понедељак, 13. новембар 2023.

Tri Kuma

Kum Vukelić, Kum Dodik i Kum Nobilo


Piše: Slobodan Vasković


Na naslovnoj fotografiji su Veljko Vukelić, kum Milorada Dodika i Kum međunarodne zločinačke organizacije, koja podržava ultradesničare i pljačka Republiku Srpsku nemilice; Tu je i Milorad Dodik, lažni predsjednik Republike Srpske, Kum svih Kumova i Anto Nobilo, navodno ugledni advokat iz Hrvatske.


Sjajna fotografija koja svjedoči o tome ko je zaista Nobilo.


Nobilo je, kako su mediji objavili, pozvan da bude “pravni savjetnik” Dodika u procesu koji se vodi protiv njega pred Sudom BiH zbog krivičnog djela neizvršenja odluka visokog predstavnika za BiH.


Nobilo se, kako stvari stoje, vraća na mjesto “advokatskog zločina” koji je počinio prije četiri i po godine, a što sam detaljno pojasnio u nekoliko tekstova; Između ostalog i u tekstu “Nobilo protiv Nobila”.


Nobilo je nasilnik bez ostatka, jer je životinjski pretukao sopstvenu suprugu i kći.


"Prebio me je tako da su mi napukle nosne kosti, na gornjoj je usni bio podljev, a na leđima sam s obje strane imala ogrebotine", ispričala je Jadranka Nobilo, dodajući kako ju je Anto Nobilo bacao po podu i s fotelje na fotelju, te da je sreća da se uspjela izmaknuti mnogim udarcima jer bi inače prošla s još težim ozljedama.


Jadranka Nobilo tada je izjavila da je Anto Nobilo njihovu kći "pretukao do krvi". (Index.hr)


Nobilo bi, očito, mogao Dodika pravno “savjetovati” kako da izvrši nasilje nad tužiocem Nedimom Ćosićem, koje je Dodik, 16.10.o.g., naslovio sa “Obračunaću se sa tobom”, a pokuša izbjeći kaznu ili, pak, kako da što jače nasrne na Čosića i nanese mu što više povreda. 


Pošto Nobilo premlaćuje žene, možda savjetuje Dodiku da ne nasrće na Ćosića, već na dvije tužiteljke, članice Tužilačkog tima Tužilaštva BiH koji je podigao optužnicu protiv Dodika.


Naravno, pod uslovom da se Dodik pojavi na početku suđenja zakazanog za 22.11.o.g.


Vidjećemo šta će se desiti 22.11., kao i da li će Nobilo “postati savjetnik”; Do tada, naslovna fotografija priča svoju priču; Nimalo prijatnu ni za jednog od tri Kuma sa nje. (nastaviće se)