среда, 29. јул 2015.

Put Papka

Piše: Slobodan Vasković

Građani Kozarske Dubice dio magistralnog puta (Prijedor-Dubica-Gradiška) koji prolazi kroz ovaj potkozarski gradić, odnedavno, od milja, zovu Put Papka.

Dionica duga 2200 metara, široka 6 metara, koja prolazi kroz Dubicu, presvučena je asfaltom debljine 4-5cm.

Vrijednost ovog posla koji su uradili „Prijedorputevi“ je maksimalno 300.000 KM, i to kada se u njega ugrade svi zainteresovani. Međutim, „Prijedorputevi“ su JP „Putevi RS“ fakturisali za ovaj posao 950 000KM.

Direktor puteva (v.d.) Duško Gojić se zamalo onesvijestio kada je vidio fakturu i istu je vratio prijedorskoj firmi. Tu je počeo triler koji još uvijek traje.

Glavni junak ove priče Darko Banjac, koji je nedavno napustio SDS i otvoreno daje podršku SNSD-u u Narodnoj Skupštini RS, zaprijetio je Gojiću da će ga smijeniti ukoliko ne plati fakturu. Banjac je preko noći postao jako moćan, čim može smjenjivati SNSD-ove direktore.

Banjac je otvorio ovaj basnoslovno vrijedan put nakon njegove revitalizacije i hvališe se po Dubici da je to njegov projekat. Premda se može reći da je to projekat Milorada Dodika, u čijem centru je prevođenje Banjca iz SDS-a u SNSD, a u fakturi je dio cijene.

Moji izvori tvrde da je Dodik lično zvao „Prijedorputeve“ i naredio da Banjčeva „zlatna dionica“ bude asfaltirana za tri dana. Tako je i učinjeno.