понедељак, 24. новембар 2014.

Cijena jednog “Papka” preko million maraka

Piše: Slobodan Vasković

U vrijeme skupštinske pauze Milorad Dodik je sa “Drugim Papkom”, Vojinom Mitrovićem, proveo u razgovoru oko dvadeset minuta.

Prije početka sjednice parlamenta Republike Srpske, Mitrovića su pozvali u klub NDP-a, na čijoj je listi ušao u parlament, i pitali ga da im odgovori - na čijoj čijoj je strani. “Na niihovoj”, odgovorio im je Mitrović.

“Ako je tako, onda više da se nikada nisu usudio da nas pozdraviš ili da nam, ne daj Bože, pružiš ruku. Sad idi napolje”, pokazali su vrata Mitroviću poslanici NDP-a.

Mitroviću je obećano da će iz IRB RS dobiti kredit u iznosu od 1,5 miliona maraka, plus nekoliko unosnih poslova sa TE Ugljevik.

Izvori iz SNSD-a tvrde da je na sjednici IO ove stranke, održanoj u nedelju u Banjaluci, dio vrha te stranke zahtijevao podršku “da se ispoštuju obaveze prema Iliji Stevančeviću”.

Nakon što je to stavljeno na dnevni red, Igor Radojičić je napustio sjednicu IO SNSD. Jedni tvrde da nije htio da prisustvuje toj raspravi, dok drugi kažu da je sjednicu napustio zbog bolova na palcu. Prema tim izvorima, Radojičić je obavijestio prisutne da je veče prije morao da iščupa nokat na Hirurgiji, jer se povrijedio u stanu.

Dalje kažu da je Stevančević postavio SNSD izuzetno visoke zahtjeve. 

Prije desetak dana Ilija Stevančević je “upozorio” vrh Saveza za promjene “da čuvaju svakog poslanika, jer je cijena po glavi za prelazak dostigla vrijednost od 500.000 do milion KM”. Kojeg li licemjera!!!

Izvori iz vrha SNSD-a tvrde da je Stevančevićeva cijena bila i viša, da su bili špokirani, ali da su morali da prihvate.