недеља, 12. јул 2015.

Firma Izetbegovićevog savjetnika obezbjeđivala skup u Potočarima; Dodik nije osudio SNSD-ove Nišane za Vučića

Piše: Slobodan Vasković

Bakir Izetbegović izjavio je da je osramoćen zbog napada na Aleksandra Vučića. Malo je to, trebalo bi da u crnu zemlju propadne zbog stida, da skroz nestane, jer je on lično garantovao Vučiću sigurnost. I samim tim je najodgovorniji za užasna dešavanja u Potočarima.

Izetbegovićeva odgovornost ne završava na ovom mjestu, već ima i bezbjednosnu dimenziju: zaštitarska agencija „Sekjuritas“ njegovog savjetnika Mirsada Ćatića bila je angažovana na obezbjeđenju VIP ličnosti u Potočarima. I to po nalogu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, na čijem je čelu Mirsad Vilić. Svim ostalim agencijama bilo je dozvoljeno da VIP ličnostima daju maksimalno po dva pratioca. MUP-u RS nije dozvoljeno da unutar Memorijalnog centra obezbjeđuje Vučića.   

Da li su neki od tih zaštitara učestvovali u napadu, pokazaće istraga. Ako je bude.

Vilić još nije podnio ostavku, niti je smijenjen, iako je na njemu ključna odgovornost za atak na Vučića. I ne samo da nije smijenjen, već je pokušao odgovornost da prebaci na Vučićevo obezbjeđenje.

Relativizacija užasa ovdje je specijalitet, koji Viliću nije nepoznat. Otud i njegov transfer odgovornosti, a da nije rekao ni riječ o tome kako se uopšte moglo desiti da se nasilnici nađu u blizini VIP osoba.

Posebno je zanimljivo da je trasu kretanja VIP-ovaca određivao režiser TV prenosa Haris Pašović. Toliko o Vilićevoj ozbiljnosti, o profesionalizmu i bezbjednosti na najznačajnijem skupu u BiH u ovoj godini. Toliko i o Izetbegovićevom garantovanju sigurnosti.

Interesantni su i stavovi njegove SDA i visokih funkcionera te stranke: SDA jeste osudila napad na Vučića, ali je Dino Konaković, premijer Kantona Sarajevo, isti omalovažio svodeći ga na navijačko prepucavanje na utakmici. Konaković jeste politički glupan bez premca, ali je i slika Izetbegovićeve SDA i njenih kadrova. Koja je katastrofalna.

Konaković je premijer, a nema pojma šta to znači. Da zna, ne bi pisao idiotluke, jer nije kamenovan Vučić, već premijer Srbije. A to države sebi ne dozvoljavaju, čak ni u situacijama kada im se premijer susjedne države uopšte ne dopada. I misle o njemu sve najgore.

Interesantan je i Milorad Dodik, Politički Idiot koji je svojim ponašanjem do 11. jula učinio sve da maksimalno posije mržnju i zatruje bošnjačko-srpske odnose. A već 12. jula odjednom je spreman za razgovore o BiH, koju je do 11. jula razvaljivao na sve moguće načine.

Iako je Politički Idiot, Dodik je shvatio da ono kamenje na Vučića ima i njegov pečat, pa se uplašio. Vučića jeste pogodilo kamenje, a Dodik se ponaša kao da ga je udarila raketa „Tomahavk“. Pa se prepao. Svojih umobolnih postupaka i posledica koje su one napravile.

Tipično za „biciklistu“: sada povija leđa pred jačim, a nastaviće da pritišće slabije.

Dodika ne spasava dobar postupak ministra policije Dragana Lukača; Dodik treba da odgovori javnosti zbog čega nije nijednom jedinom riječju osudio pozive članova Glavnog odbora SNSD-a na ubistvo Vučića, koji su se desili dan prije njegovog dolaska u Potočare.

Šta je sa SNSD-ovim Nišanom za Vučića, ispod kojeg crvenim (krvavim) slovima piše: Aleksandar Vučić u Srebrenici?  Ili je to politički stav, ta jasna ekscplicitna poruka u kojoj se priziva smrt srpskog premijera, koji lider SNSD-a odobrava? Pošto je Ološu, kojim se Dodik okružio, sve dozvoljeno: da ruši, da pali, da ubija, da priziva ubistva i smrti.... Zaboga, pa to je zaštita interesa RS.

Možda u SNSD-u nemaju pojma da je Nišan nadgrobni spomenik, pa se zato nisu ni oglasili?!
АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ
У СРЕБРЕНИЦИ
Šta je Vučić Dodiku uradio da članovi GO SNSD-a pozivaju na njegovo ukopavanje? Ništa, osim što je dvaput premljeo njegovu idiotsku politiku: prvi put kad je odlučio da dođe u Srebrenicu, drugi put kada je, nakon kamenovanja, poslao ponovo poruku mira. Dovoljno za Nišana.

Nisam od onih koji glorifikuju Vučića, ali kakav god da je bio i kakav god da je sad, mnogo je uradio 11. jula za svakog normalnog čovjeka u BiH i u Srbiji.

I mnogo je tog 11. jula uradio protiv političke bagre koju čine Izetbegović, Dodik i Dragan Čović.

Zato Dodik danas ide u meko, iako je izabran na čelo Izvornog SDS-a, grupe političkih degenerika, koji bi ponovo da lete i tuđu djecu guraju u smrt. Nije Dodik bio sam na skupštini; Sa njim je u društvu, prilikom izbora, bilo i ono Udbaško Smeće, stručnjak za ubistva. Na kojim je doktorirao u ratnoj Banjaluci.

Nigdje ne pročitah da se Dodik čuo sa Vučićem nakon kamenovanja; Valjda Vučiću treba dva tri dana da se smiri. Pa da se Političkom Idiotu, koji mu je umalo došao glave zajedno sa Izetbegovićem, javi. I popriča o Nišanu.