitstvom, pokvarenošću i sveopštim zlom, pokušava zaustaviti vrijeme i ubaciti se u bilo koji Kamion. Pa šta god Vozač od njega zatraži.

Dodik je spreman za Na Koljena, ali nikom više ta politička Ruina nije potrebna. Sem onom razbijenom Stroju Ološa kojim se okružio i zagadio sve čega su se dotakli.

Ovo čemu svjedočimo u Narodoj skupštini RS je histerija stare izanđale Političke Kurvetine i njenih Makroa, zbog vijesti koja je prostrujala Režimskim Picinim Parkom - da je na vidiku Marica sa zadatkom da očisti ulice od Šljama.

I dokaz da se Šljam, bez velikih žrtava, neće olako odreći Kvarta.

Bez obzira na to procedure uklanjanja Varalica odavno su standardizovane. U ovom slučaju i pokrenute. Fatalizam Šljama. I Gromade od Idiota.