недеља, 23. новембар 2014.

Drugi Kupljeni Papak je Ilija Stevančević

piše: Slobodan Vasković

Željka Cvijanović je rekla istinu u svom audio uratku: SNSD jeste kupio dva poslanika iz redova opozicionih stranaka. To su Vojin Mitrović i Ilija Stevančević.

Stevančević je obavijestio rukovodstvo Saveza za promjene da će on u parlamentu nastupati kao nezavisni poslanik i da neće podržati kandidate ovog bloka prilikom izbora skupštinskog rukovodstva.

„Ne želim da budem u koaliciji sa Domovinom“, obrazložio je Stevančević svoj bijedni čin.

Tipično za korumpirane i kriminalizovane hulje, koje sopstveni nezakoniti postupak pravdavaju lažnim patriotizmom, odnosno otvorenim rasizmom.

Nije Stevančević nikakav patriota, još manje zaštitnik Republike Srpske, već plaćenička kreatura što nanosi dodatnu štetu Srbima, svojim naci insistiranjem da su legitimni predstavnici Bošnjaka i Hrvata u parlamentu, građani drugog reda, manje vrijedni i kao takvi nedostojni.

Isto važi i za Vojina Mitrovića.

Ostaje pitanje gdje će dva poslanika Stranke Napredna Srpska, koje je sekundarno.

Primarno je da li će se taj dvojac odlučiti da podrži Zločinačku organizaciju, koja kupuje poslanike ili će se držati sopstvenih proklamovanih ciljeva. Od njihove odluke ne zavisi izbor skupštinskog rukovodstva, već sopstvena im politička budućnost.

Nakon Stevančevićevog mizernog postupka, potpuno je jasno i zašto je Uprava kriminalističke policije, bez ikakve istrage, saopštila da je audio uradak Željke Cvijanović “montiran”, iako je to notorna laž.

U vrhu MUP-a RS su, izvan svake razumne sumnje, znali za kupovinu poslanika i cilj im je bio da se ta kriminalna aktivnost zataška. To praktično znači da je i vrh MUP RS dio Zločinačke organizacije koja učestvuje u kriminalnim radnjama. Ali, nije to ništa novo.

Sada je Savez za promjene na potezu: Ukoliko Dva Kupljena Papka na konstitutivnoj sjednici budu glasali za Nedljka Čubrilovića, oni moraju odmah napustiti svaki dalji rad u Parlamentu; Podnijeti krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH, koje je nadležno za ovaj slučaj, i ne vraćati se u skupštinske klupe dok se istraga ne završi, a korumpirane i plaćene hulje ne pohapse i procesuiraju.

Svaki drugi postupak Saveza, koji bi značio ostanak u parlamentu i prisustvovanje polaganju zakletve Milorada Dodika za predsjednika grupe građana, značio bi ujedno i da su oni saučesnici izbornih krađa i postizbornih kriminalnih radnji kupovine poslanika.

Prije četiri godine, Nebojša Radmanović pobijedio je zahvaljujući ubačenim listićima. PDP, a ni ostatak opozicije nisu odreagovali, pognuli su glavu i prihvatili prevaru. Zato danas imamo novu krađu koja se pokušava ozakoniti.

Savez će na konstitutivnoj sjednici biti na velikom ispitu: Ukoliko Mitrović i Stevančević budu glasali zajedno sa grupacijom SNSD-DNS-SP, a poslanici SDS/PDP/NDP ostanu u Parlamentu, onda je njihovo zalaganje za promjene samo deklarativno. Napuste li Skupštinu u toj situaciji, pokazaće zrelost i odlučnost da demokratskim sredstvima stanu ukraj Zločinačkoj organizaciji, koja je zagadila sve segmente društva na najvulgarniji mogući način.