среда, 19. новембар 2014.

Ubistva, Laži i Audio trake

Piše: Slobodan Vasković


Notorna laž vaspostavljena je kao najveći Nacionalni interes u Republici Srpskoj. I ćutanje.

Kada ubiju Milana Vukelića pred zgradom MUP-a RS, niko ništa ne istražuje i svi ćute oko onih koji su progonili Vukelića, koje je on za života optužio da hoće da ga smaknu; Svi ćute i o ulozi visokih policijskih funkcionera u njegovom progonu; Svi ćute o kriminalu o kojem je govorio. Jer je to Nacionalni interes, a svako drugačije ponašanje ima se smatrati napadom na Republiku Srpsku. Pojedinci koji progovore o tome proglase se Nacionalnim izdajnicima. I progone se svim sredstvima i uz podršku svih institucija.

Onda se na nekom presu pojavi Milorad Dodik i izjavi da je „siguran da niko iz SNSD nije učestvovao u tom slučaju“, čime zaključi slučaj Vukelić i verifikuje progon nepodobnih.

Ćuti se i o pljački para od prodaje Telekoma, pljački milijarde maraka iz Birča, novoj pljački desetina miliona koja traje u „Birču“, o gotovo decenijskoj pljački budžeta, javnih preduzeća, ekonomskih, privrednih, finansijskih, zemljišnih resursa... Pojedinci koji progovore o tome proglase se Nacionalnim izdajnicima. I progone se svim sredstvima i uz podršku svih institucija.

Onda se na nekom presu pojavi Milorad Dodik i izjavi da nikakve pljačke nije bilo, čime zaključi sve te slučajeve i verifikuje progon nepodobnih.

Milorad Dodik je Glavni Istražilac i mjera Nacionalnog interesa. Sve što on kaže i uradi jeste Nacionalni interes, a sve institucije su tu da to potvrde.

Milorad Dodik nije se, do objavljivanja ovog teksta, lično javno oglasio o slučaju „Dva Papka“, ali jeste indirektno preko Uprave kriminalističke policije (UKP), koja je saopštavajući Laži o provedenoj istrazi o kupovini poslanika, u skladu sa važećim normama u Republici Srpskoj, zaštitila Nacionalni interes. Jer, Nacionalni interes kaže da nije moguće da Željka Cvijanović, niti bilo ko iz Režima, učestvuje u kriminalnim radnjama kupovine poslanika, čak i kada to lično potvrdi.

Zato je tu Nacionalna UKP da to potvrdi i otvoreno zaprijeti onima koji su se drznuli objaviti audio zapis koji svjedoči da SNSD kupuje dva poslanika kako bi Zaštitio Srpske Nacionalne Interese!

Kada bi UKP štitila, na primjer, Srbe od kriminala, a ne kriminalce, onda bi UKP:
-      Saslušala Željku Cvijanović
-      Saslušala njene sagovornike
-      Saslušala njenu pratnju
-      Pregledala prostorije Vlade RS
-      Forenzičkim metodama utvrdili autentičnost glasa
-      Forentičkim metodama utvrdili da li je snimak montiran ili ne
-      Forenzičkim i drugim metodama utvrdili gdje je nastao snimak, ko je premijerku snimio i kako je snimak iscurio...
-      Analitikom utvrdili ko je stvarna meta onih koji su snimak proslijedili medijima...

Ništa od svega toga UKP nije učinila, jer kako saslušati premijerku, koja tvrdi da je nevina, a ne ugroziti Srpski Nacionalni Interes?! I za koju im je Dodik već, svojim Posebnim Istražnim Radnjama, dokazao da je čista!

Da li je uopšte od ovakve policije i njenih čelnika Radislava Jovičića, Gojka Vasića i Zorana Mandića, bilo za očekivati da urade bilo šta profesionalno? Nije.

Jovičić je pod pritisom Specijalne policije koju ne kontroliše, uz to je aparatčik, bez ikakvog karaktera, znanja i volje da ga stekne. I ne želi da se bilo šta talasa, pa se u ime Srpskog Nacionalnog Interesa pljačka i dalje otvoreno; Vasić ima običaj da zataškava krivična djela i da od Tužilaštva lično traži da ne pritvaraju osumnjičene, a Mandić se o akcijama policije „povjerava“ braći Čolović i u svom timu ima Sinišu Kostreševića, koji je fin dečko, pa na sastancima u Tužilaštvu izvijesti da će osobe koje MUP sluša obavijesti da su pod posebnim mjerama. I to i učini!

Sada o snimku, onima koji su ga načinili i proslijedili medijima i njihovim stvarnim ciljevima.

Cvijanovićka je u cijeloj priči tek kolateral; Sredstvo, čija je politička neinteligentnost, sklonost prenaglašavanju sopstvenog umišljenog značaja i katastrofalno loše oponašanje Milorada Dodika, iskorišteno kao topovsko đule protiv istog tog Dodika. Koje ga je pogodilo odjednom i u glavu i u srce.

Jednostavnije rečeno, "curenje" Cvijanovićkinog „grupnog uratka o kupovini Papaka“, smišljen je i realizovan plan kako bi se razorio Dodik.

I plod je osvete pripadnika Režima, kojima se zamjerio, a ne „pojedinih medija i blogova“.

Nisu na Dodika njegove dojučerašnje Sluge nasrnule iz političkih razloga-zato što hoće Cvijanovićku ponovo za premijera, već iz Ličnih, jer im je u nekom trenutku oduzeo Moć, kojom su djelovali kao mačem, giljotinom, jataganom, otrovom...

Dodiku Pojedinci/Grupacija iz plejade opskurnih likova, psihopatološke provinijencije, kojima se okružio, nisu oprostili što im je oduzeo „Božja ovlaštenja“ i dodijelio ih nekom drugom iz te silne menažerije sa Dvora.
Onog trenutka kada je Dodik prestao biti sredstvo te Grupacije, čarobni štapić za ostvarenje svih njihovih interesa, „zlatna riječ“ koja sva vrata otvara (i sve te master kard dodijelio novostečenim kućnim ljubimcima), postao Im je Neprijatelj i Legitimni Tačkasti Cilj.

Sada Dodik i zvanično ima na vratu i pod vratom, sopstvene Demone, koje je proizveo i, donedavno kao Horde, slao na kritičare onoga što radi. Ako ćemo pošteno, to je, za početak, sasvim dovoljno za uvod u rat koji mu slijedi; Ovaj put sa stvarnim unutrašnjim Aždajama, koje je on godinama gajio i odgajio u sopstvenim njedrima.

Dodika ne treba žaliti, zaslužio je on i mnogo teže kazne od ove koju mu trenutno izriču donedavne Sluge i Lakeji, što ih je lišio Moći.

Isti ti su, u silnoj želji da se osvete Dodiku, i ne htijući proizveli i jedan zaista kredibilan i kvalitetan posao – dokumentovali su kriminalno lice Režima i pokazali i dokazali da se Režim urušava, bez mogućnosti da se ti procesi zaustave.

Uz to, Dodikovi Katili-Lakeji proizveli su i dugoročni efekat političkih klimatskih promjena: Već sada je eventualna Dodikova vlast u RS stigmatizovana, a da nije ni oformljena. Ta moguća vlast je već sada kriminalizovana i teško difamirana i ta vlast već sada je osuđena na neuspjeh, ako se uopšte uspostavi.

Još nije kraj ove „Čarobne Osvetničke Skazke“!

Stigmatizovani su, unaprijed, i svi oni koji bi iz Opozicionog bloka prišli Dodikovoj vlasti (i obrnuto), a na njih je Kletvu Kupljenih Papaka, bacila lično Ničemu Nedorasla Željka Cvijanović; Taj politički bojni otrov, koji Dodik nemilosrdno baca na narod bezmalo dvije godine i čija je žrtva, na sredini te priče, postao i on lično. Obrt za prste polizat. (Jedino nisu stigmatizovani „Šukalovi Papci“, koji su teško izvrijeđani, pa kao takvi mogu i tamo i onamo).

Nakon ovoga, Dodik šta god uradi kajaće se: Ako ne imenuje Cvijanovićku za mandatara, priznaće da je istinita priča o kupovini poslanika; Ako je imenuje, priznaće da podržava kupovinu poslanika.

Nije lako ni „Kupljenim Papcima“, koji će, kada se ukažu, biti javno žigosani, a užarena gvožđa za njih je pripremila Cvijanovićka.  

Ako ćemo pošteno, ovo je Remek djelo Lakeja Osvetnika! Njihov vrhunac.