четвртак, 19. новембар 2020.

Dalibor Vrećo, tužilac-kriminalac, nastavlja sa opstrukcijom istrage ubistva Davida Dragičevića: Donio Naredbu o nesporovođenju istrage protiv Siniše Kojdića, inspektora, saučesnika u zataškavanju, koji je ukrao dokazni materijal o likvidaciji, kako bi prikrio ubice (dokument)


Piše: Slobodan Vasković


Dalibor Vrećo, teški kriminalac koji, nažalost, obavlja tužilačku funkciju, nastavio je sa opstrukcijama istrage ubistva Davida Dragičevića i spasavanje učesnika u zataškavanju te likvidacije.


Vrećo je, 16.11.2020., Ifetu Feragetu, advokatu porodice Dragičević, uputio dopis u kojem ga obavještava da je donio Naredbu o nesprovođenju istrage protiv Siniše Kojdića, inspektora MUP RS, koji je ukrao dokazni materijal iz istrage o ubistvu Davida Dragičevića.Kriminalac Vrećo je naveo “da ne postoje osnovi sumnje da je Kojdić počinio krivično djelo”, iako Zoran Bošnjak, takođe zaposlen u MUP RS, tvrdi da je Kojdić ukrao donji veš ubijenog Davida i bacio ga. Uz to, postoje i direktni dokazi da je Kojdić falsifikovao dokumente, kako bi prikrio svoj zločin.To je bio jedan od ključnih dokaza na osnovu kojeg se moglo utvrditi kako je likvidiran David Dragičević.


David Dragičević, otet 18.03.2018., potom mučen i ubijen;
Njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas  u Banjaluci


Vrećo je postupajući tužilac u slučaju ubistva Davida Dragičevića i već duže od dvije i po godine sprečava svaku istragu o likvidaciji.


U tu svrhu je i Naredba o nesprovođenju istrage protiv Kojdića.


Vreću štiti Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, koji mu je omogućio nastavak kriminalnih poslova u OJT Banjaluka, jer ga je VSTS, u julu ove godine, oslobodio svake odgovornosti zbog teških krivičnih djela koja je počinio.


Vrećo je u “Slučaju Naerac”, o kojem sam opširno pisao (vidi dodatak) lažirao optuženog u sudnici.Uprkos dokazima da je počinio teški kriminal, koji su dostavljeni od pravosudnih organa Francuske (u trenutku lažiranja suđenja, Dragan Nareac se nalazio u ekstradicionom pritvoru u Versaju, pa nikako nije mogao biti taj dan u sudnici u Gradišci), Tegeltija je oslobodio Vreću; Kako bi Vrećo mogao da nastavi sa svojim zločinačkim radom i oslobađa krivce i saučesnike u ubistvu i prikrivanju ubistva Davida Dragičevića.


Vreću štiti i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, koji je, zajedno sa Tegeltijom, glavna prepreka rješavanju zločina teškog ubistva Davida.I Lukača i Tegeltiju štiti Vrh nenarodnog Režima Milorada Dodika, jer bi rješavanje ubistva Davida Dragičevića značilo i kraj te autokratske, ubilačke vlasti.


U nastvaku svi detalji oko Vrećinog zločinačkog djelovanja, upletenosti Kojdića u prikrivanje dokaza o ubistvu, kao i o zaštiti koju kriminalcu Vreći pružaju Lukač i Tegeltija.


Nagrada za Zločin: Kojdić, saučesnik u zataškavanju ubistva Davida Dragičevića, po Lukačevom nalogu imenovan za načelnika Odjeljenja za krvne delikte u PU Banjaluka (24.06.2020.)

Kojdić, saučesnik u zataškavanju ubistvu Davida Dragičevića

piše: Slobodan Vasković

Siniša Kojdić, jedan od inspektora koji je učestvovao u prikrivanju i krađi dokaza o ubistvu Davida Dragičevića, imenovan je za načelnika Odjeljenja za krvne delikte u Policijskoj upravi Banjaluka.

Ovim imenovanjem, koje sam najavio 11.06. ove godine, Dragan Lukač nastavio je da nagrađuje vjerne sluge i saučesnike u prikrivanju teškog zločina brutalnog ubistva Davida Dragičevića.

Sve detalje koji su prethodili još jednoj kriminalnoj, sramnoj Lukačevoj odluci možete pročitati u tekstu "Lukač nastavlja sa zaštitom saučesnika u ubistvu Davida Dragičevića: Inspektor Kojdić, koji je ukrao dokaze o ubistvu, predložen za načelnika Odjeljenja za krvne delikte u PU Banjaluka", objavljenom 11.06. 2020.

piše: Slobodan Vasković

1.
Režim koji vlada u RS je zločinački, okrenut u potpunosti protiv stanovnštva, a Dragan Lukač je Ministarstvo unutrašnjih poslova pretvorio u lični Kartel.

Unutar Lukačevog Kartela ima časnih pojedinaca, ali su nemoćni da bilo šta promijene.

2.
I dalje je jedan od Lukačevih prioriteta sprečavanje svake istrage o ubistvu Davida Dragičevića, koji je otet 18.03.2018., potom mučen i ubijen, da bi njegovo tijelo bilo pronađeno 24.03.2018. na ušću kanalizacije Crkvena u Vrbas. 

David Dragičević
(Otto 18.03.2018., mučen i ubijen; Njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.)
3.
Od tada Lukač preko pravosudne mafije kojoj pripadaju Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog tužioca, Dalibor Vrećo, postupajući tužilac u slučaju teškog ubistva Dragičevića (i drugi), opstruiše istragu i ne dozvoljava bilo kakav pomak.

4.
Istovremeno, pripadnike ličnog Kartela, u šta je pretvorio MUP RS, unapređuje ili namjerava unaprijediti na što značajnije pozicije.

Darko Ćulum
Tako Lukač pokušava Darka Ćuluma, aktuelnog direktora Policije RS, imenovati na poziciju direktora Sipe, kako bi i na tom nivou spriječio bilo kakvu istragu oko Dragičevića, ali i brojne druge istrage oko teških krivičnih djela koja su počinili pripadnici vladajuće kaste iz Banjaluke.

5.
Ćulum, koji otvoreno prijeti podređenim koji pokušaju da se bave slučajem Dragičević, još uvijek nije imenovan, a ukoliko prođe za direktora Sipe, svi koji budu učestvovali u njegovom postavljenju, omogućili su nerješavanje likvidacije.


6.
Posljednji u nizu pokvarenih, zlih, kriminalnih Lukačevih postupaka jeste namjera da Sinišu Kojdića, inspektora koji je saučesnik u prikrivanju zločina teškog ubistva Davida Dragičevića, imenuje na poziciju načelnika Odjeljenja za krvne delikte u Policijskoj upravi Banjaluka.

Siniša Kojdić, inspektor i harmonikaš iz Pakla
7.
Načelnik PU Banjaluka Miloš Brkić već je uputio takav prijedlog, a imenovanje zločinca Kojdića očekuje se ovih dana. Brkić je Lukačev čovjek od najvećeg povjerenja i bez njegovog odobrenja ne bi ni predložio Kojdića.

Miloš Brkić
8.
Djelovanje Lukača je MONSTRUOZNO - za načelnika Odjeljenja za krvne delikte namjerava da imenuje Kojdića, saučesnika u prkrivanju zločina teškog ubistva. Takvo ponašanje dokazuje stvarni zločinački karakter Lukača i njemu odanih pripadnika policijskog kriminalnog Kartela!

9.
Kojdić je ukrao krunski dokaz - donji veš Dragičevića, na osnovu kojeg se precizno moglo utvrditi način na koji je David ubijen.

Sada je na pomolu i nagrada za to nedjelo.

10.
Za krađu Davidovog donjeg veša podignuta je optužnica protiv Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka, krim tehničara Kartela, 07.09.2018. godine, ali do sada nisu procesuirani.

Bošnjak je, 05.10.2018., podnio krivičnu prijavu protiv Kojdića zbog krađe dokaza, ali ni od toga nije bilo ništa.

Siniša Kojdić, tužilac Biljana Janković i Zoran Bošnjak
11.
Kojdić je vodio uviđaj 24.03.2018. godine kada je pronađeno tijelo Davida Dragičevića i falsifikovao dijelove Zapisnika.Takođe je, zajedno sa Marinkom Matijevićem, odanim poslušnikom Darka Ilića, jedne od ključnih osoba u ubistvu Davida Dragičevića, prisustvovao obdukciji tijela Davida Dragičevića, 25.04.2018..

Karan i Matijević, krajnji desno
Obdukciju je uradio patolog Željko Karan, takođe, saučesnik u prikrivanju likvidacije.

12.
Tada je Kojdić salo viber poruke o predmetima poturenim u džepove Dragičevića, kako bi se lažno dokazalo da je David u kobnoj noći, 18.03., opljačkao kuću Đorđa Rađena.

Bilo im je bitnije “dokazati” da je ubijeni David počinio krivično djelo, nego istražiti ko je ubio Davida; Jasno je da je riječ o zataškavanju, jer je dio pripadnika MUP RS, među kojima je i Dubravko Kremenović, direktan učesnik otmice i likvidacije dvadesetjednogodišnjeg mladića.
Dubravko Kremenović
Kasnije je dokazano da David nikada nije bio u kući Rađenovih.


13.
Sve viber poruke su proslijeđene Rađenu, koji je zaštićen od Lukača, Ćuluma, Tegeltije, Bajića i Vreće, jer, kada bi progovorio, svi oni bi završili iza rešetaka. 

Dalibor Vrećo
Vrećo i dalje odbija da izda nalog za novo saslušanje Rađena, a javno je rekao da ključnog svjedoka i zaučesnika u teškom zločinu ubistva Davida Dragičevića nikada neće pritvoriti.

Vrećo je kriminalac, koji je falsifikovao slučaj "Naerac", dovodeći u sudnicu NN lice umjesto optuženog Dragana Naerca, ali nije kažnjen, iako se protiv njega vodi disciplinski postupak

Milan Tegeltija
Štiti ga Milan Tegeltija, šef Pravosudne mafije.

14.
Detalje o tome kako su se Kojdić i Matijević ponašali tokom obdukcije objavio sam u tekstu “Foto dokaz: Darko Ilić je tok obdukcije tijela ubijenog Davida kontrolisao preko inspektora Marinka Matijevića”, emitovanom 27.04.2020. godine. (nastaviće se)

Foto dokaz: Darko Ilić je tok obdukcije tijela ubijenog Davida kontrolisao preko inspektora Marinka Matijevića (27.04.2020.)

25.03.2018./obdukcija tijela ubijenog Davida:
Karan i inspektor Marinko Matijević, na slici desno
piše: Slobodan Vasković

Tok obdukcije tijela ubijenog Davida Dragičevića koju je patolog Željko Karan izvršio 25.03.2018. godine sve vrijeme je kontrolisao Darko Ilić, tadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal.

Činio je to preko inspektora Marinka Matijevića koji je u to vrijeme bio pripadnik pomenute Uprave i radio je u odjeljenju za droge.

Fotografija koju sada objavljujem potvđuje da je Matijević bio 25.03.2018. u sali kada je Željko Karan radio obdukciju tijela Davida Dragičevića.

Ovu informaciju objavio sam 09.10.2018. godine; Nikada je niko nije demantovao, a sada je fotografijom dodatno potvrđujem.

Nikada niko nije sproveo istragu zbog čega je Ilić kontrolisao tok obdukcije kada u tom trenutku Uprava kojoj je bio na čelu nije bila zadužena za istragu ubistva Davida Dragičevića?!

Sam Ilić je pred Anketnim odborom Skupštine RS, 18.05.2018., rekao da je slučaj njegova uprava preuzela nakon obdukcije (koja je urađena 25.03.2018, u nedelju), odnosno 26.03.2018. dok je do tada slučaj bio u nadležnosti PU Banjaluka.

Pitanje je onda šta je Ilićev inspektor Matijević radio u obdukcionoj sali kada uprava koju je vodio Ilić tada nije bila zadužena za slučaj?!

Nema dileme da je Ilić htio da stopostotno kontroliše sve situacije koje su se ticale istrage oko ubistva Davida Dragičevića kako bi pokušao da sve prikaže kao zades.

To je on i pokušao na pres konferenciji održanoj 26.03.2018., kada je javno demonizovao žrtvu zločina teškog ubistva i pokušao da ubijenog Davida lažno optuži za pljačku kuće Đorđa Rađena.

Ranije sam (između ostalog i 09.10.2018.) objavio da je Ilić imao direktnu komunikaciju sa patologom Željkom Karanom 24.03.2018., na dan kada je pronađeno tijelo Ubijenog Davida i izvršen uviđaj koji je vodio inspektor Siniša Kojdić.

Kojdić je ukrao donji veš Ubijenog Davida. Međutim, protiv njega nije podignuta optužnica, već protiv krim-tehničara Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka, 07.09.2018.. I Bošnjak i Marjanac su se izjasnili da nisu krivi.
24.03.2018./Uviđaj: Kojdić, tužiteljka  Janković i Zoran Bošnjak
Bošnjak je, 05.10.2018., podnio krivičnu prijavu protiv Kojdića, ali nijedan od ova dva slučaja nije dobio nikakav epilog do sada.

Ilić je, osim 24.03., razgovarao sa Karanom i 26/27/28.03.2018. i to u niz navrata, što je vrlo vrlo indikativno, jer se iz tih razgovora uočava da Ilić pomno prati i kontroliše tok uviđaja, a kasnije i nalaza obdukcije i reobdukciju.

Željko Karan
Takvo ponašanje nije niti uobičajeno, niti normalno, jer obdukcioni nalaz ide tužiocu: Obducent uradi nalaz i tužilac vodi istragu i komunicira sa njim. Međutim, to se dešava u normalnim zemljama, dok u entitetu u kojem dio vrha MUP RS, kao i najznačajniji funkcioneri pravosudnih i institucija vlasti, otvoreno prikrivaju Likvidaciju i štite Naručioce Ubistva i Ubice, normalnost ne postoji. 

Nezapamćeno je da se patolog pojavi na presu  MUP RS, kao što je to učinio Karan, zajedno sa Ilićem, 26.03. Jasno je i zašto: Trebalo je "pogurati" njegovu lažnu priču i pokušati zataškati ubistvo.

Ilić nije razgovarao sa Karanom 25.03., na sam dan obdukcije, što je trebalo da pokaže njegovu “nezainteresovanost”, ali nije bilo nezainteresovanosti: Ilić je u obdukcionoj sali imao svog čovjeka - Marinka Matijevića.

Marinko Matijević
Matijević se pojavljuje na svim ključnim mjestima tokom perioda 24.-31.03., kada se maksimalno radilo na zataškavanju likvidacije.

S njim je o toku obdukcije, kao i o predmetima ubačenim u džepove Ubijenog Davida, iz lažirane pljačke kuće Đorđa Rađena, Ilić komunicirao preko posrednika - svoje desne ruke Dubravka Kremenovića, koji je, izvan svake razumne sumnje, duboko umiješan u slučaj ubistva Davida Dragičevića, kao i Ilić.


Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilašva na čijem čelu je Miodrag Bajić donijelo je, 28.11.2018., Naredbu o nesprovođenju istrage protiv Ilića, Kremenovića i ostalih pripadnika MUP RS, iako nikakvu istragu nisu ni sproveli.   

Dubravko Kremenović
Matijević je zvao Kremenovića, ovaj izvještavao Ilića. I ta komunikacija odvijala se oko podneva 25.03.

Matijević je pozivao Kremenovića iz obdukcione sale nekoliko puta, a Kremenović nakon toga Ilića.   

Naglašavam da posjedujem dokaze za navedeno, kao što posjedujem i dokaze o tome kako je tačno išla viber prepiska (slane slike podmetnutih predmeta) od obdukcione sale, 25.03., u kojoj je obdukavno tijelo Davida Dragičevića, pa do Đorđa Rađena, čija je kuća navodno opljačkana i koji je jedan od najznačajnijih saučesnika u Likvidaciji Davida Dragičevića.

Đorđe Rađen
Naglašavam da kuća nije ni obijena, kamoli opljačkana, već da je iz nje iznijet dio predmeta i podmetnut u džepove već Likvidiranog Davida Dragičevića.

Iako tužioci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo i Zorica Baroš posjeduju svu dokumentaciju, koja dokazuje da je Iliću i njegovim podređenim, kao i pripadnicima PU Banjaluka, 25.03. bilo važnije “dokazati” da je David pljačkaš, a ne saznati da li je Ubijen, nisu ništa preduzeli na privođenju odgovornih.

 pres Ilića, 26.03.2018.
Vratimo se viber porukama. Predmete podmetnute u džepove Ubijenog Davida slikao je inspektor Siniša Kojdić. Kojdić je uposlen u Odsjeku za seksualne i krvne delikte PU Banjaluka. On i Matijević dokaz su sprege Željka Spasojevića, tadašnjeg načelnika PU Banjaluka, Darka Novkovića, tadašnjeg načelnika Sektora krim policije PU Banjaluka, sa Ilićem.

inspektor Kojdić
Kojdić je te fotografije slao inspektorki Adrijani Banika, koja ih je proslijedila Dušku Purišiću, tadašnjem zamjeniku PS “Lauš” (Purišić je kasnije smijenjen, “zbog propusta”); Purišić je slike iz obdukcione sale, na kojima su se nalazili i predmeti podmetnuti u Davidove džepove, proslijedio inspektoru PS Lauš Bojanu Karanoviću, a ovaj Đorđu Rađenu, koji je potvrdio da je riječ o predmetima, navodno ukradenim iz njegove kuće.


Bila je to “igra” kako bi Ilić sutradan, 26.03., na zločinačkoj pres konferenciji lažno optužio Davida Dragičevića da je “pojeo burek, opljačkao kuću i pao u kanalizaciju Crkvena, gdje se i utopio”.

Video “dokaze” za njegove zločinačke tvrdnje nisu dostavili iz MUP RS, već mu ih je “dodao” Đorđe Rađen, što sam već objavio.

Svi ti dokumenti i dokazi su u posjedu Tužilaštva, ali ni dalje se ne dozvoljava nikakva istragu niti privođenje bilo koga od pomenutih u ovom tekstu, kao i drugih lica koja se dovode u vezu sa ubistvom Davida Dragičevića i/ili prikrivanjem dokaza i saučesništva u zataškavanju.

Davidov nestanak i likvidacija

David Dragičević nestao je u noći 18.03. ove godine.Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, rekao je da su njegovog sina likvidirali pojedini pripadnici MUP RS, 23.03.2018. godine, u periodu od 22-23 časa. Nakon toga njegovo tijelo je bačeno u kanalizaciju Crkvena.

“Zadnji put je mučen između 20 časova i 21 čas i 30 minuta, 23.03.2018. godine”, rekao je Dragičević.

Tijelo Davida Dragičevića nađeno je u kanalizaciji Crkvena 24.03. ove godine. (nastaviće se) 

Institucionalizovana Nagrada za Zločin/VSTS potvrdio da je kriminalac-tužilac Vrećo oslobođen; Milan Tegeltija, Kum Pravosudnog Kartela, uspješno završio još jedan zločinački posao (07.07.2020.)


Piše: Slobodan Vasković 

Visoki sudski i tužilački savjet potvrdio mi je da je Drugostepena komisija VSTS oslobodila Dalibora Vreću svake odgovornosti u slučaju “Naerac”, što sam, pozivajući se na svoje izvore, objavio 06.06. ove godine. 

“Poštovani gospodine Vaskoviću,
vezano za Vaš upit želimo da Vas informišemo da je Odluka Drugostepene disciplinske komisije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) u predmetu protiv tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Dalibora Vreće donesena i dostavljena Uredu disciplinskog tužioca kao i punomoćniku tuženog.

Navedenom Odlukom je kao neosnovana odbijena žalba Ureda disciplinskog tužioca i potvrđena Odluka Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH za tužioce od 19. februara 2020. godine”, odgovoreno mi je 07.06.2020. iz VSTS.


Ovom užasnom Odlukom Vrećo ostaje tužilac, iako je počinio teško krivično djelo u “Slučaju Naerac”.

Ono što je najmonstruoznije jeste činjenica da će Vrećo i dalje biti postupajući tužilac u slučaju zločina teškog ubistva Davida Dragičevića i da će, kao i proteklih 26 mjeseci, nasataviti sa opstrukcijama.

Ubistvo Davida Dragičevića neće biti riješeno dok god je Vrećo postupajući tužilac, Dragan Lukač ministar unutrašnjih poslova RS, a Milan Tegeltija predsjednik VSTS. Zahvaljujući navedenim ubice i njihovi saučesnici nastaviće da budu na slobodi i realizuju, zajedno sa Lukačem, Tegeltijom i ostalim vrećama, osmišljavaju i čine nove zločine.


Tegeltija, kum Pravosudnog Kartela, koji hara BiH, oslobađanjem Vreće, priveo je kraju još jedan težak kriminalni zadatak, pošto je Vreću bilo praktično nemoguće osloboditi odgovornosti, toliko su dokazi protiv njega bili znažni; Međutim, Potkovani je pritiskom i kontrolom većine članova VSTS uspio u tome.

Pravosuđe u BiH ne postoji; Potpuno su te takozvane institucije zarobljene, a oni koji ih vode služe isključivo zločinačkim interesima partokratskih, kleptokratskih elita i njihovih klijentelističkih mreža.

Oslobađanjem Vreće, što je novi Tegeltijin zločin bez presedana, on nije zabio zadnji klin u mrtvački kovčeg pravosuđa; To je poodavno učinjeno - samo je dodatno provjerio da koji slučajno nije olabavio.

Svi detalji ovog slučaja nalaze se u nizu tekstova koje sam objavio, a dio njih ponovo emitujem.

Nagrada za Zločin: Milan Tegeltija definitivno oslobodio Vreću odgovornosti za kriminalno djelo u slučaju “Naerac” i još jednom direktno potvrdio da je jedan od ključnih zaštitnika ubica Davida Dragičevića i Dženana Memića (06.07.2020.)
Pravosudno podzemlje: Milan Tegeltija I Dalibor Vrećo

Piše: Slobodan Vasković

Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, uspio je i drugostepeno osloboditi odgovornosti, disciplinske, tužioca-kriminalca Dalibora Vreću, sa kojim je zajedno losmislio, potom i lažirao slučaj “Nareac”, potvrđeno mi je iz obaviještenih izvora.

Ova presuda drugostepene Komisije VSTS, tijela čiji je Tegeltija predsjednik, definitvno potvrđuje da pravosuđe u BiH više ne postoji i da je u potpunosti u rukama Zločinačkih organizacija, koje stoje iza Tegeltije i Pravosudne mafije koju on lično predvodi.

"Kada je u pitanju postupak protiv Dalibora Vreće, tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, prvostepeni disciplinski postupak je okončan na način da je disciplinska tužba Ureda disciplinskog tužioca odbijena. Na Odluku Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH Ured disciplinskog tužioca je blagovremeno izjavio žalbu, o kojoj je odlučivala Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH. Odluka drugostepene disciplinske komisije je u fazi izrade nakon čega će ista biti otpremljena strankama u postupku", odgovoreno mi je iz VSTS 22.06. ove godine.

Moji izvori tvrde da je Odluka Drugostepene komisije potvrdila onu Prvostepene - Vrećo je oslobođen. 

Umjesto da Vrećo odgovara, zajedno sa sudijama Veljkom Krejićem i Branislavom Maletićem, i disciplinski i krivično, jer su u sudnici lažirali optuženog, dovodeći umjesto njega NN lice, Vreći je Tegeltija omogućio da se nastavi baviti tužilačkim poslom; Preciznije, da nastavi raditi za ubice Davida Dragičevića.

Protiv Krejića i Lateića se još uvijek vodi disciplinski postupak.

David Dragičević, otet 18.03.2018., potom mučen i ubijen,
Njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.
Vrećo je postupajući tužilac u tom predmetu i već punih 26 mjeseci ne dozvoljava bilo kakvu ozbiljniju istragu; Štaviše, lično sprečava privođenje i pritvaranje ključnih saučesnika u likvidaciji, poput Đorđa Rađena, koji je, kako bi se prikrilo Davidovo ubistvo, lažno prijavio pljačku kuće, 18.03.2018.

Te noći Dragičević je otet, kasnije mučen i ubijen, a njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas.

U ubistvu su učestvovali pojedini pripadnici policije, a Dragan Lukač, Ministar unutrašnjih poslova RS, ne prestaje sa progonom, privođenjem i napadima na sve one koji i danas zahtijevaju istinu o ubicama.

Lukač sadistički progoni sve te osobe preko svojih pretorijanaca, a MUP RS je postao njegova privatna Zločinačka organizacija, kao što je Pravosuđe BiH  Tegeltijina.

Dragan Lukač
Oslobađanjem Vreće, Tegeltija je direktno stao u zaštitu ubica i odobrio sve Vrećine dosadašnje opstrukcije u rješavanju zločina teškog ubistva.

Samim tim nisu iscrpljene sve pravne mogućnosti za teško kažnjavanje i Tegeltije i Vreće, jer to što su počinili jeste teško krivično djelo; preciznije dva - oslobađanje Vreće i lažiranje suđenja Naercu.

Ta djela neće brzo zastariti i važno je nastaviti insistirati na njihovom krivičnom gonjenju i kazni, najvećoj mogućoj što se može izreći.

Tegeltija je oslobađanjem nedostojnog tužioca, nečovjeka i monstruma Vreće nastavio svoj zločinački niz na čelu VSTS, čvrsto i dalje vjerujući da je iznad Zakona. Tako i djeluje, ali će, prije ili poslije, doći pod udar Zakona, jer pozicija predsjednika VSTS nije za njega rezervisana doživotno.

Dženan Memić, preminuo 15.02.2016., nakon napada 08.02.2016.
Ranije se Tegeltija svrstao na stranu onih koji štite ubice Dženana Memića, imenujući Dalidu Burzić, koja je opstruisala istragu o zločinu teškog ubistva, za sudinicu Suda BiH. Memić je preminuo 15.02.2016. od teških povreda zadobijenih u napadu 08.02.2016.

U nastavku nekoliko tekstova u kojima su svi detalji brutalnih zločina koje su počinili i čine ih i dalje Milan Tegeltija i Dalibor Vrećo.   

Pravosudni Kartel: Milan Tegeltija zajedno sa tužiocem-kriminalcem Vrećom osmislio i sproveo lažirano suđenja Draganu Naercu i zato čini sve da Vreću oslobodi odgovornosti; “Slučaj Naerac” direktan je dokaz o čvrstim vezama Tegeltije sa najopakijim zločincima (22.06.2020.g)


Piše: Slobodan Vasković

1.
Milan Tegeltija, predsjednik VSTS BiH i Šef pravosudnog Kartela, zajedno sa tužiocem-zločincem Daliborom Vrećom osmislio je i realizovao lažirano suđenje Draganu Naercu, potvrđeno mi je iz nekoliko nezavisnih izvora.

2.
Upravo zbog toga, Tegeltija čini sve da oslobodi Vreću bilo kakve odgovornosti za ovaj zločion bez presedana, čak i u pravosuđu BiH; Pravosuđu koje je Milan Tegeltija pretvorio u sopstvenu zločinačku organizaciju.

3.
Tegeltija je u vrijeme činjenja ovog zločina bio na funkciji predsjednika VSTS. 

Sve vrijeme osmišljavanja i realizacije kriminalne akcije bio na “vrućoj” liniji i sa Naercem i sa Vrećom, što je rezultovalo nevjerovatnim oslobađanjem Naerca, tvrde moji izvori.4.
Ono što ovaj opaki čin čini monstruoznim jeste činjenica da je njegov epilog u vremenu nakon toga, prouzrokovao niz teških kriminalnih akata, što je Tegeltiji odlično poznato i što ga lično uvezuje sa najopasnijim zločincima sa područja BiH, koji djeluju u zemlji, ali i širom Evrope.

5.
Tegeltija i Vrećo, uz pomoć sudija Veljka Krejića i Branimira Maletića organizovali su lažno suđenje 28.04.2017. godine, na kojem se nije pojavio Naerac, već su doveli NN osobu koja je čak priznala krivicu i kojoj je presuđeno šest mjeseci uslovne kazne.6.
U vrijeme suđenja, u Osnovnom sudu u Gradišci, Nareac se nalazio u ekstradicionom pritvoru u Versaju, jer su ga vlasti Francuske uhapsile na osnovu Interpolove potjernice, raspisane po nalogu suda u Gradišci. 

Nakon izricanja “presude” NN licu, 03.05.2017. godine, potjernica je povučena, a Naerac u Francuskoj pušten na slobodu.

7.
Naerac, jednostavnije rečeno, nije mogao biti na dva mjesta istovremeno, a vlasti Francuske su BiH poslale dokumente kojima se potvrđuje da je Naerac, u vrijeme “suđenja” u Osnovnom sudu u Gradišci, fizički bio u pritvoru u Versaju.

Čekanje ovih dokumenata iz Francuske, koji su traženi na ahtjev VSTS, za cilj je imalo odugovlačenje disciplinskog procesa protiv Vreće.

8.
Nakon što sam prije dvije godine otkrio ovu tešku kriminalnu pravosudnu akciju, Tegeltija čini sve da zaštiti Vreću, jer tako štiti i sebe.9.
Upravo zbog toga je prvostepena Disciplinska komisija VSTS, koja se bavila slučajem “Naerac”, po Tegeltijinom diktatu, oslobodila Vreću

“Poštovani gospodine Vaskoviću,
 vezano za Vaš upit, želimo da Vas obavijestimo o sljedećem:
 Protiv Veljka Krejića, predsjednika Osnovnog suda u Gradišci i sudije Branimira Maletića, sudije u Osnovnom sudu u Gradišci postupak pred Prvostepenom disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je u toku.Kada je u pitanju postupak protiv Dalibora Vreće, tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, prvostepeni disciplinski postupak je okončan na način da je disciplinska tužba Ureda disciplinskog tužioca odbijena. Na Odluku Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH Ured disciplinskog tužioca je blagovremeno izjavio žalbu, o kojoj je odlučivala Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH. Odluka drugostepene disciplinske komisije je u fazi izrade nakon čega će ista biti otpremljena strankama u postupku”, odgovoreno mi je iz Ureda disciplinskog tužioca u vezi sa suđenjem Vreći.

10.
Vrlo teško je povjerovati da Tegeltija nije dao sve od sebe kako bi i drugostepena Disciplinska komisija oslobodila Vreću, jer njega Vrećo po ovom osnovu “ima u džepu”. Slično bi se, izvan svake razumne sumnje, moglo dogoditi i sa sudijama Krejićem i Maletićem, kojima je odgođeno ročište što se trebalo održati 18.06. ove godine.

11.
Vrlo je bitno navesti razloge zbog kojih je Vrećo oslobođen krivice; Kao ključni argument navedena je činjenica da su sudije morale legitimisati i znati da li se pred njima nalazi optuženi ili ne, a da to Vrećo nije morao.

Kao dokaz tome navedeno je da Vrećo nije od početka bio postupajući tužilac u slučaju Naerac, već je to bila Snježana Živković.

12.
Razlozi zbog kojih je Vrećo oslobođen su apsolutni idiotizam i svjedoče koliko daleko je spreman ići Tegeltija da bi zaštitio sopstvene kriminalne radnje.

Prije svega, Vrećo je zamijenio Živkovićevu da bi mogao, po Tegeltijinom nalogu, izvesti kriminalnu akciju.

13.
Druga, još bitnija činjenica, jeste da je Vrećo morao znati da se sudi NN licu, Lažnom Optuženom, odnosno da on, kao tužilac u postupku, traži kaznu za NN lice, a ne za Naerca, iz prostog razloga što je u tužilačkom spisu imao sliku Naerca, koji je uhapšen zbog nasilništva, a imao je i, tada još uvijek, raspisanu Interpolovu potjernicu.

U spisu predmeta morala je postojati kopija dokumenta, jer je raspisana potjernica.

14.
Nema nikakve dileme da je Vrećo znao da se ne sudi Narecu, kao što nema nikakve dileme da je sve osmislio Tegeltija. 

15.
Nema nikakve dileme da je Tegeltija kriminalac vrlo vrlo velikog kalibra i da je spreman na svako zlo - do naloga za fizičke udare na one koji mu smetaju; To nije nikakvo iznenađenje, jer se radi o beskarakternoj, brutalnoj, patološkoj osobi, spremnoj na sve samo da bi opstao. 

Uostalom, kako vrijeme bude prolazilo na površinu će isplivati još brojni Tegeltijini teški zločinački postupci, kao i njihove teške posljedice. 

16.
Druga stvar zbog koje je Tegeltija morao da učini sve da oslobodi Vreću, jeste što je potonji postupajući tužilac u slučaju teškog ubistva Davida Dragičevića i što opstruiše istragu tog zločina duže od 26 mjeseci, iako se sve zna, kao što se zna da su u zločinu učestvovali i pojedini pripadnici policije. 


17.
Tegeltijin zadatak je da štiti ubice i saučesnike, što i čini štiteći Vreću.

Kartel Milana Tegeltija je nezavisan centar kriminalne moći koji galopirajući razara BiH; Tegeltijin Kartel oslobodio kriminalca-tužioca Vreću kako bi mogao nastaviti da skriva ubice Davida Dragičevića i njihove saučesnike (20.06.2020.)


Piše: Slobodan Vasković

1.
Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, i pravosudna mafija koju je inkorporirao u pravosudne institucije BiH, oba njena entiteta, svih kantona i Distrikta Brčko, najmaligniji su dio države i na odličnom su putu da je potpuno razore. Čine to galopirajući.

2.
Zločinačka, u punom smislu te riječi, grupacija okupljena oko Tegeltije, kojoj je on nesporni Šef, poodavno je postala potpuno nezavisan centar kriminalne moći koji teško zloupotrebljava pravosudne funkcije zbog lične koristi i promocije sopstvenih političkih favorita.

3.
Bilo bi netačno navesti da krivicu za ovakvo stanje snose samo Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović, koji preko raznoraznih tegeltija imaju vrlo bitan i veliki uticaj na odluke takozvanih pravosudnih organa; Podjednaku, ako ne i veću krivicu snosi Međunarodna zajednica - Zapad, koji finansira zločinački Tegeltijin Kartel, ali i Rusija koja podržava sve kriminalne akte njegovog Ganga.


4.
BiH rastura šestorka, a ne trojka: To su Izetbegović, Čović, Dodik, Tegeltijin Kartel, Zapad i Rusija. U to nema nikakve dileme, jer svi oni dogovaraju i pregovaraju sa Tegeltijinim Kartelom oko slučajeva koji su u fokusu njihovog trenutnog interesa.


5.
Tegeltija je beskrupulozni, maliciozni, arogantni, brutalni, bezočni, poluobrazovani primitivac-kriminalac koji spremno štiti ubice, organizatore ubistava, izvršioce najtežih krivičnih djela i nedodirljiv je za razliku od svih ostalih - Izetbegović, Čović, Dodik bar se pojavljuju na izborima, ambasadori stranih zemalja odgovorni su svojim Vladama; Samo Tegeltija ne polaže račune nikome i radi šta hoće, kako bi ostvario što veću moć i prigrabio što veće bogatsvo. 

U tom - šta hoće - nalazi se i montiranje slučajeva, oslobađanje optuženih za ratne zločine za novac, oslobađanje kriminalaca svih kalibara za pare, zaštita ubica, njihovih saučesnika, gaženje po leševima koje je izvanredno plaćeno, oslobađanje i neprocesuiranje teških privrednih pljački i prevara, nedozvoljavanje procesuiranja monstruma koji su zloupotrijebili pandemiju kako bi se obogatili, što je direktan atak na zdravlje stanovništva…

6.
Među Tegeltijinim zlodjelima je čak i zloupotreba položaja za seksualno iskorištavanje podređenih mu službenica, o čemu postoje čvrsti dokazi; Kao nagrada za seksualne usluge, Tegeltijinim seksualnim robinjama slijedi napredovanje u službi uz jedan uslov - slijepa poslušnost.


7.
Mnogo, premnogo, je dokaza Tegeltijinog monstruoznog zločinačkog rada. 

Jedan od njih je i oslobađanje tužioca-kriminalca Dalibora Vreće, kako bi se efikasno, preko tog nečovjeka i zlikovca, nastavilo sa opstrukcijom istrage zločina teškog ubistva Davida Dragičevića.

8.
Vrećo već 27 mjeseci ne dozvoljava bilo kakav pomak u istrazi oko ubistva Davida Dragičevića, koji je otet 18.03.2018. godine, potom mučen i ubijen, da bi njegovo tijelo bilo pronađeno kraj Vrbasa 24.03.2018. godine.

David Dragičević, otet 18.03.2018., mučen, ubijen; Tijelo pronađeno 24.03.2018.
Nagrada za opstrukcije u istrazi ubistva Dragičevića, koje je činio i čini Vrećo je oslobađajuća presuda pred prvostepenom Disciplinskom komisijom VSTS za njegovo kriminalno djelovanje u poznatom “slučaju Naerac” o čemu sam detaljno pisao. I o čemu su vlasti Francuske dostavili VSTS-u dokumente koji nesporno dokazuju da je Vrećo u vom slučaju počinio teško kriminalno djelo.

9.
Istina, Ured disciplinskog tužioca žalio se na odluku prvostepene Disciplinske komisije, ali to je samo forma - Vrećo će biti oslobođen, uprkos nedvosmilenim dokazima da je počinio kriminalno djelo, kako bi mogao da završi neljudski posao skrivanja ubica Dragičevića i njihovih pomagača, među kojima su i pojedini pripadnici policije RS.10.
Postupajući na ovaj način, Tegeltija se direktno stavio u službu ubica Davida Dragičevića i nastavio da ih štiti, što i čini još od marta 2018. kada je nevini mladić surovo likvidiran.

11.
Štiteći Dalidu Burzić, koju je unaprijedio u sudiju Suda BiH, Tegeltija štiti i ubice Dženana Memića.


Dženan Memić, preminuo 15.02.2016., nakon što je 08.02.2016. brutalno pretučen
Memić je 08.02.2016. brutalno pretučen palicama, zbog čega je preminuo 15.02.2016. godine.

Na godišnjicu njegove smrti, 14.02.2019., Dalida Burzić, koja je ubistvo Memića, što je zločin bez presedana, prekvalifikovala u stradanje u saobraćajnoj nesreći, imenovana je za sudiju Suda BiH.Ova užasna činjenica svjedoči, sama po sebi, koliko Tegeltija i njegov Kartel sebe smatraju nedodirljivim, ali i o kavim Neljudima i Monstrumima je riječ.  

Slučaj Naerac   

Bilo je pravo umijeće osloboditi Dalibora Vreću, kriminalca i zločinca, u “Slučaju Naerac” i takvo što mogao je učiniti samo Milan Tegeltija! Suđenje tužiocu OJT Banjaluka Daliboru Vreći pred Disciplinskom komisijom VSTS počelo je krajem januara 2020. godine.

Kancelarija disciplinskog tužioca podnijela je disciplinsku tužbu protiv Vreće, te sudija Veljka Krejića i Branimira Maletića sredinom novembra 2019. godine, jer su lažirali suđenje Draganu Naercu, tako što su umjesto optuženog u sudnicu doveli NN lice, pa potom izrekli "presudu".

Krejiću i Maletiću još uvijek nije izrečena presuda, za razliku od Vreće koji je prvostepeno oslobođen.

Zahvaljujući ovoj pravosudnoj prevari Naerac je iz ekstradicionog pritvora u Versaju (Francuska) pušten na slobodu i nije izručen BiH.

Navedena trojka nije samo počinila težak disciplinski prekršaj, već i krivično djelo, tako da bi, osim definitivnog uklanjanja iz pravosudnih institucija, morali biti procesuirati i zbog krivičnih djela koja su počinili. Ali ništa od toga dok Tegeltijin Kartel haraju pravosuđem.

Slučaj Naerac: UDT podnio disciplinsku tužbu protiv Vreće i sudija Krejića i Maletića zbog kriminalnog djelovanja u "slučaju Naerac" (19.11.2019.)

piše: Slobodan Vasković

1.
"Ured disciplinskog tužioca VSTV-a je okončao istragu u predmetu iz Vašeg upita i podnio disciplinsku tužbu protiv predsjednika Osnovnog suda u Gradišci Veljka Krejića, sudije Osnovnog suda u Gradišci Branimira Maletića i tužioca Okružnog tužilaštva u Banja Luci Dalibora Vreće, zbog disciplinskih prekršaja propisanih članom 56. odnosno 57. Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine", odgovoreno mi je iz te institucije na upit kada će se okončati istraga protiv Dalibora Vreće i navedenih sudija o njihovom učešću u kriminalnom aktu u "Slučaju Naerac".

2.
Podnošenjem disciplinske tužbe UDT-a VSTS je trebalo da otpočne proces uklanjanja Dalibora Vreće iz pravosuđa BiH, zbog kriminalnih djela koja je počinio, ali ga je Tegeltija spasio. 
Vrećo je postupajući tužilac u predmetu zločina teškog ubistva Davida Dragičevića u kojem opstruiše istragu kako se ne bi došlo do počinilaca likvidacije.

3.
Disciplinski tužilac podigao je tužbu protiv Dalibora Vreće, tužioca OJT Banjaluka, sudije Branislava Maletića, kao i protiv Veljka Krejića, predsjednika Osnovnog suda u Gradišci, jer su lažirali suđenje Draganu Naercu, 24.04.2017. godine.

(Ovu kriminalnu prevaru sam otkrio i objavio sve dokumente o njoj 24.09.2018.).

4.
Potvrdili su to dokumenti iz Francuske, poslati na zahtjev Kancelarije disciplinskog tužioca VSTS, koji svjedoče da je Vrećo doslovno lažirao optuženog u “slučaju Naerac”, a Maletić i Krejić bili saučesnici u tom nedjelu.

Dokumentima se potvrđuje da je Naerac bio u ekstradicionom pritvoru u tamošnjem gradiću Versaju u isto vrijeme kada mu je suđeno u sudu u Gradišci, što je praktično nemoguće. (vidi dodatak). 

Sud u Gradišci
5.
Sudija je bio Branislav Maletić je, prema zakonu, morao utvrditi identitet optuženog, što on nije učinio.

6.
Isto se odnosi i na Krejića, predsjednika Osnovnog suda Gradiška, koji je raspisao međunarodnu potjernicu za Naercem. 

Kada određena zemlja izruči traženo lice, ono se vodi kod predsjednika Suda koji je raspisao potjernicu i pred njim se izjašnjava o krivici; Ukoliko se izjasni krivim, tada ga predsjednik Suda prosleđuje nadležnom tužiocu i slijedi izricanje kazne; Ukoliko se izjasni da nije kriv - počinje suđenje.

7.
Jasno je da je Krejić, zajedno sa tužiocem Vrećom i sudijom Maletićem bio u dosluhu i da su njih trojica, djelujući kao organizovana zločinačka grupa, lažirali suđenje Naercu u Gradišci, dok se on nalazio u eksradicionom pritvoru u francuskom gradiću Versaju.


Presuda lažiranom Naercu
8.
Koliko duboko je Vrećo, zajedno sa sudijama Krejićem i Maletićem, zagazio u kriminal svjedoči i podatak da je NN lice, koje je Vrećo doveo na suđenje (24.04.2017.) kao zamjenu za Naerca, čak dalo izjavu, prihvatilo nagodbu i dobilo šest mjeseci pritvora. To je za direktnu posljedicu imalo puštanje Naerca iz ekstradicionog pritvora u Versaju.

Prije toge je NN lice, sasvim vjerovatno, "dalo" izjavu i Krejiću i "prihvatilo" krivicu.

9.
Sva trojica su počinili krivično djelo i morali su krivično odgovarati zbog ovog nedjela (članovi 347 i 376 Krivičnog zakona RS), ali tegeltija je spasio Vreću, pa ni Krejić niti Maletić ne treba da brinu. 
 “Slučaj Naerac” - Dokumenti

Gradiška
1.
Dalibor Vrećo je bio tužilac u ovom predmetu, a Dragan Naerac je optužen da je 06.04.2006. godine “fizički zlostavljao Aleksandra Grubešića”, kojeg je nakon toga i opljačkao. 

2.
Prije nego ga je opljačkao, prijetio je da će ga ubiti, bo ga sabljom i maltretirao na razne druge načine.

3.
Naerac je, potom, pobjegao u Francusku.

4.
Osnovni sud u Gradišci 01.08.2016. godine donosi Naredbu o raspisivanju međunarodne potjernice za Naercem, a Interpol BiH je odmah prosleđuje Francuskoj.

5.
Francuske vlasti obavještavaju organe BiH 10.02.2017. godine da je Naaerac uhapšen i da se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za Koordinaciju policijskih tijela BiH, 10.02.2017. godine navodi da su od Interpola zaprimili obavijest da je taj dan Dragan Naerac uhapšen na području Francuske. 


Obavještava o tome Ministarstvo pravde BiH i Osnovni sud u Gradišci.

6.
Od Ministarstva pravde zahtijeva da uputi hitnu molbu za izručenje Naerca iz Francuske, jer bi po zakonu zbog djela koje je počinio mogao biti presuđen na deset godina robije.

7.
Iz Ministarstva pravde 14.02.2017 upućuju dopis Osnovnom sudu u Gradišci da je Naerac uhapšen u Francuskoj i traže se hitno dokumenti za zahtjev za ekstradiciju.


8.
Prizivni Sud Grada Versaja 06.04. upućuje advokatu Naerca poziv na ročište koje će se održati 27.04.2017. godine, iz čega je jasno da je Naerac u ekstradicionom pritvoru.9.
Međutim, umjesto dokumenata za ekstradiciju, 28.04., u Osnovnom sudu u Gradišci organizuje se lažno suđenje Naercu, na kojem se fingira da je i optuženi Naerac prisutan, iako je on u tom trenutku u ekstradicionom pritvoru u Francuskoj u gradu Versaj.

10.
Dalibor Vrećo, kao postupajući tužilac, zna da je isti u ekstradicionom pritvoru u Francuskoj u gradu Versaj, ali se ponaša kao da je Naerac u sudnici. 

11.
Vrećo to radi sve u dogovoru sa zaštitnicima Naerca, Naercem, ali i sudijom Branimirom Maletićem.

Iako Naerca nema, Vrećo učestvuje u postupku  kao da je tu, a u presudi, napisanoj, 03.05.2017. godine, čak se navodi i izjava “prisutnog” Naerca.

12.
“Optuženi na pretresu održanom 27.04. priznaje krivnju za djelo koje mu se stavlja na teret. Krivnju je priznao dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem upoznat sa posljedicama vezanim za imovinskopravni zahtjev i troškove postupka”, navodi se u presudi, kojom je Naerac presuđen na šest mjeseci zatvora.


13.
Kako je Naerac mogao navedeno izreći u sudnici u Gradišci, kada je u tom trenutku bio u ekstradicionom pritvoru u Versaju, Francuskoj? Nikako. Sve je lažirano, a u lažiranju je učestvovao Dalibor Vrećo, koji je prihvatio donešenu presudu.


14.
Nevjerovatna je drskost, bezobrazluk, poniženje pravosudnih institucija u kojem su učestvovali Vrećo i sudija Maletić. To je ujedno i svjeočanstvo da je pravosuđe potpuno trulo i da njime vladaju kriminalci.

Naravno, Naerac je mogao da plati ovakvu izrečenu kaznu i da ne ide u zatvor, što je on i učinio.

15.
Nakon ovakve presude, Sud u Gradišci je donio Naredbu o obustavii potjernice za Naercem i on je u Versaju pušten na slobodu.Osnovni sud u Gradišci, 01.06. obustavlja potjernicu, jer je “lice pristupilo Sudu” 28.04.2017. godine. Kakva laž.

Direkcija za Koordinaciju stavlja van snage potjernicu. 

16.
Iz Ministarstva pravde Francuske 02.06.2017. traži se objašnjenje o “slučaju Naerac” i obavještavaju organe BiH da su sljedeće saslušanje u vezi sa pitanje ekstradicije  zakazali za 27.06.2017. godine. 


Nakon lažiranog suđenja u Gradišci, upućivanja dokumenata koji su, defakto, falsifikovani, jer Naerac nije bio prisutan na procesu, sud u Francuskoj ga je pustio na slobodu.

17.
Ukoliko Vrećo ne završi u zatvoru nakon sveg zla i zločina koje je počinio, onda je definitvno da je pravosuđe u potpunosti u rukama Zločinačkih organizacija koje ga koriste kao alatku za čišćenje kriminalnih djela koja su počinili i čine - od nasilništva, pljački, pa do ubistava!