недеља, 16. новембар 2014.

Nestali u 60 sekundi: Vreli dan i Polarna noć

 
Piše: Slobodan Vasković

Dan je bio vreo. Sve pršti oko snimka na kojem Željka Cvijanović tvrdi da je SNSD „kupio dvojicu“, kao zamjenu u slučaju da „Šukalovi papci“, kako u SNSD-u nazivaju poslanike Napredne Srpske, ne pristanu da podrže novu Vladu RS.

Režim/“Papanska farma“ je šokiran, Cvijanovićka još više.

Njena izjava, u kojoj tvrdi da je sve „montirano“, odraz je njenog mentalnog sklopa osobe nespremne za situacije u kojoj joj nije nacrtano kako da djeluje. Cvijanovićka je prestravljena i njeno valjanje u lažima, podjednako je ogavno kao i njeno jeftino tračerstvo sa stranačkim drugaricama, Soldatima partije. I drugom Zoranom.  

Cvijanovićka je vjerna slika trulog Režima i njegove beskrajne prljavštine. Laži, laži i samo laži.

Od Cvijanovićke se jedino više prepao Nebojša Radmanović, koji mrmlja o „podvalama kakve je teško i zamisliti“, istovremeno negirajući i potvrđujući da je Cvijanovićka pokupovala poslanike.

Padam u napast da njegovu lažnu izjavu prokomentarišem koristeći citat iz Maratonaca, ali danas je Međunarodni dan tolerancije, pa ću se ovaj put suzdržati. (I to samo danas, da ne bi bilo kakve zabune).

Radmanovićev istup je maltretiranje starca, potrošenog, nikom potrebnog, kojeg tjeraju da se otvoreno ponižava javno izgovarajući izmišljotine, kako mu ne bi oduzeli ono što je on oduzeo drugima. „Papanska farma“ je nemilosrdna spram svojih sluga.

Vrhunac je saopštenje SNSD-a, koji tvrde da je sve „udar na Šukala“, kojeg oni nazivaju najpogrdnijim imenima.

Rajko Vasić kulira i sve adresira maksimom „to je nama naša kabinetizacija dala“.

Igor Radojičić nije ni pisnuo. Čak ni na tviteru. A očekivalo se od tog demokrate i borca protiv svake vrste korupcije i kriminala da žestoko optuži kupovinu poslanika. I priču o njoj. Kao i njene prezentere. Šala mala, jer će Radojičić, prije ili poslije, biti natjeran da brani Cvijanovićku i izbaci optužbe o „specijalnom ratu“. Beskičmenjak ostaje beskičmenjak.

Interesantno je da se niko iz rukovodstva Papanske farme nije sjetio da cijeli slučaj otvorenog priznanja korupcije, i to kroz usta premijerke, okarakteriše napadom na Republiku Srpsku.   

Svi pozivaju na istragu, i Truli Korumpirani Režim i Opozicione snage.

Ali, zvanične istrage neće biti. Jer bi potvrdila da je Cvijanovićka ustvrdila da je SNSD „kupio dvojicu“, što bi istragu usmjerilo na vrh SNSD-a. I na pare i korupciju i kriminal i...

Zato traje nezvanična, ali vrlo opsežna istraga. Koju vodi Miloš Čubrilović Čubri i njegova elitna jedinica probisvijeta, što siju strah u Režimskim redovima.

Privođenja su u toku; Neprivedeni čekaju i ćute.

I rezultate istrage i rezultate obračuna unutar Režima.

Noć je za osobe pod sumnjom jako jako jako duga. Polarna.

Mi Sa druge strane čekamo nove dijelove snimka.
Ne mislite, valjda, da je Retorična Željka pričala samo 60 sekundi?!!!

I da zaključim: Nije pušten snimak da pokrije brijeg, već da svaka zvjerka ostavi svoj trag.