среда, 26. новембар 2014.

Vučić angažovan u “AIR Dodik”: Dronov let iznad Republike Srpske

piše: Slobodan Vasković

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sve više dejstvuje kao Dron Milorada Dodika, kojeg ovdašnji “Kralj Papaka” baca na sva tamna mjesta sopstvene bahatosti, nasilja, neodgovornosti i nezakonitih radnji.

Dodik Vučićem manipuliše kao sa Dimnom zavjesom, kojom pokriva i prikriva bezbrojne Crne rupe, koje su “Kralj Papaka” i njegov Orkestar za sahranu Republike Srpske, taktički, strateški, detaljno i nepopravljivo ubušili u ovom entitetu u ekonomskom, socijalnom, finansijskom, političkom i svakom drugom segmentu.

Vučić je Dron, koji Dodik baca narodu u oči i njime pokušava pokriti i prikriti ozvaničenu političku korupciju u RS, javnu kupovinu poslanika i javno uspostavljanje Nasilništva u Narodnoj skupštini RS i u RS uopšte.

Svaki Vučićev “Dronov let”, koji u ovoj “Igrici” usmjerava Dodik, novi je doprinos premijera Srbije urušavanju Republike Srpske.

Čak ni Boris Tadić, bivši predsjednik Srbije i odličan Dodikov prijatelj, nije bio toliki “Dron” u rukama “Kralja Papaka”, koliki je Vučić. I nije letio tako često “po zadatku” kao što leti Vučić.

Vučić već mjesecima igra vrlo licemjernu igru spram Republike Srpske: tajno ohrabruje opoziciju, javno leti za “AIR Dodik”. Njegovo licemjerstvo (in)direktno je doprinijelo potpunoj podjeli ovdašnjeg društva, a Vučićevi sadašnji postupci idu u pravcu da učvrste nestabilnog autokratu, od čije ranije snage, nije preostalo gotovo ništa.

Izigravajući Dron, Vučić javno pokušava abolirati Dodika od brojnih nezakonitih postupaka koje je počinio u RS/BiH, ali i na teritoriji Srbije.
    
Vučić, koji (zvanično) u Srbiji sve snage usmjerava protiv tajkunizacije, autokratskog nasleđa Žutih, kriminala, korupcije i čega sve ne, u Republici Srpskoj svjesno i sistematično učvršćuje Režim, koji je “Idilična slika” svega onoga protiv čega se on u Srbiji navodno bori.

Nelogičan je taj dualizam. Ako dualizam u cijeloj ovoj priči uopšte postoji.

Nebitno je da li je Vučić skrhan “Stokholmskim sindromom” kada je Dodik u pitanju i da li se plaši da bi on i vlasti Srbije od Dodikovog Režima ponovo mogli biti optuženi da su “Budimpešta”, da su “Izdajnici”, da su “Politički pobačaj”, da su “Strane agenture” ili se plaši Rusije, koja navodno stoji iza Dodika…; Bitno je da je Vučićev patetični i licemjerni pristup već nanio ogromnu štetu ovom entitetu, a nakon njegovih poslednjih postupaka, tek će je nanijeti.

Vučić prima izmišljene nagrade sa Dodikom, samo tri dana nakon što je taj isti Dodik psovao mater poslaniku u Narodnoj skupštini RS i prijetio njegovoj porodici i samo tri dana nakon što je taj isti Dodik sa dva Kupljena Poslanika formirao skupštinsku većinu. I samo nekoliko časova nakon što je Dodik prigrabio i epska ovlaštenja da odlučuje o tome ko je Srbin, a ko nije.

Vučić, organizovanjem Velikih nagrada nepostojećih društava i primanjem istih sa Dodikom porkiva te kriminalne akte i daje im legalitet i legitimitet.

Posebno je sramno u cijeloj priči da prisustvuje dodjeli “priznanja” porodične manufakture, (koja stoji iza irelevantnog i, defakto, nepostojećeg Japanskog društva), što Dodika “odlikuje” Velikom nagradom za “pokretanje sveukupnih društvenih reformi, za doprinos u realizaciji nove etape progresa društva i podizanje nivoa  međudržavnih, međunacionalnih i opštih ljudskih odnosa u Republici Srpskoj”!

Ništa licemjernije i neistinitije od obrazloženja Velike nagrade, koja je dodijeljena Dodiku, odavno se nije napisalo u nekom od upućenih mu panegirika, jer je upravo taj isti Dodik zaustavio sve reforme i uništio nadu za bilo kakav progres u RS, a međudržavne, međunacionalne i međuljudske odnose u RS/BiH doveo do usijanja svojim rasističkim, nasilničkim, bahatim ponašanjem. Štaviše, spreman je izazvati i novi građanski i unutarsrpski sukob.

Premijer Srbije svojim postupcima nanosi veliku štetu Republici Srpskoj i usporava proces promjena, koji je započeo i koji je neminovnost, ma šta činili on i njegov Štićenik.

Vučić je za samo nekoliko mjeseci prešao dug/predug put od političara koji je oštro protiv Dodika do Dodikovog Drona. I marionete.

Sve do jula ove godine, Vučić je i javno i “diplomatskim kanalima” poručivao da se neće miješati u izbornu kampanju, a umiješao se maksimalno. Šaljući svoje ministre (koji su po treći put potpisivali godinama ranije već potpisane dokumente) i gradonačelnike (koji su prisustvovali otkrivanju nezavršenih spomenika) Dodiku u pohode u sred izborne kampanje; Organizujući besmislene i jalove zajedničke sjednice dvije vlade, dok je, istovremeno, opoziciji tajno slao slabašne signale kako ih podržava.

Imao je lični cilj: ko god pobijedi, bilo Režim bilo Savez za promjene, da se On, Vučić, proglasi Zaslužnim za tu pobjedu. Tipično Dodikovski.

Na kraju je dobio Duplo Golo i potpuno podijeljeno društvo u RS. I titulu Dodikovog Drona. Kojom ga je zakitilo nepostojeće Japansko društvo!