петак, 21. новембар 2014.

Forenzika RTRS: Aplikativni Jovičić i Haiku metode

Piše: Slobodan Vasković


Radislav Jovičić, formalni ministar unutrašnjih poslova RS, saslušan je u “Dnevniku plus” RTRS-a, 20.11. ove godine.

Saslušanje je trajalo 13’54” i ministar nije priznao ništa. Što je za svaku pohvalu, s obzirom na činjenicu da drhti od RTRS-a, pa je poodavno angažovao neke od „vedeta“ ATV-a da ga „savjetuju“ oko odnosa sa Javnim servisom.

Ministar je izrazio želju da nastavi da bude ministar i u naredne četiri godine, jer mu je to čast. A i što ne bi bila: fina plata, dobro auto, pratnja da se diči pred komšijama, a on lično nema nikakve brige ni odgovornosti. Jer MUP-om najmanje upravlja on, a mnogo više raznorazni čubriji i ćeranići  preko brojnih kostreševića i ostalih ćuluma.

Jovičiću je dovoljno da klima glavom, ali je pitanje da li će uspjeti ostati klimoglavac, jer predsjednik grupe građana Milorad Dodik ima namjeru da ga eliminiše. To je Jovičića ponukalo na lajt uvlačenje i poltronisanje Dodiku, tokom istražnih radnji koje je u „Dnevniku plus“ protiv njega preduzimala jedna od solidnijih polaznica seminara „Milorad Komrakov forever“!

Vješto je ministar poljubio Dodiku ruku dva puta, a da nijednom nije previše ovlažio tu maljavu snažnu šaku, te nije ni bilo potrebe za intervenciju papirnim ubrusima.

A onda je ubrušeni formalni ministar pohvalio vozila i uniforme. Posebno uniforme, u kojima policajci izgledaju kao Jenkiji u američkom građanskom ratu, 1861-1865. godine.

Dobro, Jenkiji su pobijedili u tom ratu, pa je možda to neka pozitivna poruka iz Zgrade pred kojom je raznesen Milan Vukelić. Koji je, prethodno, u toj Zgradi bio progonjen.

Onda se formalni ministar, odlično edukovan od “savjetnika”, osvrnuo i na slučaj “Dva Papka”, pa je istakao da svaki komentar MUP RS “bude zlonamjerno tumačen”.

Očekivao sam da otužni ministar kaže bar nešto konkretno, a ne da jauče k'o kakva strina o “zlonamjernim medijima”, koji progone MUP. A kojima progonjeni MUP, preko UKP-a, otvoreno prijeti.

Dobro, možda te prijetnje UKP-a nisu baš čvrste; Možda se nastavnik geografije Zoran Mandić, koji je ko zna kakvim meridijanima i paralelama, zalutao na poziciju načelnika Uprave kriminalističke policije MUP RS, malo zanio vrteći Globus. Pa kada mu je prst zaustavio Globus na koti Bjelorusija, on se izinspirisao.

I koristeći forenzičke metode, koje se sastoje od lupanja po tastaturi i bauljanja po fontovima i vordu, riješio slučaj “Dva Papka”, zaprijetio novinarima i medijima i pride priznao da su formalni ministar, formalni direktor policije i formalni nastavnik geografije počinili teška krivična djela, jer nisu zaštitili štićenu ličnost.

Ministar je, tokom saslušanja na RTRS-u, priznao da “MUP ima dosta metoda”. Otkrivam da je jedna od njih Haiku poezija.

Tom metodom namjeravaju da otkriju kriminal u “Birču”, gdje se pljačka u dvanaestercu. Što je već epika, za koju će ministru trebati godine da je istraži. Nakon što MUP otkrije gdje se na karti nalazi Zvornik. Na čemu već dobru godinu istrajno i temeljno radi nastavnik geografije Mandić, koristeći brojne forenzičke metode.

Čim MUP otkrije gdje je Zvornik, krenuće i istraga o Birču. Haiku metodama. I uz stihove Glinica, Mlinica, moja je Slinica!

Oduševio sam se kada je ministar objašnjavao ogromnu borbu MUP-a protiv korupcije. I to efikasno sredstvo je “Aplikacija prijavi korupciju”.

Baš je ministar ponosan na Aplikaciju: Lijepa riječ, strana, fino djeluje; Kada je izgovori puna mu usta borbe protiv korupcije. Aplikacijom protiv bande.

Mora da je familija ponosna na njega, jer on je prvi u Jovičićima koji je izgovorio riječ Aplikacija na Televiziji i, kako nezvanično saznajem, shvatio njen smisao.  

Građani iskoriste Aplikaciju, prijave korupciju, a onda čubriji, ćeranići, kostreševići  i ostali ćulumi, prijave prijavljenim ko ih je prijavio.
Vrlo aplikativno i tako Režimski.