уторак, 14. новембар 2023.

Osim poštara, zbog narkotika uhapšen i varilac; Najzvučnije ime je Peđa Spaić

Piše: Slobodan Vasković


Najzvučnije ime među uhapšenim zbog trgovine narkoticima je Peđa Spaić (sin Rate Spaića, koji je likvidiran 04.03.2006. godine, u restoranu u naselju Toplik u Istočnom Novom Sarajevu).


Spaića sam ranije pominjao u tekstu “Dešifrovanje Nešića: Preko luke Ploče, zajedno sa Danilovićem, po turi prebacivao 300-500 kilograma opijata u EU”, koji sam objavio 16.06.2022. godine.


Tada sam naveo da je Spaić novac od prodaje kamenoloma uložio u izgradnju stambeno-poslovnih objekata na području Budva-Rafailovići u Crnoj Gori.


Interesantno je uhapšeni Đorđe Milić, radio je kao varilac, a Dragomir Pandurević je poštar. Milić je, nakon posla varioca, radio, takođe, kao poštar.


Ova dva bizarna podatka pokazuju u kolikoj mjeri su razgrnate narkomreže po cijeloj RS.


Mediji su naveli da su uhapšeni Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boriš Mitrović, Emina Mašić, Dalibor Bambarez, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača, Peđa Spaić, a u Banjaluci Boris Mitrović zvani Gilmar.


Svi oni uhapšeni su na osnovu dešifrovanja Skaj aplikacije u saradnji sa EUROPOL-om.


Svi oni su pripadnici narkoklana Darka Eleza koji je u zatvoru, a najveći broj njih su u narkokrugovima tek “sitne ribe”.