петак, 13. новембар 2020.

Bizarno, Jezivo i Morbidno/Poziv SNSD-ovaca da se glasa za upokojenog kandidata, što je zloupotreba umrle osobe: Članovi SNSD-a pozivaju na društvenim mrežama da se glasa za preminulog Srđana Sikiraša, koji je, za života, bio kandidat za odbornika te stranke u opštini Istočno Novo Sarajevo



Piše: Slobodan Vasković


Srđan Sikiraš, koji se upokojio 10.11.2020., u 49. godini života, bio je kandidat za odbornika na listi SNSD-a za Skupštinu opštine Istočno Novo Sarajevo.


Sikiraš je, nažalost, mlad preminuo, u 49. godini, a sahranjen je 11.11., u 13. časova i 30. minuta na vojničkom groblju Mali Zejtinlik u Sokocu.



Međutim, dan kasnije uslijedio je zaista šokantni, bizarni i morbidni poziv člnovima SNSD-a, “braći i sestrama”, na društvenim mrežama, da glasaju na izborima 15.11 za preminulog Sikiraša.


“U Nedelju izađite i glasajte za našeg brata Srđana i njegove kolege. Pokažimo da ga nismo i nećemo zaboraviti niti napustiti ni njega ni njegove nasljednike koji će svijetla obraza i ponosni na svog oca u budućnosti od svakog očevog stranačkog kolege moći zatražiti pomoć ako im zatreba.

Molim vas i u vlastito ime da ispoštujete sve što smo dogovarali i planirali zajedno sa vama”, napisao je na svom FB profilu Miodrag Kovačević Kvisko, dodajući “To što je našeg brata Srđana bog pozvao ranije sebi u carstvo nebesko nije razlog da ga iznevjerimo i napustimo”.



Samo dan nakon što je sahranjen, zloupotrijebljena je njegova smrt  kao sredstvo u kampanji SNSD-a, da pri tom niko nije ni pomislio da li to zaista njegova porodica želi.


Poziv je licemjeran, jer se njegova iznenadna i tragična smrt, a bio je  mlad čovjek, zloupotrebljava kako se ne bi izgubili glasači na koje je Sikiraš, za života, računao kao na svoje sigurne glasove.


Očito je da je SNSD izgubio sve kriterije, pa i razum, jer ovaj poziv da se glasa za pokojnika je “kampanja mrtvima”, a nikako odavanje počasti preminulom.


Potvrđuje to i činjenica da je poziv na glasanje za pokojniog Sikiraša uslijedio smo dan nakon sahrane.


Sikirašu Bog da dušu ‘prosti i neka mu je laka crna zemlja, a onima koji zloupotrebljavaju njegovu smrt na dušu taj morbidni, jezivi, bizarni poziv.


 Poziv da se glasa za pokojnog Sikiraša (12.11.2020)

 

BRAĆO I SESTRE!

Juče smo ispratili našeg brata Srđana na vječni počinak.

Zahvaljujem se svima koji su došli.

Hvala načelniku Ćosiću na iskrenom, bratskom govoru koji je održao našem upokojenom bratu Srđanu

Želio bi se zahvaliti i Srđanovim stranačkim kolegama

Lali

Vedranu

Marini

Ašketu

Aleksandri

Dejanu




Koji su zajedno sa nama ispratili našeg brata Srđana na vječni počinak.

A ostalim kolegama koji nisu bili prisutni želim brz oporavak i ozdravljenje. 

Već tri dana zovete da vidite šta dalje, pa vam se sad ovako obraćam jer neću uspjeti sve posebno kontaktirati i objasniti.

To što je našeg brata Srđana bog pozvao ranije sebi u carstvo nebesko nije razlog da ga iznevjerimo i napustimo.

Naš Srđan nastavlja da živi kroz svoju djecu kao svoje nasljednike i kroz naše sjećanje na njega.

Sve poslove koje je počeo i završio je osim ovog zadnjeg odborničkog u čemu ga je spriječila iznenadna smrt.



Svi mi trebamo po zadnji put da podržimo Srđana i njegove uložene napore oko ovih izbora da posljednji put pomognemo da privede kraju i ovaj započeti posao.

U poslijednja dva mjeseca sa svima vama smo se dogovarali oko glasanja i vaše podrške Srđanu i njegovim stranačkim kolegama sa liste. 

U Nedelju izađite i glasajte za našeg brata Srđana i njegove kolege. Pokažimo da ga nismo i nećemo zaboraviti niti napustiti ni njega ni njegove nasljednike koji će svijetla obraza i ponosni na svog oca u budućnosti od svakog očevog stranačkog kolege moći zatražiti pomoć ako im zatreba.

Molim vas i u vlastito ime da ispoštujete sve što smo dogovarali i planirali zajedno sa vama.

Nadam se da će i kolege ispoštovati svoj dio dogovora. 

BRATE MOJ NEKA TI JE VJEČNA SLAVA I HVALA!